Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Nakup avtodelov iz USA za Hyundai

Napisal/-a tr00per Sr jun 24, 2015 3:48 pm

Prvo se opravičujem, če sem zgrešu temo, sedaj pa k stvari:

Z mojega hyundai Coupeja že nekaj časa iščem nekaj malenkostih, ki jih v Sloveniji ni moč dobiti ali pa so cene precej zasoljene. Med brskanjem po spletu sem naletel na spletno stran v ZDA, kjer se da kupit res svašta stvari-vsak najmanjši košček plastike, zato se res da poceni skoz priti (sam bi za odpravo težav namesto 80€ imel strošek 3.5€). Težava pa je v tem, da v Slovenijo pošiljajo a le pakete, katerih vrednost presega 100$. Ker sam toliko robe ne potrebujem, me zanima, če:
-še koga zanimajo deli za katerikoli hyundai avto pa se naredi skupinski nakup (sem pripravljen tud sam izpeljat to in založit denar, če deli niso predragi)?
-pozna kdo koga v ZDA, ki bi bil pripravljen to kupiti in nato z navadno pošto poslati v Slovenijo? V tem primeru sem pripravljen plačati tudi kak € provizije, denar pa posredujem vnaprej.

evo, še link do strani: http://www.wholesalehyundaiparts.com/

V mojem konkretnem primeru je težava odlomljen naslon za roko na sredinski konzoli. V sloveniji je možno dobiti zgolj celoten naslon, na tej strani pa je npr. možno posamično kupiti samo zaklep in tečaj, zato imam stroškov mnogo manj.

Vikking
Uporabnik

Re: Nakup avtodelov iz USA za Hyundai

Napisal/-a Vikking Sr jun 24, 2015 6:07 pm

si vkalkuliral v strošek carina+ddv+poštnina.

Kaj pa nemški ebay, sigurno se da dobiti dost stvari poceni.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr jun 24, 2015 10:46 pm

carine nisem vračunal, nemši ebay mi nič ne najde, poštnina je pa-3x preverjeno-0€. s tem da se že pogovarjam s kolegom za skupinsko naročilo. SIcer pa tudi nemški e-bay teh stvari nima oz. so cenovno lih tolko, kot pri nas. Ampak če že samo pri enem izdelku prišparam 75€, se mi tole vsekakor splača, tud, ko carino vštejem.

Picolo
Nov uporabnik

Napisal/-a Picolo Če jun 25, 2015 11:19 pm

Sam sem iskal kakšno pametno stran za Kio, saj na zalogi ni skoraj nič delov, da ne omenjam cen (kot si sam ugotovil tudi za Hyundai).
Preglej malo tole korejsko stran: http://www.koraps.com/, kjer je slična zadeva kot kar si ti našel iz ZDA, vendar pošiljajo vse vrednosti paketov.

Imajo samo OEM dele tako, da ni skrbi glede kvalitete...predvsem se splača naročevat razne manjše "prčkarije" kar sam iščeš. Pri teh zadevah so razlike tudi do 500% v primerjavi s SLO :roll:
Napišejo najnižjo še logično vrednost paketa, samo vseeno pri večjih vrednostih pride hitro do davka...
Sem naročeval že iz ZDA in sem moral vedno pošiljati dokazila o vrednosti na carino, iz Azije še nikoli..in so bile podobne vrednosti (vse do 100€). Sreča, ali pa iz ZDA bolj preverjajo :D
Za več info me lahko kontaktiraš na ZS.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jun 26, 2015 2:39 pm

Vikking je napisal/-a:si vkalkuliral v strošek carina+ddv+poštnina.

Kaj pa nemški ebay, sigurno se da dobiti dost stvari poceni.

Sicer sem gledal (in parkrat tudi naročil) le dele za ameriškega Chevroleta, pa vidim, da so cene v Nemčiji ponavadi neprimerno višje kot v ZDA; v Nemčiji hitro pride 50% več, pa do tudi nekaj-kratnika ameriške cene. V ZDA so deli neverjetno poceni (v primerjavi z EU) in celo ko prišteješ (sicer precejšnjo) poštnino ter našo ljubo carino, ponavadi še vedno pride ceneje kot iz Nemčije (če tam sploh imajo potrebni del)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Pe jun 26, 2015 9:48 pm

Do vrednosti 22 € (brez poštnine) se uvozne dajatve NE plačujejo. Od vrednosti 22€ do 150€ se plača DDV (22%), od vrednosti 150€ naprej pa se plača DDV in carina (seveda pa to ne velja za alkohol in tobačne izdelke).

Carinske stopnje so različne za različne kategorije izdelkov:

• knjige, mobilni telefoni, prenosniki in tablični računalniki - prosto (0%)
  • oblačila od 6,3 do 12 %
  • obutev od 3 do 17 %
  • glasbeni CD-ji - 3,5 %
  • DVD-ji (filmi) - 3,5 %.

Če je treba pošiljati kakšna dokazila o vrednosti pošiljke, se mojstri cariniki odločajo pač za vsako pošiljko posebej - najbrž to ni potrebno, če je že priložena ustrezna carinska deklaracija ali kak ustrezen in dovolj verodostojen dokument (račun).

Carinske stopnje so po mojih izkušnjah par % (med 2 pa 3).

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So jun 27, 2015 2:26 pm

Tako je v zakonu oz. v njihovih pravilnikih, sem pa že plačal carino in DDV za baterijo za prenosnika katera me je prišla 20 evrov.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov