Debate, ki niso vezane na ostala področja...

SvetiTomaž
Nov uporabnik

Problem novih amortizerjev Monroe

Napisal/-a SvetiTomaž Sr jun 17, 2015 9:17 pm

Zdravo. Včeraj sem pri Potokarju kupil par sprednjih amortizerjev "Monroe Original" za Clio I, letnik 1996.
Ko sem zadevi prinesel domov sem opazil da se en obnaša čudno, po tem ko izvlečem bat, ob pritisku pade za kakšnih 5-8cm brez upora nazaj v amortizer. Ne vedno ampak v večini poskusov. Pri drugem amortizerju tega problema ni.

Zanima me, ali bi se moral bat vrniti nazaj, če ga stisnem v amortizer?
Ali se pri stisku lahko sliši "pokanje" nekaj mehurčkov v olju amortizerja?

Prosim za odgovor :) Hvala

čare
Mojster foruma

Re: Problem novih amortizerjev Monroe

Napisal/-a čare Sr jun 17, 2015 10:04 pm

Pri tako starem renoju niso filani s plinom in se ne stegnejo nazaj ampak ostanejo tam kjer jih postaviš.Če ga parkart pregoniš gor/dol bo tudi tisti "pokvarjeni" OK...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 17, 2015 10:56 pm

čare je napisal/-a:Pri tako starem renoju niso filani s plinom in se ne stegnejo nazaj ampak ostanejo tam kjer jih postaviš.Če ga parkart pregoniš gor/dol bo tudi tisti "pokvarjeni" OK...

Ziher? Pri še starješi petki so šli narazen...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

SvetiTomaž
Nov uporabnik

Napisal/-a SvetiTomaž Če jun 18, 2015 6:22 am

Saj zato mi ni nič jasno. :roll: Plinski bi se vrnili v svojo lego, ni pa mi jasno zakaj se amortizerja med sabo razlikujeta po "uporu". Za starega Clia je skoraj vseeno, ampak butasto mi jih je menjat, če bom vgradil nekaj na pol ...

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Če jun 18, 2015 7:59 am

Za začetek oba postavi pokonci v tak položaj, kot se montirata in ju pusti kakšnih 20 minut. Potem oba nekajkrat (5-6x) počasi izvleci in stisni, tako da se zračni mehurčki lahko izločijo iz olja.

Če bo tudi po tem med njima še vedno razlika, je en najbrž slab in bi ga jaz šel reklamirat (zraven nesi oba in jim pač pokaži, kakšna je razlika med njima).

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jun 19, 2015 12:55 pm

SvetiTomaž je napisal/-a:Zdravo. Včeraj sem pri Potokarju kupil par sprednjih amortizerjev "Monroe Original" za Clio I, letnik 1996.
Ko sem zadevi prinesel domov sem opazil da se en obnaša čudno, po tem ko izvlečem bat, ob pritisku pade za kakšnih 5-8cm brez upora nazaj v amortizer. Ne vedno ampak v večini poskusov. Pri drugem amortizerju tega problema ni.

Zanima me, ali bi se moral bat vrniti nazaj, če ga stisnem v amortizer?
Ali se pri stisku lahko sliši "pokanje" nekaj mehurčkov v olju amortizerja?

Prosim za odgovor :) Hvala

Amortizer je hin. Reklamiraj pa naj ti dajo novega.
Sicer pa je Monroe najslabša opcija za nakup amoritzerjev. Je potem bolje vzeti no name, pa še cenejši bodo...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov