Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Iščem lastnika ploščic in diskov

Napisal/-a honeybee To okt 27, 2015 5:24 pm

torej.....

danes mi DHL prinese paket in ker me ni bilo doma je paket prevzel drug. Ko pridem domov in odprem paket vidim, da je gore vse kar je moje moj naslov in sploh ne moje naročilo. Grem gledat ali bi prišlo do kake zlorabe in bi mi kdo pobral denar z računa - vse štima in nobena transakcija, ki bi bila takšne vsote.

No v glavnem - upam, da je kupec tudi slovenec, ker nazaj ne bom pošiljal in dam raje na bolho.

Diski in ploščice za Ford oz. Volvo (po oglasu pašejo na obe vozili)
cena s poštnino med 50 in 100 eur
poslano (in najverjetneje tudi naročeno) prejšnji teden

Če se kdo prepozna naj preventivno preveri, če nisem slučajno jaz dobil saj na paketu je bilo moje ime in priimek. Kolikor se spomnim sem pri tem trgovcu že naročeval nekaj drugih stvari in je verjetno stisnil napačnega kupca.

Pravi kupec mi mora povedati ebay številko artikla, ime trgovca, natančno ceno (odstopa lahko par centov), številka dokumenta (belegnummer - če ni prejel po zs naj kontaktira prodajalca in začne se s 2015- in številke), številko stranke (kundennummer - naj kontaktira prodajalca, ampak bo po vsej bverjetnosti ravno moja cifra).

Ker sem pošten in bi rad artikel dal pravemu lastniku saj se gre za lepo cifro. Če gre za slovenca bo vse kar bo naredil je to, da se mi bo pripeljal, da mu izročim, ker jaz ne bom vozil nikamor (vsaj ne na moje stroške).

Če je pa lastnik tujec pa gre tole na bolho.

lp
darkside

Uporabniški avatar
tade320
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Iščem lastnika ploščic in diskov

Napisal/-a tade320 To okt 27, 2015 7:51 pm

DHL ima storitev easy return.
Ko so meni poslali narobne tonerje za printer iz Nemčije sem jim pisal.
Sem potihem upal, da jih ne bojo hoteli nazaj, da ne bi jaz plačeval poštnine. Pa ni bilo tako. Poslali so mi link, izpolniš podatke in ti avtomatsko generira "nalepko" za na škatlo, jo nalepiš gor, neseš na prvo pošto in to je to. Nobenih stroškov.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee To okt 27, 2015 9:25 pm

Že, le da razlika pri tebi je v tem, da si stvar dejansko naročil in dobil napačen artikel.

Jaz pa sem dobil stvar, katero nisem naročil in na paketu je moje ime.

Bom počakal nekje do petka drugače moram iti pa kontaktirati prodajalca, da se potem to reši. Mogoče pa je na tem forumu kupec.

lp
darkside

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Pe okt 30, 2015 6:07 pm

Evo, lastnik se je našel in vse kar je bilo pravo je poštna številka. Vse ostalo so bili moji podatki.

Tukaj se ni nihče javil, sem pa kontaktiral prodajalca in mu dal podatke, nato pa je verjetno od poslal kupcu svoj račun (bil je račun prodajalca in ne mail, ki ga dobiš od ebaya) in je potem pravi lastnik me po imeniku našel.

Lastniku paket pošljem naslednji teden, tako, da se tema lahko zaklene.

lp
darkside
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov