Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Re: Golf 2 avtomatik

Napisal/-a Mister Twister Če sep 25, 2014 6:56 am

Zakaj bi pretikal v P na daljšem semaforju? Nevem, meni je lažje prestavit v P kot pa držat bremzo.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če sep 25, 2014 7:30 am

Ne vem kako je pri drugih avtih, ampak pri mojem za držanje zavore v D ni potrebne skoraj nobene sile, noga ti lepo počiva na zavori, ni to primerljivo z držanjem sklopke.
V P prestavim samo če grem iz avta ali če nekoga čakam dalj časa v avtu.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če sep 25, 2014 8:54 am

J.McLane je napisal/-a:Ne vem kako je pri drugih avtih, ampak pri mojem za držanje zavore v D ni potrebne skoraj nobene sile, noga ti lepo počiva na zavori, ni to primerljivo z držanjem sklopke.
V P prestavim samo če grem iz avta ali če nekoga čakam dalj časa v avtu.

X2
Z držanjem zavore imaš zagotovo manj dela, kot s pretikanjem.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če sep 25, 2014 6:59 pm

cruiser1 je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Sicer pa se je pri avtomatiku treba navaditi malce počasnejšega speljevanja - kar s časoma kompenziraš tako da dodaš plin trenutek prej kot pri ročnem menjalniku.

Tole mi pa ni jasno. Z avtomatikom veliko hitreje spelješ, kot pa 99.6% voznikov z ročnimi menjalniki, ki ponavadi še prvo iščejo, ko si z avtomatikom že pri naslednjem križišču pa tudi z menjavanjem v višje prestave izgubijo nekaj trenutkov proti avtomatiku.
]

Pri mojem BMW opažam, da avtomatika rabi trenutek preden se vozilo premakne z mesta. Pri ročnem tega ni, ker sam uravnavaš trenutek speljevanja s sklopko. Posebej je to opazno pri dizelskih motorjih kjer je navora dovolj že v prostem teku. Tu lahko držiš sklopko na meji prijema in samo dodaš plin da se izstreliš iz križišča, medtem ko pri avtomatiki motor najprej nabere malce vrtljajev nato pa krene. Zaradi tega efekta sem omenil da je potrebno plin dodati malce prej kot pri ročnem menjalniku. Najbolj je to opazno pri zavijanju levo v križišču, kjer se vedno mudi.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Če sep 25, 2014 7:04 pm

pri DSGju (natančno s-tronic v Audiju) tega ni opazit, glavna prednost zakaj mi je DSG izredno všeč napravm klasičnim avtomatikom.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če sep 25, 2014 7:43 pm

Pa se zavedate da pri rumeni še ne smeš speljat, torej tistih 500 ms z lahkoto prej pohodiš gas, večina takrat pri ročnih šele prvo prestavo išče. No seveda pa to ne velja za vas forumaše, ki ste itak vsi najmanj vozniki F1 :lol:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Če sep 25, 2014 8:44 pm

Mislim,da je z zavijanjem v levo mislil na to,ko se pojavi kaka luknja vmes,da lahko spelješ.
Če pa ti ne spremljaš prometa,pa si si sam kriv. Jaz pri vsakem semaforju, kjer se vidi, gledam nasportni semafor. Tako da sem še isto sekundo pripravljen in speljem takoj, ko je zelena. V mestu je dobro, da ne delaš gužve, je večja pretočnost. Zadnje čase pa opažam, da je več takih, ko pri zeleni stojijo tudi 10 sekund. Mi jebena hupa več ne dela, tak da trpijo dolge, pa žila se mi napne na čelu. :mrgreen:
Izven mesta pa ni problem počakat kakega počasneža, ker je tam manj prometa, pa si ponavadi prvi ali drugi pred semaforjem.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 26, 2014 3:07 pm

tristan01 je napisal/-a:Pri mojem BMW opažam, da avtomatika rabi trenutek preden se vozilo premakne z mesta. Pri ročnem tega ni, ker sam uravnavaš trenutek speljevanja s sklopko. Posebej je to opazno pri dizelskih motorjih kjer je navora dovolj že v prostem teku. Tu lahko držiš sklopko na meji prijema in samo dodaš plin da se izstreliš iz križišča, medtem ko pri avtomatiki motor najprej nabere malce vrtljajev nato pa krene. Zaradi tega efekta sem omenil da je potrebno plin dodati malce prej kot pri ročnem menjalniku. Najbolj je to opazno pri zavijanju levo v križišču, kjer se vedno mudi.

Aaaha, vem kaj misliš! Isto sem opazil pri službenem peugeotu, pri speljevanju z mesta je vedno nek kratek zamik, pritisneš gas pa se trenutek prav nič ne zgodi potem pa spelje. Ja, to je res precej zoprno, neumno, tečno, trapasto... ne vem kaj je to fora. Pri mojih avtomobilih ni tega in tudi pri vseh ostalih avtomatikih razen omenjenega tega ni bilo, itak se avto začne premikati že takoj, ko spustim zavoro s pritiskom na gas pa v trenutku pospeši.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe sep 26, 2014 11:32 pm

jaz pa ponavadi če dlje stojim dam v N
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne sep 28, 2014 1:05 pm

cruiser1 je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
mercury1946 je napisal/-a:
čare je napisal/-a:A avto z ročnim menjalnikom tud z levo bremzaš?? NE!! Pri avtomatiku leva noga NE dela! Maš jo na koloteku,armaturi al pa od začetka tam nekje pri sedežu nikakor pa ne na zavori.

Nima veze to, refleksno pritisnes na bremzo k smo vsi navajeni da nikol ni pri miru. Tut men se je zgodilo da sm grdo pritisnil na bremzo ceprav sm v glavi cel cas razmisljal da nesmem uporabljati leve noge...

Drži, vsi smo to naredili. J

Ne, nismo vsi. ;)

Jaz se pridružujem cruiser-ju.
Preden sem prvič vozil avtomatika, sem imel strah, da bom z levo nogo stopil po zavori. V praksi se mi pa to ni nikoli zgodilo.
Sem pa pri ročnem menjalniku poleg sklopke istočasno z levo nogo malce pohodil zavoro :x
Pri mojem Fordu bi tudi težko pohodil stopalko za zavoro z levo nogo. Ker je sama stopalka širine kot pri ročnem menjalniku in ni tista širša katera je značilna za avtomatike.

Ne vem pa od kje ves ta strah pred vožnjo avtomatika? Tudi mojim doma ne morem dopovedati, da ni to noben "bau bau" in da nima iti kaj narobe.

Na semaforjih ne pretikam iz D-ja. Edina izjema je, če kje čakam vlak, takrat dam v P in ponavadi tudi vgasnem avto.
Jaz imam občutek, da sem z avtomatikom v prometu bolj odziven. Ponavadi hitreje izpraznim križišče ali speljem ob zeleni luči.
Če ob zeleni nisem prvi v vrsti se včasih tudi že jezim, ker se moj odbijač že precej približuje tistemu pred mano...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne sep 28, 2014 8:48 pm

+89gasper

ne grem več iz avtomatika, ker več ne vidim smisla v ročnem. imam pa možnost ročnega pretikanja in sport funkcijo, ki je pa itak zakon če se ti kaj spipa 8)
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov