Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: dizel velik onesnaževalec?????

Napisal/-a nebivedu Sr okt 29, 2014 8:57 am

Fry je napisal/-a:Nebivedu tista slika, ki si jo, dal je iz angleškega tabloida.

Je iz tabloida, ampak je vsaj resnična napram 10.000 znanstvenih spisov znanstvenikov, ki zagovarjajo globalno segrevanje.

Drugače pa v ledeno dobo ne moreš priti brez da bi ogromne količine vode izhlapele v zrak, ker edino tako lahko spet dol padejo povsod drugje. Torej se led mora stopiti, da bo voda izhlapela in da bodo večje količine vode (v kakršnikoliže obliki) padle nazaj na zemljo.

Je nekaj takih, ki napovedujejo v naslednjih desetletjih manjšo ledeno dobo in jaz jim veliko bolj verjamem, kot vsem ostalim, da se globalno vse skupaj segreva.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr okt 29, 2014 9:55 am

uros11 je napisal/-a:Meritev je dejstvo, rezultat ni dejstvo, temveč je zaključek na podlagi dejstva. Question: merjenje temperature s termometri poznamo pickin dim let in na podlagi vzorca zadnjih sto?? let smo merili globalno segrevanje. Bravo. Še na domačem dvorišču si ne bi upal trditi, da so meritve objektivne, ker na temperaturo preko dneva vpliva žnj stvari, tile strućkoti pa so meritve, ki jim ne moreš reči globalne, niti preverljive, povezali samo z eno stvarjo. Verjami, kdor če v način dela iz pisarn.

Meritve so dejstvo, tu se strinjava. Če je v suspenziji 55 CFU/ml, je to izmerjeno dejstvo. V danem trenutku je stanje takšno kot je. Odmisliva merske napake in Schrödingerjevo mačko.

Nato sledi kontroliran poseg v suspenzijo in po 24-ih urah vnovično štetje. Se strinjava, da je to eksperiment? Da bo zadeva manj abstraktna, dajmo suspenziji dodati vir ogljika v obliki glukoze. V naslednjem štetju ugotovimo, da je v suspenziji 15 CFU/ml. Zaključek sledi, da je mikroorganizem bodisi nesposoben izkoristiti vir ogljika ali pa je celo nanj nerezistenten.

V predhodnem odstavku imaš tako rezultat, ki je dejstvo. Rezultat ne more biti napačen. V danih pogojih in času je bilo stanje takšno, kot je izmerjeno. Temu dejstvu pa sledi zaključek oz. interpretacija, ki pa ni dejstvo temveč najbolj verjetna razlaga na podlagi vseh znanih dejstev. Jaz ti pa povem, da sem zloben in sem nastavke za avtomatsko pipeto predhodno namočil v šibki raztopini panicilina.

Meritve ne morejo biti subjektivne. Meritve so takšne kot so oz. so zapis stanja v danih pogojih. Zato izjava "ker na temperaturo preko dneva vpliva žnj stvari" tudi pod razno ni na mestu. Meritev je taka, kot je.

Zato stojim pri svojem - meritve in rezultati so dejstva. Interpretacija pač ne. Imam pa občutek, da me napačno predalčkaš v zagovornike ideje o človeško induciranem globalnem segrevanju.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr okt 29, 2014 1:57 pm

Meni diši vonj po bencinu in bencinskem smogu.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Sr okt 29, 2014 6:42 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr okt 29, 2014 7:16 pm

moj-avto je napisal/-a:Meni diši vonj po bencinu in bencinskem smogu.

Kaj se budališ zdej ti. Načenjaš neke probleme,ki že tako delijo svet na 2 strani, potem pa v njej sodeluješ nič,oz. z offtopicon. A si ga mečeš na število odgovorov? Al sami uživaš,ko vržeš kost in potem opazuješ bitko? Ti si bolan bemumatr.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če okt 30, 2014 1:14 am

primozek68 je napisal/-a:

Kaj se budališ zdej ti. Načenjaš neke probleme,ki že tako delijo svet na 2 strani, potem pa v njej sodeluješ nič,oz. z offtopicon. A si ga mečeš na število odgovorov? Al sami uživaš,ko vržeš kost in potem opazuješ bitko? Ti si bolan bemumatr.

Enim dišijo cigareti pa so zdravju škodljivi. Vonj po dizlu mi je sicer ogaben.
Nobenih kosti, bitk in podobnega ni v tej debati. Gre za mnenja posameznikov in nič drugega.

O škodljivosti dizla v primerjavi z bencinom vem zelo malo, zato v tej debati raje berem, kot da smetim. Ne vem kaj bi lahko jaz napisal na to temo? Sem jo pa odprl, ker mi je bil zanimiv članek na RTV SLO.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 01, 2014 9:44 am

moj-avto je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:

Enim dišijo cigareti pa so zdravju škodljivi. Vonj po dizlu mi je sicer ogaben.
Nobenih kosti, bitk in podobnega ni v tej debati. Gre za mnenja posameznikov in nič drugega.

O škodljivosti dizla v primerjavi z bencinom vem zelo malo, zato v tej debati raje berem, kot da smetim. Ne vem kaj bi lahko jaz napisal na to temo? Sem jo pa odprl, ker mi je bil zanimiv članek na RTV SLO.

Pa res moraš vsakemu dizlu v auspuh rint? :mrgreen: Nekam čudne fetiše maš....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če dec 11, 2014 4:07 pm

Jaz vidim vodik kot gorivo prihodnosti.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če dec 11, 2014 7:54 pm

Tudi švabi so ga. Se nimaš nič za učit? Navadno foksi nabijejo zadnje teste pred počitnicami v naslednjem tednu.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov