odprti clio je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:Kje je logika, da si za nek mlinček kot je npr. prejšnji Polo GTI s 132kW in ceno 19.000€ plačal dražje zavarovanje kot za Passata Alltrack 2.0TDI 4x4 DSG 130kW naloženega z opremo in ceno preko 50.000€ (skoraj 3x dražji).
Kake ma to veze, kateri je dražji pri avtomobilski odgovornosti? Grem stavit, da bo vsaka analiza pokazala, da je Polo GTI bolj rizičen od omenjenega Audija (iz vidika AO) in posledično pade v držaji rang. Pri nas po kilowatih, v tujini kako drugače.
odprti clio je napisal/-a:Kar pa tebe žulji se pogliha pri kasku.
odprti clio je napisal/-a:Enako so mi šle na živce osebe, ki tarnajo da jim je 200 € veliko za AO, ker je avto vreden 500 €. To ni kasko, to je zavarovanje za škodo na tuji lastnini oz. na drugih osebah. S svojo gajbo od 500 € se je pa kasneje zakantala v odbijač, ki je dražji od njene kante.
odprti clio je napisal/-a:Jaz prej pravim, da je neumno, da Golf GTI plača toliko kot kakšen enoprostorec z več kot 130 kW (pa sta oba v istem razredu, z izjemo Triglava). Zopet - gledano zgolj AO.
peroRS je napisal/-a:
Kaj mene briga, kateri je bolj rizičen? Kdo pa pravi, da se recimo neka bakica po LJ ne vozi s takim Polotom (primer iz prakse), s Passatom pa en mulac, ki mu je fotr kupil avto in se izživlja okoli.
Zakaj bi morali vsi plačevati dražje zavarovanje zaradi 10% idiotov, ki naredijo po 3 totalke na leto?
peroRS je napisal/-a:Ne more se en tak primerjati z recimo mojim fotrom, ki v 40ih letih ni imel niti enega karambola.
odprti clio je napisal/-a:Gledati pa znesek AO zavarovanja glede na vrednost avtomobila je pa bedarija, to sem hotel povedati. Bedarija pa zato, ker zavaruješ tujo in ne svojo lastnino - malo pogovorno.
odprti clio je napisal/-a:Koga briga? Zavarovalnico. Zavarovalnica nima ustave, v kateri piše, da je to socialna ustanova. Če zavrtiš podatke v vrtilni tabeli, in ti pokaže škodni rezultat >50 % pri določenih avtombilih / znamkah ali kombinaciji tipa avtomobila in moči, boš tam imel dražje zavarovanje. Simple as that.
Škoda Fabia RS 1.4TSI 132kW, cena 19.900€
Samo AO ter A0+ 409,64€
VW Polo GTI 1.4TSI 132kW, cena 20.600€
409,64 EUR
Ford Fiesta ST 1.6T 134kW, cena 23.000€
409,64 EUR
Seat Leon FR 2.0TDI DSG 135kW, cena 24.600€
409,64 EUR
Opel Astra H GTC 1.6T 132kW, cena 18500€
409,64 EUR
Renault Clio RS 1.6T 147kW, cena 22.300€
409,64 EUR