lenivec je napisal/-a:fantje še eno vprašanje
kaj pa 3.5 v6 v velsatisu?
joztom je napisal/-a:Ta motor sem imel 10 let na zadnjem avtu. Gre za enega najboljših motorjev v Evropi, ki tudi izredno malo žre. Moja verzija je bila ES9J, to pomeni, da ni imela variabilnih nokenvel ampak patentiran resonančni sesalni kolektor brez elektronike. Poraba je bila med 8,5 in 10litrov ali poenostavljeno 550km po mestu, 55 litrov v tank. Počasi se takega motorja ne da voziti. Performanse so bile fantastične. V resnici je nekoliko len od 0 do 100, kjer beležiš samo 8,2 sekunde, ampak veselica se je začela pri 140. Od tu naprej je vleklo ko pri norcih tudi čez 250, če sem si upal. Vsak klanec se je tudi tamočnim nehalo pri 180, ta vrag je šel čez 200, npr Vrhniški. Napake na motorju: naredil sem 360 tisoč km, menjal sem jermene na vsakih 160kkm, niti ni poseben strošek ob 284cm dolgem jermenu, ker ima 4 odmične gredi in še V oblike je. Edina jeba je bila rahlo solzenje olja na zadnji glavi na požarni steni, da je občasno padla kaplja na izpušni kolektor in je zasmrdelo za sekundo ali dve. Sem si rekel, da bom to saniral, ko bom kaj glavo rihtal, pa ni bilo nikoli prilike. Šlo pa je za snemanje pokrova ventilov in tesnenje spodnjega deklca od ventilov z Loctite črno maso. Razen lenobe pri majhnih hitrostih je motor bistveno boljši od vseh nemcev. Avto po mojih podatkih še vedno deluje brezhibno. Ta motor bom vedno iskal pri naslednjih avtih. Ga pa poznamo tudi iz Clio V6 RS.
joztom je napisal/-a:Tudi jaz sem ob nabavi Espace IV želel ta motor, že zato ker sem prej toliko let na šestaku vozil. Verjetno bi mi tudi služil brezhibno, ampak pol vgrajene emisije teh Isuzu motorjev je razklalo. Eden cilindrov se slabše hladi, pa rad zariba. Tukaj je velik vpliv pravilnega olja, načina vožnje že ne toliko, ker so vsi avtomatiki itd. Se pa dobi navodla na netu, kako preprečiti težave, nekaj je v zvezi z ekspanzijo, ki so jo menjali in dodatne luknje na zaščitnem plehu itd. ta motor je najbolj na udaru v Espacu, kjer je montaža najbolj stisnjena, v VelSatisu ni težav. Ta motor je še v Opel-jnih in SAAB-ih, kjer ni toliko havarije. 3,5 bencinar so pa zelo hvalili, tega iz Nissana. Tudi možnosti, da zamenjaš bebavi dvomasni vztrajnik, ki poškoduje vse Isuzu dizelj motorje, je za ta motor veliko.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov