Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

radar in kazni

Napisal/-a MGsax Ne jan 05, 2003 10:48 am

koliko ste največ prekoračili omejeno hitrost ko sovas dobili na radar?

slišal sem, da laserskega radarja policist ne sme držati prosto v roki temveč ga mora pritrdit na vrata avtomobila(šipa dol pa ga pol pritrdit), če ne ravna tako vam ne sme napisat kazni.
ali ve kdo kaj o tem?

ali policist ki te želi z avtom ustavit mora dati tudi zvočni signal ali so dovolj modre luči??
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Re: radar in kazni

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 11:11 am

tkole.ustavili so me na dolenjki (smer center).povsod v ljubljani so 2pasovnice z omejitvijo 60 (razn tm kjer je znak 70 celovška od kompasa naprej-smer šentvid) ampak dolenjka pač nima znaka za 60 in tako je omejitev 50.bil sem prvi v semaforju in... mi je pomahal z liziko.ker jih pred tem nisem videl,ker mi je sijalo sonce sem ob pogledu na "radar" videl,da me je napičil 300m prej. (enega mojega kolega celo 400m prej v šentvidu).to se mi zdi mal preterino ampak ok.imel sem 43km/h preveč.(skoraj dvojno čez omejitev).dobil sem 3 pike in vsega skupaj 60k za plačat (po zakonu pa gre za tak prekršek od 3-5 pik in od 100-120 prešernov).baje sm dobr pršu četz.čeprav jaz lih ne bi rekel,da sem sploh "pršu čez":D:D:D.
drugače pa ja.vedno so naslonjeni na šipe,havbe ipd... ne vem zaakj ampak to tko gre.

p.s:čeprav so men sumljivi teli radari.niso mi lih všeč (ker on komot pokaže hitrost koga drugega in reče,da je tvoja:().ne vem ne vem....

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne jan 05, 2003 11:35 am

MGsax pravi:
slišal sem, da laserskega radarja policist ne sme držati prosto v roki temveč ga mora pritrdit na vrata avtomobila(šipa dol pa ga pol pritrdit), če ne ravna tako vam ne sme napisat kazni.
ali ve kdo kaj o tem?

ali policist ki te želi z avtom ustavit mora dati tudi zvočni signal ali so dovolj modre luči??

Lep pozdrav!
Tvoj podatek o laserskem radarju in pritrjevanju ni točen! Laserski radar naj bi bil naslonjen na nekaj, kar se ne premika zato, ker če policist med merjenjem premakne radar mu le ta ne pokaže rezultata ampak se na LCD displeyu pojavijo vprašajčki (????). Zato uporabljajo dodatno oporo, če pa ima tako mirno roko, da mu rezultat prikaže, ni nikakršnih zadržkov za kaznovanje prehitrih voznikov!

Za ustavljanje so dovolj modre luči (da se ne vznemirja okolice), nato se uporabi kratek zvočni signal, šele nato, če voznik še vedno ne ustavi, pa normalni zvočni signali!

[Sporočilo uredil/a BiMMER na dan 05.01.2003 ob 11:37 GMT]
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne jan 05, 2003 11:46 am

ej bimmer,
mogoce ves ce delajo izpite za laser ze na akademiji ali komaj naknadno?

vcasih si lahko namrec policaja vprasal, ce sploh ma izpit (pa ne vozniski) :D
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 11:59 am

grdo mi je videt policaje zvečer,ko je promet bolj redk in uporabijo barvne in zvočne signale za ustavljanje (no to je logično,da jih) ampak potem kar pustijo lučke prižgane kot da si ne vem kir kriminalec.ko sem to doživel sem se tako butasto počutil,da sem mu skoraj rekel,če res morajao vsi videt,da je ustavil enega študenta in ga pregleduje kot mafijca.:D:D:D

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Ne jan 05, 2003 12:07 pm

zame je bol da uporabi samo lučkein ko se ustavim da jih tudi ugasne. predstavljajte si da vas ustavijo v domačem kraju recimo 50 m od doma, prižge sireno zvečer, potem pa pridejo mamce vse firbčne in ostali na oken ko tebe pregledujejo, po pa začnejo na veliko opravljat. :grr
Slika

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Ne jan 05, 2003 12:13 pm

Khm se ze vidl da majo radar kar na stojalu, velikokrat stoji na tacenski cesti to je cesta iz vrha klanca *vizmarje* in gre proti TAcnu *ce vam je bolj znano LIPA* no na postaji nasproti novih blokov velikokrat policajcki postavjo radar na stojalo in hodijo samo gledat in mahat, jih je zmeraj polna avtobusna postaja!

Kar se radarja tice, glede na to da hitro vozim skoraj zmerom *razen avtocesta* 50% prevec! In so ze peljali za menoj z radarjem pa sm jih zaj.... potem so me ze merili pa sm nevem kako cez prsu... sm kao spizdu, vidl so me pa bl loshe k je bla megla! no tako da za enkat *je treba potrkat* me se niso dobili!
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Ne jan 05, 2003 12:13 pm

Khm se ze vidl da majo radar kar na stojalu, velikokrat stoji na tacenski cesti to je cesta iz vrha klanca *vizmarje* in gre proti TAcnu *ce vam je bolj znano LIPA* no na postaji nasproti novih blokov velikokrat policajcki postavjo radar na stojalo in hodijo samo gledat in mahat, jih je zmeraj polna avtobusna postaja!

Kar se radarja tice, glede na to da hitro vozim skoraj zmerom *razen avtocesta* 50% prevec! In so ze peljali za menoj z radarjem pa sm jih zaj.... potem so me ze merili pa sm nevem kako cez prsu... sm kao spizdu, vidl so me pa bl loshe k je bla megla! no tako da za enkat *je treba potrkat* me se niso dobili!

Al kdo ve al se obnesejo tisti lovilci za radar, aja pa veste da ce mas folijo cez tablco nalepljeno da mu ne pokaze st. ;)
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 12:31 pm

ej to sem pozabil vprašat;)!tiste napravice ala "detektorji" za radarje.ali to deluje? sam sem jih videl že kar nekaj v italjiji majo ega kar veliko.eni so tud za 10prešernov eni za 30.v čem je razlika?? se sploh splača to imet?? a je legalno? oz.,če ti policaj lahko zateži??

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan Ne jan 05, 2003 12:39 pm

te zadeve delujejo, je pa problem da je to zelo kaznivo in te fajn zajebavajo. morda bi bila možnost da nekako skriješ to zelo dobro.

mam pa se eno vprasanje: ali je mozno radar okol prenest z avtom tako kot z motorjem. motor ze tako zelo zelo tezko ujame na radar, ce pa motorist se malo levo in desno zapelje pa policaj sploh nima sans, ali je z avtom tudi kasna taka finta.

pa se nekj, to se mi mau smesn zdi, sam en cas so govorili da cd obesen z vzvratnega srednjega ogledala moti radar, ali je to res? pumoje ne.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Ne jan 05, 2003 12:53 pm

hja za viseči cd sem tudi jaz slišal,da zamoti radar.ampak probal pa nisem.glede vijuganja motorja...probaj z avtom :D:D:D.
jah tisto zadevco bi mel v avtu sam on te naj ne bi ustavil,če te "detektorček" opozori,da pač je tam en imbicil,ki hoče tvoje šuške:D:D.sepravi redko bi mel policaj kar možnost vpogleda.....če pa že...bi ga nahitrco vrgel pod zic :D:D:D. ampak zanima me koliko prej ta "detektorček" zazna radar???pravočasno???

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne jan 05, 2003 1:14 pm

Radr potrebuje katerokoli ravno površino za odboj signala . Tako ali tako merijo v tablice , torej CD je samo fora.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Re: Re: radar in kazni

Napisal/-a BiMMER Ne jan 05, 2003 1:38 pm

menjekul pravi:
grdo mi je videt policaje zvečer,ko je promet bolj redk in uporabijo barvne in zvočne signale za ustavljanje (no to je logično,da jih) ampak potem kar pustijo lučke prižgane kot da si ne vem kir kriminalec.ko sem to doživel sem se tako butasto počutil,da sem mu skoraj rekel,če res morajao vsi videt,da je ustavil enega študenta in ga pregleduje kot mafijca.:D:D:D

Glede prižganih lučk! Lučke morajo vedno ostati prižgane, če obstaja kakršna koli nevarnost oviranja prometa (če te ustavi na cesti, kjer ni avtobusne postaje, izmikališča,...) zaradi tega, da nebi prišlo do naleta! tko je, ko se opravlja postopek, morajo luči ostati prižgane, če pa ni razlogov, sepravi da s postopkom ne ogrožajo nikogar se pa ponavadi ugasne!

dobek: Ej nevem kako je zdej s tem na Akademiji, mislim pa da jih že v šoli naučijo rokovanja s temi stvarmi! :)
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Ne jan 05, 2003 1:45 pm

Meni so pa ti laserski radarji sploh en velik nateg. Bratranec mi je razlagal, je gledal oddajo (nevem ali na našem ali tujem kanalu), v kateri so testirali to presvetlo lasersko pištolo. Testirali so pa jo na hišo in glej ga čudež, hiša je naenkrat imela hitrost 15km/h :D . Zanimivo ne ??? Pa glede uporabe, dostikrat sploh ne naslonijo nikamor, pa če se že naslonijo a pol tudi dihat nehajo ??? Pa če mu veter zapiha, je on 100% da je ravno mene nastreljal. Sem imel primer ko so me zahaklali v naselju. Opazim MMP in hitro na žlajf da pridem na 50 vozim pa ne več kot 70 in me tip ustavi in reče ˝g. vozili ste 86km/h v naselju z omejitvijo 70km/h˝Slika in mi je tiščal tisti displej pred nos. Jaz pa ga vprašam ˝kje pa je na tem displeju moja registerska?˝ MMP pa ˝o tem se ne bomo debatirali˝Slika
bdw: bila je noč in potegnil me je iz kolone???
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne jan 05, 2003 2:07 pm

din: zakon jih zal krije, da te lahko potegnejo tud iz kolone

je pa naprava dokaj trotl-ziher, ce ne meris pri miru, enostavno ne da rezultata (sprobal, tud bajte smo merli, pa so kar pri miru stale ;)).
edini hec je (so meli nemci ene debate na tv o tem), da naj bi stimal kot, pod katerim te meri
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

DIVKO
Nov uporabnik

Napisal/-a DIVKO Po jan 06, 2003 8:11 am

dobek pravi:
ej bimmer,
mogoce ves ce delajo izpite za laser ze na akademiji ali komaj naknadno?

vcasih si lahko namrec policaja vprasal, ce sploh ma izpit (pa ne vozniski) :D

Tudi sedaj imaš pravico od njega zahtevati, da ti da na vpogled Certifivat o opravljenem rokovanju z laserskim merilnikom (t.i izpit). Drugače jih pa ne delajo v času šolanja, temveč kasneje, ko je njihova specifika dela (jrm, kd, promet) že opredeljena. In se prav na to določitev prioritete dela še dodatno usposobijo (torej naredijo tudi izpit.
Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique trubuere

DIVKO
Nov uporabnik

Napisal/-a DIVKO Po jan 06, 2003 8:22 am

din pravi:
Meni so pa ti laserski radarji sploh en velik nateg. Bratranec mi je razlagal, je gledal oddajo (nevem ali na našem ali tujem kanalu), v kateri so testirali to presvetlo lasersko pištolo. Testirali so pa jo na hišo in glej ga čudež, hiša je naenkrat imela hitrost 15km/h :D . Zanimivo ne ??? Pa glede uporabe, dostikrat sploh ne naslonijo nikamor, pa če se že naslonijo a pol tudi dihat nehajo ??? Pa če mu veter zapiha, je on 100% da je ravno mene nastreljal. Sem imel primer ko so me zahaklali v naselju. Opazim MMP in hitro na žlajf da pridem na 50 vozim pa ne več kot 70 in me tip ustavi in reče ˝g. vozili ste 86km/h v naselju z omejitvijo 70km/h˝Slika in mi je tiščal tisti displej pred nos. Jaz pa ga vprašam ˝kje pa je na tem displeju moja registerska?˝ MMP pa ˝o tem se ne bomo debatirali˝Slika
bdw: bila je noč in potegnil me je iz kolone???

Tista oddaja je bila posneta z namenom dokumentarnega posnetka, kako v podjetju DRAGER izvajajo proizvodnjo in samo obdelavo in testiranje laserskih merilnikov. In tisti posnetek je to tudi nazorno pokazal, Kazal je kako so najprej zmerili to hitrost, kasneje kako so nastavljali same nastavitve in ga nato usposobili, da je bila meritev natančna.
Pa še tolk v vednost, vsak laserski merilnik je po navodilih proizvajalca tetsiran, za kar ima naprava tudi ustrezen znak oz. ene vrste pečat. Izvajajo pa se tudi mislim, da eno letne kontrole le-teh (lahko tudi več, če je potreba)

Kar se pa postopka policistov tiče, je v teh primerih zelo sporen, sploh, ker je bil - glede na to, da so dobili laserske merilnike v uporabo po sprejetem ZVCP; "nahitro skupaj sestavljen" - vendar ima pa trdno oporo v Zakonu prekrških (neposredna službena ugotovitev - vsa podlaga pa je na njegovi besedi in Zapisniku...katerega na podlagi tega izpolni)
Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique trubuere

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Re: Re: Re: radar in kazni

Napisal/-a MGsax Po jan 06, 2003 10:11 am

ma kako si lahko ziher da je ravno tebe mero ko ti pokaže rezultat na displju, kakšna mora biti najmanjša razdalja da je meritev verodostojna?
ker lahko enega drugega nameri pol pa tebi pod nos da tisto meritev!
blo bi fajn ko bi en povedal kaj lahko in kaj ne smejo naredit angelčki.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Po jan 06, 2003 11:04 am

MGsax pravi:
koliko ste največ prekoračili omejeno hitrost ko sovas dobili na radar?

Enkrat in edinkrat: 84 čez naselje, kjer je omejitev 50 :(.
Sodnik za prekrške: 45k SIT + povprečnina 5k SIT + 3 pike + 1 mesec brez izpita. V teoriji. Praksa: birokratska napaka na zapisniku -> pritožba -> sklep sodnika: "in dubio pro reio", po slovensko: ni trdnih dokazov, da sem bil res jaz, postopek ustavljen ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov