J.McLane je napisal/-a:Ne vem kako je pri drugih avtih, ampak pri mojem za držanje zavore v D ni potrebne skoraj nobene sile, noga ti lepo počiva na zavori, ni to primerljivo z držanjem sklopke.
V P prestavim samo če grem iz avta ali če nekoga čakam dalj časa v avtu.
cruiser1 je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:Sicer pa se je pri avtomatiku treba navaditi malce počasnejšega speljevanja - kar s časoma kompenziraš tako da dodaš plin trenutek prej kot pri ročnem menjalniku.
Tole mi pa ni jasno. Z avtomatikom veliko hitreje spelješ, kot pa 99.6% voznikov z ročnimi menjalniki, ki ponavadi še prvo iščejo, ko si z avtomatikom že pri naslednjem križišču pa tudi z menjavanjem v višje prestave izgubijo nekaj trenutkov proti avtomatiku.
]
tristan01 je napisal/-a:Pri mojem BMW opažam, da avtomatika rabi trenutek preden se vozilo premakne z mesta. Pri ročnem tega ni, ker sam uravnavaš trenutek speljevanja s sklopko. Posebej je to opazno pri dizelskih motorjih kjer je navora dovolj že v prostem teku. Tu lahko držiš sklopko na meji prijema in samo dodaš plin da se izstreliš iz križišča, medtem ko pri avtomatiki motor najprej nabere malce vrtljajev nato pa krene. Zaradi tega efekta sem omenil da je potrebno plin dodati malce prej kot pri ročnem menjalniku. Najbolj je to opazno pri zavijanju levo v križišču, kjer se vedno mudi.
cruiser1 je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:mercury1946 je napisal/-a:čare je napisal/-a:A avto z ročnim menjalnikom tud z levo bremzaš?? NE!! Pri avtomatiku leva noga NE dela! Maš jo na koloteku,armaturi al pa od začetka tam nekje pri sedežu nikakor pa ne na zavori.
Nima veze to, refleksno pritisnes na bremzo k smo vsi navajeni da nikol ni pri miru. Tut men se je zgodilo da sm grdo pritisnil na bremzo ceprav sm v glavi cel cas razmisljal da nesmem uporabljati leve noge...
Drži, vsi smo to naredili. J
Ne, nismo vsi.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov