Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Veron
Novinec

Re: Bencinski turbo vs. dizel turbo

Napisal/-a Veron Pe jun 05, 2015 2:18 pm

Govora je bilo o TT, bolj natančno mk2, ker so to zadnji modeli z 3.2, torej ga primerjaš z enako generacijo turbo bencinarja, kjer je 2.0TFSI samo z 147kw. Močnejša varjanta je v TTS (to ni več isti razred).

Predno pišeš "po tvojem" podatke, prvo definiraj o katerem točno avto govoriš. Ker novi TT (ne tts) 2.0tfsi ima 169kw oz. 230hp.

Še enkrat, zakaj zaboga bi športn avto vozil ko jajcih in "pospeševal" pri vzega 1800rpm? :roll: mi ta podatek sploh ni relevanten za nič, čeprav nevem kakšnega R32 si ti vozil (mogoče z okvaro?) ampak moj TT 3.2 (isti motor R32) da kr lepo od sebe tudi pri 1800rpm, neke hude razlika napram 2.0tfsi nisem niti opazil ali pa me ni zanimalo, ker mam raje 3-4k rpm, se lepše sliši (v vseh pomenih besede).

Pa smo spet tam, kok ne pospeši pri 1800rpm in kako ne maraš cezlajo ampak na drugi strani pa točno isti počneš (upam, da ne na cesti, ampak na pisti). Kar se porabe tiče, moj pije v povprečju 10.5-11. In ne pospešujem pri 1800rpm :DDD

Sicer moje mnenje, da je 2.0tfsi samo nekaj vmesnega med dizlom in 3.2 šestkom :) In če moram že zbirat, raje izberem 3.2 za užitek ali dizla za "varčnost". Ampak to je čisto osebna preferenca.

Pa da ne bo pomote, ti govoriš o 200kw 2.0tfsi in to je TTS ali S3 (razred višje od TT, zato edina logična primerjava 2.0tfsi 147kw).

Pa da ne bomo nadaljevali offtopic. Point ki sem ga želel povedat je samo to, da je velika kubatura brez turba prijetnejša za vsakdanjo vožnjo (izrazil sem osebno mnenje).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jun 05, 2015 2:53 pm

TT mk2 ima tudi 2.0tfsi z 270hp z TT(S opremo oz močnejši motor, trše podvozje ne vem kaj še) sam avto je pa popolnoma isti in ni nič rang višje kot tvoj 3.2 ali 1.8tfsi, ampak je samo bolj opremljen (po tvoje kot, da bi nabavil šibedah in bi bil rang višje). Same mere avta so iste zato je rang pri vseh TT-jih isti
Ne vem zakaj "športen" avto vozijo kot po jajcih bo treba kakšnega vprašat.
Jaz sem vozi mislim, da je bil star okrog 2leti in ni bilo z avtom nič narobe. Zato ti raje voziš na 3-4k rpm ker nižje je "mrtev" turbač pa ni in zato je fora turbine (nekateri imajo že pri 1300rpm najvišji navor), da ima moč, navor že tam kjer je atmosferc tako rekoč mrtev in posledično ima turbo motor več uporabnih vrtljajev

Dosti je offa samo turbača je veliko bolj prijetno vozit (več uporabnih vrtljajev) samo ne tiste mlinčke 1.0, 1.2. 1.6T je že pravi stroj (tudi jaz sem izrazil svoje mnenje) ;)

ps.: z golfom sem imel povprečje na pol tanka čez 13l in ni bila nekaj ultra hitra vožnja
Lp

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe jun 05, 2015 3:30 pm

pskoda je napisal/-a:Treba pa tudi upoštevat, da si pri fordu prilimal stari 1.6 ecoboost, ker novi z nižjo porabo je 1.5 ecoboost z isto močjo ;)
Mazda se še nekaj upira turbu, ampak prej ali slej ga bo imela kot ga je dobila Honda (oba brez turbine imela navor kot 1.0T)

Vsi novi motorji imajo po NEDC testnem ciklu nižjo proabo, v realnosti se pa morajo še dokazat, lahko samo rečem da po prvih nekaj vpisih na spritmonitor 1.5 ne obeta kakšnega drastičnega znižanja porabe, prostornina 1.5 je pa zaradi kitajcev in njihovih davkov ;)

Evo še nekaj manjših Fokusov je zraven, poraba pa podobna kot pri starem 1.6:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Kar se porabe pri priganjanju tiče bo pa NA še dolgo bolj učinkovit, vse dokler ne pride e-turbo (kot pri F1).

Je pa res da bo zakonodaja kot kaže vse prisilala v downsizing, podobno kot jih je pred tem silila v dizelske motorje.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Pe jun 05, 2015 3:42 pm

Dokazat se bo itak mogel samo jaz mislim, da bo poraba bolj ugodna samo za koliko bomo pa videli naprem 1.6
e-turbo ali kakor se reče je kolikor jaz vem dva ločena sistema oz je turbo in električni motor, ki pokriva turbo luknjo, med prestavljanjem (to imajo že športni avtomobili in tudi recimo pri prestavljanju ne občutiš izgube moči, ker elektro motor ima takoj polno moč - https://www.youtube.com/watch?v=OL_eIZjiLUk 5m40s ).

Downsizing je čisto v redu do ene meje, ampak osebno mislim, da že malo pretiravajo (1.0 v Mondeota :roll: ) kot so recimo od leta 2000 naprej z težo avta ko so se samo redili
Lp

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron So jun 06, 2015 2:40 pm

Mislim s tabo se pogovarjat oz. diskutirat o bilo čem je skoraj isto kot se pogovarjat s steno.
Predno pišeš kar koli "na pamet", si razčisti pojme, predvsem TT, TTS, s-line... Da ti na hitro pomagam TTS ne pomeni enako kot s-line (oz "po tvoje" s oprema)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So jun 06, 2015 2:54 pm

S-line je samo paket dodatkov in nič drugega (z malo "riža" ne bo avto zrasel v viši razred). Rang avtomobila se določa v grobem glede na medosno razdaljo in to imajo VSI TT isto in so VSI v istem rangu. Isto kot bi rekel, da npr. Golf GTI ni v istem rangu kot Golf R. Če me razumeš me če ne pač ne. Spodaj sem še prilimal priponko, če ti kaj bolj pomaga drugače pa googla vpraš

Vrste mašine (moč, navor, kubiki,...) so NEPOMEMBNE glede ranga avtomobila
Priponke
razredi avtomobilov.pdf
(115.82 KiB) Prenešeno 95 krat
Lp

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron So jun 06, 2015 4:18 pm

Res ne razumeš pojmov... TT in TTS sta 2 različna avta v cenovnem rangu.
Nesmisel kar koli nadaljevati, ker se vidi, da govoriš popolnoma na pamet brez kakršnih koli dejstev itd.. arrivaderci

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 07, 2015 9:04 am

pskoda je napisal/-a:S-line je samo paket dodatkov in nič drugega (z malo "riža" ne bo avto zrasel v viši razred). Rang avtomobila se določa v grobem glede na medosno razdaljo in to imajo VSI TT isto in so VSI v istem rangu. Isto kot bi rekel, da npr. Golf GTI ni v istem rangu kot Golf R. Če me razumeš me če ne pač ne. Spodaj sem še prilimal priponko, če ti kaj bolj pomaga drugače pa googla vpraš

Vrste mašine (moč, navor, kubiki,...) so NEPOMEMBNE glede ranga avtomobila

Kdo je tole bedarijo skupaj sestavil (mislim na datoteko s klasami)?

Namreč daihatsu sirion in subaru justy sta en in isti avto in v istem razredu, tukaj pa imaš siriona v A, justy-ja pa v B.

poleg tega imaš pomešane pojme kaj je to terenec. tiguan to definitivno ni.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne jun 07, 2015 10:06 am

Tukaj sem dobil ta pdf - viewtopic.php?p=1072747

Ps.: osebno ga nisem bral, ampak glede na to da ga je @adis prilepil...hmmm
Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jun 07, 2015 12:11 pm

Je kdo pomislil, da v časih, ko se vse bolj pogosto "tempira" življenjska doba sestavnih delov, imajo verjetno (bolj osnovni) turbo bencinarji predvideno nekoliko krajšo od turbo dizlov?

P.S.: Se strinjam, da porabe zadnjih generacij motorjev na papirju padajo dosti bolj kot v praksi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So jun 13, 2015 7:20 am

Moje osebno menenje v katerega sem 100% prepričan.... v vseh pogledih bencinar, edina prednost dizelaša je poraba goriva... pa smo pri tem kaj kdo rabi... ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov