Debate, ki niso vezane na ostala področja...

matejxx
Uporabnik

Opozorilo policaija

Napisal/-a matejxx Ne okt 25, 2015 6:16 pm

Včeraj sem pri vračanju domov malo preveč pritisnil na plin (15km/h) čez omejitev, zunaj naselja. Pri tem sem priletel na policaja, ki je meril hitrost. Že ko sem zagledal policaja, da me zaustavlja, sem se sprijaznil, da bom dobil kazen. Toda na moje čudenje mi je policaj po krajšem pogovoru in pregledu dokumentov izrekel, da bo tole danes samo opozorilo, in da naj vozim malo bolj počasi.

Seveda sem doma malo pogledal, kako je s temi opozorili in sem prebral, da lahko policaj izreče opozorilo samo v primeru, da v zadnjih dveh letih nisi storil enakega prekrška. Toda, kako je policaj vedel, da nisem tega prekrška storil že prej, če pa je on samo pogledal dokumente? Ni pa nikjer preveril moje predhodne prekrške.

Kaj to pomeni, da lahko po tem takem dobiš tudi več opozoril? Čeprav jih nočem :)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Opozorilo policaija

Napisal/-a a4 Ne okt 25, 2015 6:54 pm

imaš mogoče isti priimek kot njegov šef ? ali župan ? te mogoče pozna kako drugače ? se mu mogoče ni ljubilo izpolnjevati obrazcev ? je kazen za 15km/h premajhna da bi se splačalo sploh ukvarjati s tem ? voziš star avto in misli da si reven pa ti noče težit ? itd

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Ne okt 25, 2015 7:34 pm

za nad 20 izven naselja je kazen 80€ oziroma 40€ brez pik. tko da če se pelješ po števcu 105 si z odbitkom na 98.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne okt 25, 2015 8:35 pm

Saj ni vedel in če ne bi tega obelodanil na internetu,ne bi vedel nihče drug razen vaju dva. ;)
Je pač ocenil,da ni potreben drugačen ukrep.Srečen bodi 8) .
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne okt 25, 2015 9:40 pm

Bodi vesel da je bilo samo opozorilo, zgodba se je zaključila. Če se nebi, bi imel položnico v roki.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 27, 2015 9:52 am

Kakšen krat iščejo divjake na cesti. Če si vozil za 15 km/h več kot je dovoljeno še ne pomeni, da si divjal.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To okt 27, 2015 10:28 am

Jaz bi šel nazaj in zahteval kazen. Ker če je tebi pogledal skozi prste je to korupcija in bo tudi drugim pogledal skozi prste, ko bodo kaj hujšega naredili.

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl To okt 27, 2015 1:13 pm

matejxx je napisal/-a:Seveda sem doma malo pogledal, kako je s temi opozorili in sem prebral, da lahko policaj izreče opozorilo samo v primeru, da v zadnjih dveh letih nisi storil enakega prekrška. Toda, kako je policaj vedel, da nisem tega prekrška storil že prej, če pa je on samo pogledal dokumente? Ni pa nikjer preveril moje predhodne prekrške.

Kje si to našel?!
Ker za opozorila se ne sme vodit evidenca oz. obdelovati osebnih podatkov?!

Zakon o prekrških:

Opozorilo - 53. člen

(1) Pooblaščena uradna oseba prekrškovnega organa lahko namesto izreka sankcije, kršitelja opozori, če je storjeni prekršek neznatnega pomena in če pooblaščena uradna oseba oceni, da je glede na pomen dejanja opozorilo zadosten ukrep.

(2) Pooblaščena uradna oseba iz prejšnjega odstavka kršitelju hkrati z opozorilom predstavi storjeni prekršek.

(3) Prekrškovni organ lahko vodi evidenco izrečenih opozoril, vendar pri tem ne sme obdelovati osebnih podatkov.
*** Hoy do I print my voice mail? ***
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov