Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Redni servis, nižja cena....

Napisal/-a mrtwelvetrees To feb 10, 2015 7:19 pm

Zdravo, zanima me, kako se dogovarjate na servisu za vaš avto ?

Pripeljete, in odpeljete plačate pač kolikor je in to je to ?

Ne vem, kako je s tem, ali lahko zahtevaš da preden karkoli zaključijo, da te pokličejo kaj zamenja in kaj ne ?

Ok, svojega olja in filtrov ne mislim nosit s sabo, tako kot nekateri delajo, pač zanima me kaj je tisti minimum da mi moraš plačat da ti da žig in garancija teče dalje.
recimo, filter za kabino lahko sam zamenjam in kupim neorginalnega

zamenjati morajo olje, filtre, jermeni,... zavorne ploščice lahko sam menjaš (ko je avto v garanciji, diske ?)

tema mišljena samo za noveše avte ki so v garanciji.

nočem neki pametovat, češ da je to malo denarja, rad bi vedel kako je s tem. hvala.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
matija245
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna gorica

Re: Redni servis, nižja cena....

Napisal/-a matija245 To feb 10, 2015 10:04 pm

Pri hyundaiu je tako da proizvajalec doloci katere filtra/tekocine se menja na servisu, glede na kilometre in leta.. Ploscice, koncniki ko je pac obrabljeno..
Life is like a path we all have to walk.. i choose to live it in a fast lane.!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr feb 11, 2015 11:37 am

Nisem še imel novega avta, sem pa že vozil na uradne servise in sem se vedno zmenil tako da če bo kak nepričakovan strošek, se me obvesti pred posegom da jaz potrdim ali se bo menjalo ali ne.

Kako pa to drugi delajo, pa nevem.

Kranjski Janez
Nov uporabnik

Napisal/-a Kranjski Janez Sr feb 11, 2015 4:08 pm

Sam sem imel na uradnem servisu zelo slabe izkušnje, zato sploh ne hodim več tja. Seveda pa to ne pomeni, da so vsi uradni servisi zanič.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr feb 11, 2015 7:39 pm

Jaz filtre vzamem na servisu, olje pa prinesem svoje, ker ravno pri olju največ prihraniš... na servisu je 23€/l, jaz ga v trgovini kupim za manj kot 10€/l.
Potem poveš, da ne želiš, da nalijejo vitrex.... ipd.

Nekih drugih možnosti prihranka, pa jaz ne vidim...

Diski in ploščice tako niso predmet garancije, je pa vseeno dobro, da vprašaš na servisu, kako je v primeru vgradnje neoriginala

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So feb 28, 2015 8:00 pm

matija245 je napisal/-a:Pri hyundaiu je tako da proizvajalec doloci katere filtra/tekocine se menja na servisu, glede na kilometre in leta.. Ploscice, koncniki ko je pac obrabljeno..

Plan vzdrževanja imajo vsi proizvajalci vozil, tega se je treba držati da se garancija ohrani. Nekatere dele pa se zamenja ko se izrabijo, kar je ponavadi odvisno več dejavnikov. Kako na uradnem servisu privarčevati? Glede na to da je cena dela določena z normativi dela in ceno delovne ure... Razen prihranka pri materialu ne vidim možnosti. Tu se največ prihrani z oljem, kot je nekdo pred mano že napisal.

Ostale storitve, ki jih servis ponavadi opravi (vitreks, brisalci, žarnice...) pa ne spada med predvideno vzdrževanje, ampak je postavka z izredno visoko dodano vrednostjo, ki se jo splača opraviti drugje.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So feb 28, 2015 8:43 pm

Jaz se pri multiair motorju nimam kaj zajebavat s oljem,jim pa rečem,da je v trgovini cenejše kot pri njim,pa dajo popust.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So feb 28, 2015 10:00 pm

Kar sem jaz hodil po rednih servisih, so me vedno obvestili, če je bilo kaj nenavadnega. Ma najbrž zaradi drugih stvari, ne zato, da oni tako delajo (samo moj občutek, kateri lahko tudi ni pravilen)
SlikaSlika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 28, 2015 11:42 pm

xxl je napisal/-a:Jaz se pri multiair motorju nimam kaj zajebavat s oljem,jim pa rečem,da je v trgovini cenejše kot pri njim,pa dajo popust.

In kaj je tok posebnega na olju za multiair motorje da ga ne bi mogel kupit sam?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne mar 01, 2015 12:15 am

Mislil sem na nadomestno olje drugega proizvajalca,obstaja.ampak,mnenja o ustreznosti so različna.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne mar 01, 2015 9:12 am

filter za zrak (kabina) so dolžni oni menjati ali ga lahko sam (neoriginalni)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe apr 17, 2015 11:48 pm

Verjetno ti ga bodo menjali ponovno. (po planu)

Kar pa je delov na katerih se opravi kontrola in menjava po potrebi (gume, zavore, končniki, seleni, stabilizatorji, izpuh, žarnice, vitrex, brisalci, itd) pa ne vidim problema da ne bi šlo tako skozi ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po maj 04, 2015 6:52 pm

Mene pa zanima vaše mnenje. Imam rabljen avto, star je 5 let in ni več v garanciji, do sedaj je bil vseskozi servisiran na pooblaščencu. Ali naj nadaljujem z servisiranjem na pooblaščencu ali naj servisiram pri kakšnem manjšem ampak vseeno usposobljenem popoldancu. Razlog za nadaljevanje servisiranja na pooblaščencu je predvsem zaradi morebitne kulance ob kakšni večji okvari, minus pa nasplošno nezaupanje v pooblaščence, kjer večino "servisirajo" vajenci, ki so večinoma površni.

Gre se mi samo in izključno za kvaliteto, cena mi ni bistvena v takšni meri.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po maj 04, 2015 6:58 pm

odvisno ali misliš met avto dokler bo še šel, ali ga mislit prodat čez par let - če je tako ga furaj na pooblašenega vendar naj ti delajo samo tisto nujno da bobiš žig, kakšne zavorne ploščice in diske boš pa sam zamenjal ?

tako si jaz razlagam

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po maj 04, 2015 7:11 pm

Mislim ga met kako leto dve, ne ravno dokler na razpade ( no razen če razpade v teh dveh letih :mrgreen: ). Ja diske ipd itak ne bom tam menjal, bolj se gre za olje in filtre...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 04, 2015 7:48 pm

Obdrži oljni filter in menjaj avto. Ko si bil mlajši, si menjaval avte kot gate, menda se ne boš že zdaj vdal starostni letargiji :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To maj 05, 2015 6:18 pm

esem je napisal/-a:Obdrži oljni filter in menjaj avto. Ko si bil mlajši, si menjaval avte kot gate, menda se ne boš že zdaj vdal starostni letargiji :mrgreen:

Jebiga leta so tuki. :mrgreen: :mrgreen:

Off...od kod veš da sem pogosto menjaval avte?? oops
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov