Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 14, 2004 10:37 pm

darwin je napisal/-a:In zdej vsak mesec al pa vsake dva mesca napičm format c:, pa je use rešen. Pol pa še winsi nazaj gor, pa drajverji in to j to.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
človek teb se pa da...

a si kdaj pomislu na clone diska :idea:

sam presnameš pa je...
pa če že maš take probleme.... prešalti na linux 8)
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne mar 14, 2004 10:43 pm

HUGO_BOSS je napisal/-a:
darwin je napisal/-a:In zdej vsak mesec al pa vsake dva mesca napičm format c:, pa je use rešen. Pol pa še winsi nazaj gor, pa drajverji in to j to.

človek teb se pa da...

sam presnameš pa je...

:D
Ja, mal se mi da, sam sm ugotovu, da je to še najhitrejši postopek.
Z linuxom je pa tko, da mamo kompe v mrežo povezane, k jo kr dost uporablam, pa fotra bi se še dal prepričat, mtke pa ni šans. Tko da ne vem, kako bi pol to delal, če bi mel na treh kompih Winse, na treh pa Linux. :roll:
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne mar 14, 2004 10:49 pm

če maš gor sam mrežo, brez problema, preverjeno :wink:

drugač pa, si že razmišlu o serverju 8)

v skrajnem primeru ti priporočam clone diska, pa samo format in copy :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Cyber
Novinec

Napisal/-a Cyber Ne mar 14, 2004 11:16 pm

darwin je napisal/-a:
HUGO_BOSS je napisal/-a:

človek teb se pa da...

sam presnameš pa je...

:D
Ja, mal se mi da, sam sm ugotovu, da je to še najhitrejši postopek.
Z linuxom je pa tko, da mamo kompe v mrežo povezane, k jo kr dost uporablam, pa fotra bi se še dal prepričat, mtke pa ni šans. Tko da ne vem, kako bi pol to delal, če bi mel na treh kompih Winse, na treh pa Linux. :roll:

Particije niso namenjene temu, da lahko enkrat na mesec na novo naložiš OS, ampak temu da ob sesutju sistema ne pride do izgube pomembnih podatkov. Pač če ni druge rešitve se OS na novo naloži. Take drastične rešitve uporabljajo samo nevedneži. Tudi ni res da Norton naredi več škode kot koristi, ampak če si pri inštalaciji in nastavitvah uzameš 5 minut časa, je to zelo dobro orodje. Tudi sam ga uporabljam, in nimam problemov z virusi. Bolje je da si ob inštalaciji uzameš eno uro časa, in sistem bo v normalnih okoliščinah deloval vedno.

Torej ob inštalaciji priporočam naslednje:
1. inštalacije OS-a, in filanje vseh varnostnih lukenj, in inštalacije popravkov (WIN XP: SP1,...)

2. inštalacije protivirusnega programa(Norotn, PC Cillin,...)
3. inštalacije požarnega zida (vgrajeni personal firewall v XP-jih, priporočam Zone Alarm, ...)

Če se ob inštalacij držite teh napotkov, bo vaš sistem predvsem varen pred vdori in virusi, pa tudi bolj stabilen. Seveda pa je potrebno skrbeti tudi za update, Norton ima naprimer vgrajen Live Update, tako da sam dl-ja update in najnovejše virus definicije, dobro pa je, da se ob pojavi hujšega novega virusa, pogleda če imate virus definicije, ki zaznajo ta virus. Poleg tega Norton pregleduje e-pošto, kar je koristno danes ko je vsak mesec na pohodu kak nov črv. Pa tudi če imate okužen računalnik, je to pet minut dela, seveda če ni okužen z 100-timi virusa, kar pa se vam ob upoštevanju zgornjih navodil ne more zgoditi. Torej če se vam lubi enkrat na mesec formatirat disk in na novo naložit OS, potem se vam more lubiti tudi ob inštalaciji vzeti tistih 30 min ali 1 uro več, in si s tem prišparatati veliko brezveznega dela, konec koncev je rač. namenjen temu da nam olajša delo ne pa da nam ga naloži še več.

Uporabniški avatar
MapleLeaf
Novinec

Kraj: Vancouver B.C.

Napisal/-a MapleLeaf Ne mar 14, 2004 11:19 pm

Kaj se nisi zrihto, stari prej bi blo fertik ce bi ga na servis odpelo!!
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Po mar 15, 2004 1:42 am

No meni se še ni zgodilo da bi moral zaradi virusa formatirat racunalnik, ker se vsako stvar da nekako resit.

Drugace pa vam iz prve roke povem lahko precej glede antivirusnih programov, ker sem verjetno preizkusil prav vse ki so jih do sedaj izumili, tako da sem imel na svojem pc-ju okrog 200 antivirusnih programov (razlicnih) a sem vse to skenslal ko sem dobil v roke Panda Antinirus, ker je res najbolj antivirusni program na svetu (hvaljeni španci ker so ga izumili). Res pa je da ni zastonj in da je tudi problem dobit kaksno kodo za program na netu. Ampak ce so podatki vec vredni kot 7000 sit na leto potem se ga splaca nabavit, ker je tudi cena tega programa 7000 sit, a se splaca, garantiram.

Kar se tice pa spy softwerja je edina rešitev program SpySweeper ki ga najdete na www.webroot.com tam je seveda verzija ki se samo enkrat posodobi ce pa kdo zeli odklenjeno verzijo naj mi sporoci na pm. SpySweeper je pa svetski program proti spy softwaru.

Z pando in webrootom je racunalnik koncno varen in cist. :bow
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 15, 2004 2:01 am

Hja vi se kr špiljate s formatirjanje vsak mesec.....
To sem jaz delu do nedavnega.......... včasih tud na 14 dni :shock:
In kaj se je zgodl? Disk otišel rakom žvižgat :evil: Tud disk ni večn oz. namenjem sam formatiranju........... kak 2x letno............ to pa je tudi maximum.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

drejc
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a drejc Po mar 15, 2004 8:13 am

No da se še enkat oglasm, dons bom mogu zgleda formatirat disk. Vse tele pgrogramčke sm naložu pa ni nič od njih, vsak neki najde, vsi skup pa ne zadost da bi tole zbrisal. Včeri sem že čist obupu, tko da mu ni več pomoči. Norton mi skoz prikazuje viruse :x

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Po mar 15, 2004 8:15 am

ja ne vem, kaj vi čarate, samo jst vem, da
WIN2000, Norton AntiVirus in FireWall delajo svoje...
seveda zraven moramo dodati še kanček zdravega razuma pri sufanju in
glej... že imamo okusno juho :har
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po mar 15, 2004 11:26 am

Bah .. odkrivanje tople vode .. norton ni gut .. drgac pa kot je tudi ze hugic omenil .. ZDRAVA PAMET .. to ponavadi prepreci take pizdarije .. itaq pa billy smrdi ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Cyber
Novinec

Napisal/-a Cyber Po mar 15, 2004 11:54 am

Zakaj pa Norton ni gut? Odkar ga imam nimam problemov z virusi, a ni to namen protivirusnega programa?

Mrgli1
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrgli1 Po mar 15, 2004 12:13 pm

Jst u življenju še nisem mel virusa na računalniku ..........ampak ne zato ker bi mel tolk dober antivirusni program, ampak zato ker nimam sploh nobenga, in sploh ne vem če je kak virus kje! No, uglavnem...mene ni računalnik še nikol zajbaval, na vsake tri do štiri mesece pomembne datoteke na D disk, pa format c: pa nobenih problemov.

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Po mar 15, 2004 12:33 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Bah .. odkrivanje tople vode .. norton ni gut .. drgac pa kot je tudi ze hugic omenil .. ZDRAVA PAMET .. to ponavadi prepreci take pizdarije .. itaq pa billy smrdi ;)

ja je res, edini problem pr nostonu je, da pobere preveč "moči" računalniku,
ampak če maš kokr tok zmoglivo gajbo, ni panike :wink:

je bil moj prvi in bo verjetno še kar neki časa :lol:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov