Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Re: Fordov motor 1.0eco boost in 2.0 Tdci, C-Max

Napisal/-a Fenix_ To feb 03, 2015 6:07 pm

Če pa ti bo slučajno 125hp premalo
ga greš čipat na 145hp in si zmagal
http://www.css-tuning.com/seznam-vozil/ ... ost-100-hp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To feb 03, 2015 6:17 pm

ah 145KM ? tole gre na 158 ! ....madona mlinček bi zakuhal :mrgreen:

http://www.ebay.co.uk/itm/RaceChip-Chip ... 27f17dbaa6
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To feb 03, 2015 6:26 pm

Edina dobra stvar teh malih motorjev v velikih kištah je ta da lahko stopiš med motor in hladilnik in šravfaš.Ali pa se vsedeš na notranji blatnik.Kupujejo pa to v glavnem EKO manijaki ki se vozijo 90 po prehitevalnem.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 03, 2015 6:32 pm

yeo je napisal/-a:Nocem biti žaljiv, ampak najbolj glasni ste tisti, ki motorja niste testirali.. naj vam povem, da ga bo imel tudi novi mondeo, ki je cca 300kg težji od c-maxa.. se pravi motor ni prešibek.. prav tako ne vem če je ford podkupil vse, ki so c-maxa testirali..ker kot sem rekel, googla vprašajte kaj pravijo testi različnih revij..
Tudi sam sem si pred c-maxom lastil s-maxa, 2.0tdci.. s-max je bil super, ga pa 1.0 prekaša v nizkih obratih..vsakodnevno za primer prevozim zelo oster ovinek v hrib, kjer s-max s 3.prestavo ni zmogel, oz se je zelo matral..pri 1.0 ovinek zvozim brez problema v 3. Prestavi, in ko dodam gas pri 1000obratov začne vlečt, s-max pa je začel kihat in šele pri cca 1500obratov vlečt..
Zdj pa na testno vožnjo, pol pa komentirajte če si je ta motor zaslužil toliko nagrad ali ne..

.. jz sm vzel 1.0 bencinarja ravno zaradi tega ker mašine v kabino ni slišat v primerjavi z dizlom..

Lp

Ma sej nisi žaljiv. Pač si edini v tej temi s tem avtom in točno tem motorjem. Jest tega avta s tem motorjem še nisem probal. Niti tega motorja še nisem vozil. Pa me iskreno ne vleče glih nekaj, ker sem skeptičen glede novitet, kar se tiče motorjev in jim v štartu ne zaupam ma niti približno. Sem za bolj oldskul varijante. Sam, če ti praviš da je ta avto s tem motorjem OK, pol ti verjamem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To feb 03, 2015 6:38 pm

sej motor ni nov, ali že 3 leta star ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 03, 2015 6:55 pm

Tri ali štiri leta je, kar je prišel ven. Ma lej, trije cilindri, turbo, zobati jermen v olju brez predvidene menjave, povrh vsega ni izpeljanka, ki bi bazirala na kakšnem predhodniku,ampak je novo od novega.Ma ne zaupam ma niti pod razno.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To feb 03, 2015 6:56 pm

čare je napisal/-a:Edina dobra stvar teh malih motorjev v velikih kištah je ta da lahko stopiš med motor in hladilnik in šravfaš.Ali pa se vsedeš na notranji blatnik.Kupujejo pa to v glavnem EKO manijaki ki se vozijo 90 po prehitevalnem.

To je pa res, ker pri recimo 2.0 tdi-ju je nabito do zadnjega kota pri 1.0 lahko celo noter postaviš stol se vsedeš in šravfaš 8)
Lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 03, 2015 7:03 pm

Jest pa sem slišal povedat, da se je pri 1.0 nekdo vlegel v motorni prostor in menjal kuplungo :) Zraven v motornem prostoru sta pa še dva oreng dedca stala in pila pir ter pametovala :D

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To feb 03, 2015 7:11 pm

ok in če odmislim da ne delam dosti kilometrov (da se mi diesel ne splača vem)

pa vseeno, vem da je ČUDNA primerjava, pa vseeno

- poraba med 1.0 ecoboost in 2.0 Tdci , liter, dva ?
- stroški servisov cca 50eur, 100 več na dizla ?

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo To feb 03, 2015 7:24 pm

čare je napisal/-a:Edina dobra stvar teh malih motorjev v velikih kištah je ta da lahko stopiš med motor in hladilnik in šravfaš.Ali pa se vsedeš na notranji blatnik.Kupujejo pa to v glavnem EKO manijaki ki se vozijo 90 po prehitevalnem.

Nisem eko maniak in me boli falus za ekologijo :) je pa tko da ponavadi tisti k so najbol glasni se jih najde na prehitevalnem pasu tako kot opisujes.. tk da psst..
Za ta motor sem se odločil ker je z dizlom preveč stroškov pa ker sem vedno moral tankat dizla z rokavico ker je ročka vedno mastna.. :)

mrtwelvetrees je napisal/-a:ok in če odmislim da ne delam dosti kilometrov (da se mi diesel ne splača vem)

pa vseeno, vem da je ČUDNA primerjava, pa vseeno

- poraba med 1.0 ecoboost in 2.0 Tdci , liter, dva ?
- stroški servisov cca 50eur, 100 več na dizla ?

No, da boš dobil saj kak koristen podatek, ne samo nasvete strojnih inženirjev, ki imajo toliko znanja o strojništvu da ti motor osvetujejo..

-Cestnina za 1.0 je 60 eur, za 2.0 mislim da okoli 140eur
-poraba je cca 2deci vecja kot sem jo imel na s-maxu 2.0tdci
-servis za 1.0 je 150-170 eur, za 2.0 ne vem, nisem servisiral na pooblaščencu

Pa če še dodam, jz sem vsak dan na avtocesti, vozim med 140 in 150, če se vozim tukaj okoli lokalno poraba takoj začne padat..tako da če nisi veliko na AC bo poraba še nižja.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To feb 03, 2015 7:49 pm

Pozdravljen.

Jaz sem ga preizkusil v focusu. Kar se same moči tiče, ga lahko primerjam z focusom mk1.5 1.6 benz, ki sem si ga lastil, in ecoboost po občutku bolje potegne. Lastim si sedaj focusa mk2 1.8tdci, ki ima sicer večji navor, in tudi turbo luknjo, zato občutek večjega sunka medtem ko 1.0 vleče zvezno. Občutka ni takšnega kot pri mojem dizlu, vendar v resnici ne gre nič slabše.
Pojdi na testno vožnjo, pa boš najbolje vedel, tukaj ti lahko pametujemo kaj je zate vredu, najbolje boš vedel edino sam. Kar se moči tiče dam jaz plus 2.0tdci, ker je močnejši, vse ostalo mi je pri 1.0 bolj všeč.

Lp Jan
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

falco68
Nov uporabnik

Napisal/-a falco68 To feb 24, 2015 3:12 am

Tudi sam si lastim C-maxa 1.0 --125KM in sem do zdaj (vozim ga 6 mesecev) zelo zadovoljen.Priznam da ne "kuri" gume pri pospeševanju,ni pa tudi polž.Po cca 8500 prevoženih kilometrov mi povprečno porabo računalnik kaže 6.1 L, sicer sem malo skeptičen glede tega ni pa motor požeruh.Edini strošek ki sem ga do sedaj imel so senzorji nadzora tlaka v pneumatikah (menjal sem platišča z zimskimi gumami).

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe feb 27, 2015 1:30 pm

Šele zdaj opazil tole temo... Mama ima Fiesto s tem motorjem (100km) in zaenkrat je lahko samo za pohvalit. Sicer ona se bolj malo vozi, tako, da že zaradi tega je manjša verjetnost, da gre kaj narobe. Pa vendarle je supertest Focusa pokazal izredno zanesljivost motorja, brez ene same napake po 100.000 km. Poraba gre komot pod 6 litrov na 100 km pa to ni cijazenje po cesti ampak normalna vožnja (130 km/h po AC). Pri zelo dinamični vožnji pa nanese kak liter več kar je še vedno ok. 100 konjska verzija je za Fiesto po mojem mnenju optimalna, avto se premika precej suvereno. Sam osebno sem kvečjemu pogrešal pospeške pri višjih hitrostih na AC pa še to bo verjetno bolj zaradi navajenosti na dizla z 2.2 L delovne prostornine in enkrat višjim navorom. Za Focusa in C-Maxa pa bi vsekakor svetoval močnejšo verzijo. ;)

Je pa tudi meni zopet zanimivo kako so najbolj glasni tisti, ki tega motorja niso sprobal in pametujejo kako je to prešvoh in ne vem kaj... :roll: Najprej pojdite sprobat, potem se pa lahko menimo dalje.
Antiznačkar po prepričanju

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Pe mar 06, 2015 8:11 am

Večkrat sem imel v uporabi focusa s tem tricilinderskim motorjem. Zelo morem pohvalit njegov mirni tek, tih motor, odlične pospeške ter samo vožnjo. Ima pa en velik minus, to pa je poraba. To je razlog, zakaj se za ta motor nebi odločil, saj z njim nebi zmanjšal stroškov. Ta motor bi imel v manjši fiesti, kot drugi avtomobil za krajše in mestne relacije.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe mar 06, 2015 12:35 pm

RedBaron je napisal/-a:Tudi jaz nisem ljubitelj 3 cilinderskih motorjev, in tudi nisem vozil ecoboosta... sem pa vozil 1.2 TSI in me je pozitivno presenetil.

Glede na to, da ima zadeva 125 KM, ter verjetno več navora kot kakšen 1.6 ali 1.8 atmosferc... pomoje glih prešvoh ni. Treba je biti realen, C-max je družinski avto, pa še tale 1.0T je verjetno ena izmed bolj osnovnih motorizacij... kdor pač potrebuje (hoče) več, bo pač vzel kaj močnejšega.

Bi pa raje imel takega 1.0T kot pa 1.6 ali 1.8 NA z nekje podobno močjo!

Mah, tudi jaz sem se en teden vozil z Golfom 7 z 1.2 TSI, pa je vse skup bolj žalost. Ne vem, kaj sicer zagovorniki tega motorja drugače vozijo, ampak meni ta motor niti slučajno ni ne poskočen, ne hiter.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov