Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: Kraje avtomobilov

Napisal/-a odprti clio Če jul 24, 2014 10:41 am

gasolinedream je napisal/-a:Pomaga tudi če ni zdetajlan v nulo, ima kakšno rajso in je malo starejši. Potem ukradejo samo pnevmatike in gorivo :DDD

In brisalce. Zdaj že drugič... Prvič so mi ukradli 5 let stare, ki sem jih hotel menjat. V drugo pa 1 leto stare, ki so po nesreči malo zalaufali to zimo po žledu in so tudi bili bolj bogi... Na vem, kaj folku nucajo. No - vsaj ta drugi so označeni, tako da bom malo bolj uč vrgel na okoliške avtomobile :twisted:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 24, 2014 10:53 pm

IcEm4n je napisal/-a:
brezavta je napisal/-a:Od zavarovalnice dobiš zelo malo. Jih ne zanima v kakšen stanju je bil avto in kako si pazil na njega...

Bolje nekaj kot pa nič (beri prst u rit), se ti ne zdi?

5.700 € je sicer vsaj 500€ manj, kot bi dobil za avto v takem stanju, če bi si ga vzel čas prodajat, ampak vseeno daleč od slabe cenitve (eurotax + 500€) za 8,5 let starega Golfa. Pa še 10 dni nadomestni avto... lahko bi bilo bolje, ni pa "zelo malo".
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe jul 25, 2014 1:02 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:
brezavta je napisal/-a:Od zavarovalnice dobiš zelo malo. Jih ne zanima v kakšen stanju je bil avto in kako si pazil na njega...

Bolje nekaj kot pa nič (beri prst u rit), se ti ne zdi?

5.700 € je sicer vsaj 500€ manj, kot bi dobil za avto v takem stanju, če bi si ga vzel čas prodajat, ampak vseeno daleč od slabe cenitve (eurotax + 500€) za 8,5 let starega Golfa. Pa še 10 dni nadomestni avto... lahko bi bilo bolje, ni pa "zelo malo".

kaj si pa pričakoval? moj golf 6, malo bolje nalovdan z opremo (vse original: xenoni(led), led luči zadaj, park senzorji, 17 original, 110kkm) kot tvoj ex, je cenjen na slabih 10.000 eur, če bi ga prodajal... pa bo 5 let star..
po eurotaxu bi pa itak zanj dobil 7000...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jul 28, 2014 8:16 am

Pričakoval sem manj, v tem je point. ;) Če ne bi vanj vloženega toliko truda in tudi kar nekaj financ poleg rednega vzdrževanja, bi bila to zelo dobra cenitev.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po jul 28, 2014 8:54 am

~toMmy~ je napisal/-a:Pričakoval sem manj, v tem je point. ;) Če ne bi vanj vloženega toliko truda in tudi kar nekaj financ poleg rednega vzdrževanja, bi bila to zelo dobra cenitev.

Lepo, da se je tako izteklo. Že tako je stresno, ko se človeku zgodi kaj takega.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jul 28, 2014 10:56 am

za golfa iskreno rečeno si dobil kar dobro ceno glede na ceno njegovega starejšega brata passata, kjer se cena vrti med 5k-6k eur ;)

vsi vemo, da so vložki v avtomobil zgolj zabava vsakega posameznika in le-ta vložek ne bo nikoli povrnjen, ker tega prihajajoči kupci ne cenijo oz jih niti ne zanima koliko je kdo časa/eur vložil.

kar se gps/gsm oddajnikov tiče je pa stvar "baba čula-baba kazala" ;)

najboljša zaščita je kasko v kombinaciji z mehansko zaščito - avto dobi kontakt/napajanje ampak "zaverglal" ne bo :mrgreen:

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Ne jan 10, 2016 4:11 pm

Zanima me, če kdo ve kako deluje električna ročna zavora pri VW?
Predpostavljam, da se zavore zapeljejo v eno ali drugo pozicijo z menjavo polov in gresta do vsake zavore le po 2 žici. Če to drži, potem bi bila dobra zaščita proti kraji prekinitev ene od žic. Zanima pa me ali računalnik zazna prekinitev oz. kdaj jo zazna (kontakt)?

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 10, 2016 4:47 pm

Kaj če pa pride kasneje do kake napake zaradi poseganja, ti bo avto po hribu pobegnu ko bo ročna spustila, če ga boš v leru pustil?

Po moje je še vedno najcenejša in najboljša rešitev dobro skrito stikalo, ki prekine elektriko in ga ne moreš vžgat. Če je fajn skrito potem nimajo šans da ga odpeljejo, ker ne verjamem da imajo toliko časa da ga najdejo. Razen če si tako neumen kot nekateri ko objavljajo na Facebook koliko časa jih ni. Sem na morju, sem na smučanju. Lopovi so povsod in spremljajo vse tudi Facebook, Forume itd...

Sicer pa nič ni stoprocentno, zadnjič sem gledu oddajo FBI-ja in so rekli da so znanstveniki najbolj napredno ključavnico na beli hiši odprli samo z žico in izvijačem. Večina ropov je dobro premišljenih in po statističnih podatkih je vlomov v nepremičnine največ v dopoldanskem času, ko so ljudje v službah. Vlomov v vozila pa največ ponoči. Po moje naša policija veliko premalo naredi za ozaveščenost in pri nas se nekateri policisti veliko premalo potrudijo, ko se prijavo kakšne sumljive zadeve.
Enkrat je kolega prijavil več vozil brez tablic, ki so se nekje kopičila in redno menjevala sami megani, golfi 5, škode torej taka ki jih največ kradejo. Policist je bil tako len da je od vseh vozil preveril samo prvo in je šel. Največje razočaranje je bilo pa to, da je potem kolega od drugega policaja ko je še enkrat prijavil zvedel, da so na tistem območju že našli ukradena vozila in tistih vozil ob drugi prijavi ni bilo več. :eyes

Meni ko so enkrat vdrli v vozilo, se policaj ni čisto nič potrudil. Rekel je verjetno ga ne bomo nikoli našli, prstnih odtisov ne moremo vzet, ker so uporabli sprej, napisal zapisnik in je šel. Kaj pa delajo Amerikanci, za Slovence kao butasti Amerikanci. Nastavljajo avte, ki so vabe, avto ki je pod nadzorom policije in celo ključe notri pustijo. Ko se usedeš in odpelješ te pa zaklenejo v avtu in ugasnejo motor na daljavo.
Ali pa pustijo avto odklenjen na nekem trgovskem parkirišču in notri na zadnjem sedežu npr. televizor, lap top in čakajo v zasedi. In ko ropar vzame televizor, hopa. Naš si.

Enkrat sem pa gledal oddajo kako so shekal novega grand cherokeeja in ga od doma preko računalnika upravljal. https://www.youtube.com/watch?v=MK0SrxBC1xs
Torej avto kupovat na wireless in podobno kramo je za sodobne lopove velika usluga. Še Teslo so na Kitajskem shekali in noben varnostni sistem ni brez lukenj in še ti pametni telefoni so katastrofa za poštenega uporabnika, kaj vse lahko preko njih dobijo.
Občutljive zaupne podatke večina vplivnih držav še vedno piše na pisalni stroj pa smo leta leta 2016, tudi bela hiša. Potem veš kako so splet in elektronski sistemi varni. Niso.

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Ne jan 10, 2016 9:02 pm

Če pravilno sklepam, kako deluje zavora, potem do napake ne more priti, saj med mirovanjem zavora ni pod napetostjo. Itak bi dodal še blokado črpalke, ročna bi bila le za primer, da ga hočejo odvleči.
Na skrito stikalo pa ne dam nič, ker mora biti pri roki in ga zato hitro najdejo. Razen, če bi npr. uporabil reedovo stikalo. Daljinec je bolj primeren, ker lahko še kakšno hupo vključiš ob vstopu.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 10, 2016 9:32 pm

Mogoče pogledaš v kak specialni vw manual kako deluje, jaz ne vem kako deluje ali pa na servisu vprašaš avto električarja. Jaz se ne bi s tem ubadal, ker mogoče lahko prekinitev žice zmoti računalnik, ne vem. Sistem proti vleki je vredu, vendar še vedno ga lahko celega dvignejo z prenosnima dvigalkama ki imata koleščke(to imajo avtovleke tam kjer ne morejo z tovornjakom notri) in ga potem porinejo ali na prikolico ali v tovornjak. Potem ti zablokirana ročna nič ne pomaga. Če ti ga pa hoče odšlepat mestno redarstvo imajo pa večinoma tako dvigalo tako da tudi tu ti ne pomaga. Hupa če ima lastno napajanje je boljše, če je pa alarm vezan na akumulator pa akumulator tako prej izklopijo(pri meni so tako naredili).

Podobno so v tujini z prenosnimi dvigalkami kradli luksuzne ferrarije in jim sledilne naprave in ostali sistemi blokade niso nič pomagali, ker ni vleklo skoz kontejner. Na koncu so pa ugotovili da je sodeloval moški arabskega porekla, ki je delal na pooblaščenem servisu. Torej večina jih ni amaterjev in težko je narediti nek 100% sistem, še v pentagon so že vdrli tako da...

Pri avtih ki niso neki luksus jih že malenkosti ki bi jim vzele dodaten čas odvrnejo od kraje, recimo vidna dodatna ključavnica za zaklep volana...

Stikalo je po moje še vedno boljše kot daljinc, nekaj časa so bile popularne kraje ko si ga z daljincem zaklenil pa so v bližini na parkirišču prestregli podatke. Torej ti lahko prestrežejo preko daljinca podatke. Enako so garažna vrata na daljince zelo lahko tarča tatov.
Ni nujno da je stikalo čisto pri roki, eni so ga imeli v prtljažniku, na različnih mestih... Tudi če je pri roki in če imaš malo domišljije je lahko dobro skrit. Jaz ko sem ga enkrat na avtu pozabil izklopit so na servisu 2 uri iskali da so ga našli. Najprej so pa rabli pol ure da so pogruntal zakaj noče vžgat. Sem se jim opravičil, ker sem ga avtomatsko vklopil vsakič ko sem zapustil vozilo, ampak test je bil dober.

Sicer nima veze s tvojim vprašanjem, ampak v ZDA so ugotovil da če imaš samo nalepko na hiši/stanovanju "objekt je zavarovan in je pod video nadzorom" da je za 60% manjša možnost ropa. Tako da če je že kakšna fake nalepka "avto ima vgrajen varnostni sistem" bo vsaj malo zmanjšalo možnosti za krajo. Ropar ne ve če je nalepka fake ali ne...

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne jan 10, 2016 10:49 pm

Zelo je tudi pomembno da se ključe od avta(tudi rezervne) ne pušča v neposredni bližini avta ali celo v avtu. Nekateri ljudje ki živijo v hiši so tako lahkomiselni, da ključe od avta puščajo kar v garaži zraven avta ali pa kakšni sploh avta doma ne zaklenejo, in jim ga med spanjem odpeljejo. Ključavnico na vratih garaže pa lahko profesionalci odprejo zelo hitro in skoraj neslišno ali pa prerežejo/razbijejo steklo in odprejo okno in gredo skozi okno v garažo...
Mene od kar so 4 lete nazaj cca. 2 meseca opazoval in nato načrtno vdrl sem postal veliko bolj previden. Sicer so jih dobil, sicer z mojo pomočjo ker sem našel en neizpodbiten dokaz (ki so ga seveda policaji spregledal), ampak povečana previdnost podzavestno ostane. Sem preveč primerov pregledal in prebral, da bi kaj spregledal. Že dober med sosedski odnos je lahko dobra zaščita, da sosedi malo pogledajo ko vas ni doma. lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov