Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Pospeški, poraba itd "golfovega" razreda

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 06, 2015 11:05 pm

Gospoda internetni teoretiki in zafrurstriranci z VAG-om, napisal sem dejstva in že enkrat omenil, da gre komot kdo kdaj z mano al pa za mano (če zna prehitevat, drugače se mi ne da jajcat) na to relacijo, pa naj potem komentira porabo. Podrobneje sta dva primera opisana v temi o porabi na strani 106 vključno s primerjavo porabe z 1.9 TDI-jem. 2.0 TDI CR sem vozil v več različnih izdajah in 110 KM različica v Golfu in Octavii pač je izredno varčna. Tudi velik del te relacije je ugoden za porabo, čeprav obstajajo tudi bistveno bolj ugodne. Sicer pa ne vozim edini tega avta, pa povprečje ostaja zelo nizko.

Vozil sem veliko različnih avtov, znam vozit zelo hitro, kot tudi zelo varčno in kar je najbolj pomembno, znam dobro kombinirat eno in drugo glede na razmere, sploh če poznam cesto. Če se vi nabijate na rit nekomu, ki se j***a in si s tem vsiljujete vse prej kot optimalno vožnjo (gas/bremza), jaz pa že kak kilometer prej ocenim, kje in s kakšno hitrostjo vas moram dohitet, to pomeni, da lahko pihnem mimo brez težav in imam hkrati ugodno porabo. Po tem kar vidim na naših cestah, vas pa itak velika večina ne zna niti prehitet, niti prisilnega jajcanja izkoristit za zbijanje porabe.

@J.Mclane:
Spritmonitor je nemški in v Nemčiji se občutno več in občutno hitreje vozi po avtocesti, pa tudi zastojev ne manjka, tako da se meni zdijo logična višja povprečja, kot se jih da dosegat pri nas na regionalkah.

Kakšen dober nasvet bi pa verjetno res lahko dal glede avtov, varčne vožnje, tudi kakšen napotek iz prve roke glede vožnje, cestnin, cen goriva ipd. za cca. 25 držav, tako da le vprašaj, če te kaj zanima! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
masko
Nov uporabnik

Napisal/-a masko Če maj 07, 2015 12:18 pm

Pozdravljeni, menim, da je poraba predvsem odvisna od načina in pogojev vožnje. Sam imam z osebnimi avtomibili prevoženih že preko milijon kilometrov. Osebo se smatram za kar hitrega vozika. Razen v naselju, večino ne vozim po omejitvah. Predvsem pa mislim, da je praba odvisna od prestavnih razmerij in vrste motorja.
Sedaj pa še poraba moje Skoda Octavia RS 2.0 135kW TDI Combi :
poraba do sedaj po prevoženih 46000 km je 6.9 l. To je poraba po potovalnem računalniku. Je pa ta poraba kar realna. Kratkoročno pa poraba zelo niha. Niha že med različnimi letnimi časi, pa različnimi gumami. Pri meni pa najbolj niha odvisno v katerem režimu vožnje se vozim. Med EKO in SPORT režimom je razlika do enega litra! Seveda se večino časa vozim v SPORT, ker drugače bi verjetno kupil Greenline in ne RS.
Pa lep dan.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 07, 2015 2:55 pm

Za 6.9l na 100km je jajcanje :mrgreen: Osebno imam isti motor v manjšem avtomobilu (leon sc) in imam povprečno na +10kkm 7.2l (nekeje 60% AC, 40% mestna) in tudi večina vozim v SPORT načinu zaradi zvoka predusem pa zaradi boljše odzivnosti ;)

ps.: za 7l ga je res treba žgat
Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov