Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kateri avto je zate slovenski avto leta?

Audi A4
2
3%
Mazda CX-3
7
12%
Opel Astra
17
29%
Renault Kadjar
7
12%
Škoda Superb
14
24%
nekaj tretjega
9
16%
iz principa nikoli ne sodelujem v anketah
2
3%

Skupaj glasov : 58

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Re: Slovenski avto leta 2016 (novo - ANKETA !)

Napisal/-a ModraW So dec 19, 2015 6:43 am

Razčlemba predtekmovanja. Pri glasovanju 36.670 ljudi so dobili delež:
škoda superb (9780 glasov)- 26,7%
mazda cx3(4083 glasov)-11,1%
opel astra(3863 glasov)- 10,5%
audi a4(2976 glasov)- 8,1%
renault kadjar(1964 glasov)- 5,4%

Rezultati glasovanja so kot da bi gledal rezultate slovenskih volitev, kjer ima povprečni volivec maximalno 1 mesečni spomin na afere, ovadbe, obsodbe. To nikogar ne moti oz imajo takšne ljudi naši volilci zaradi osebnih koristi radi. Očitno je pri avtih isto-3 mesece nazaj sta bila Škoda in Audi vpletena v največji goljufiv škandal v zgodovini pa dobita skupaj kar 34,8% vseh glasov, kar je več kot vsi ostali 3 finalisti skupaj. Da je kapa polna samo škoda superb je dobila 26,7% vseh glasov kar je 0,4% procenta manj kot so dobili glasov vsi trije finalisti skupaj>astra+kadjar+cx.
Upam da so isti ljudje glasovali mnogokrat, ker drugače res moderni družbi ni rešitve.

Strokovni režiji pa očitno letošnji vpoklici vseh tipov tsi po vsem svetu ne pomenijo nič. Pri ostalih 3 finalistih množičnih vpoklicev motorjev nisem zasledil. Očitno kategorija kakovosti in zanesljivosti v slovenskem avtu ne upoštevajo. Ni čudno da zmagujejo vedno eni in isti avti z drugo značko. Zadnjih 11 let 9 zmagovalcev z identično vw tehniko in enakimi platformami lahko zmaga samo v zahojeni Sloveniji.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell So dec 19, 2015 5:27 pm

zadnjih 10 let je bil 8x nekdo iz VW skupine, tako da, će letos spet ne bo kdo bo to res ena velika katastrofa :D si pa tud danes že upam napovedat kateri bo slovenski avto za leto 2017...

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So dec 19, 2015 5:35 pm

Dost so neumni drugi proizvajalci da sploh še sodelujejo na internem tekmovanju vw ki se imenuje slo avto leta. Podporo imajo pa še v neobjektivnem novinarstvu. Letos zmaga superb, drugo leto bo pa na vrsti tiguan. Naj 5x zmagajo isti motorji, ista tehnika in mqb. :ue

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če jan 14, 2016 2:35 pm

Podelitev točk je danes med oddajo Avtomobilnost na RTV2 ob 20:00 če kdo želi gledati.

Kar se mene tiče upam na zmago Astre, se mi zdi, da sijo od finalistov najbolj zasluži.

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Če jan 14, 2016 9:07 pm

Toliko blatenja grupe VW, sedaj ste pa vsi tiho, ko je zmagalo neko drugo vozilo...

p.s. pa če tudi bi bilo kaj nepravilnosti pri glasovanju s strani medijev, je še zmeraj zmagovalec po volji ljudstva Škoda Superb.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 14, 2016 9:23 pm

Blatenja? Po stvareh, ki so jih storili pred kratkim je še absurd, da sta dva predstavnika sploh v finalu! Ampak ja, ljudem se žvižga za okolje, zanamce > sploh pa če to stori znamka, ki nekemu določenemu krogi precej pomeni. Poleg tega se mi zdi, da se tega zavedajo tudi na Porsche Slovenija in je pametneje malo še čakati, da se prah poleže. Z zmago njihovega koncerna bi se mogoče v krogu ljudi, ki je podobnega mišljenja kot sem sam, ta prah še dodatno dvignil. Največji absurd pa je bil, da postaviš Audi A4 na prvo mesto (Avto Magazin!). Audi A4 po ceniku osnovni stane 31.900€. Med dodatno opremo je pazi > sprednje zavore. Če ne verjamete, preverite konfigurator in osnovno opremo.

Sam sem z zmagovalko zadovoljen, ker cenovno najbolj ugaja slovenskemu trgu, poleg tega prinaša določene tehnične rešitve ( matrix LED žarometi), obenem je zgubila nekaj kilogramov in kolikor sem gledal cenike, za nek normalen denar dobiš ogromno. Drugo mesto bi postavil Mazdo CX -3, na tretje pa Kadjarja.

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Če jan 14, 2016 10:03 pm

No tudi jaz se strinjam, da je zmagovalka Astra...je tipicen slovenski avto, ki si ga lahko recimo "privosci" povprecen Slovenec (vsaj to bi bilo zame vodilo pri izbiri avta leta...dovolj inovativen avto, ki je dostopen sirsi mnozici ljudi).

S CX-3 pa se ravno ne morem strinjati...sodi med drazje konkurente v svojem razredu...

Je pa tako, da pac ima vsak svoj okus....je pa tudi dejstvo, da vozila grupe VW dobijo ponavadi najvec glasov s strani ljudi...kar recimo novinarji tudi potrdijo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 14, 2016 10:19 pm

Saj je zanimivo to, da pa novinarje ne zbegajo škandali, pravtako tudi ne ljudi. Čakal sem besedo ali dve v smislu ''prednost je v tehniki''. Letos očitno ni primerno ;)
Mazda CX-3 je osnovna po ceniku 15.000€.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če jan 14, 2016 11:03 pm

CX-3 15k,ampak če hočeš da nekak zgleda,pa je min 19k evra Moja lestvica bi bila
1. Astra
2. Superb
3. Kadjar
4. CX-3
5. A4
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Če jan 14, 2016 11:23 pm

Katerkol razen škode in audija če zmaga ko je vredu. Saj ne znajo samo pri vw grupi delat avte. Glede na pogoje ki pišejo, da se glede splošna dostopnost do nakupa, je audi lahko avto leta tam kjer je povprečna plača 3 jurje ne pa v državi s povprečno plačo jurja(audi je za Mramorja, bo na obroke 3 jurje vrnu :) ). Škoda superb je tehnično tako isto kar smo že dvakrat imeli octavija in golf 7. Če škoda superb zmaga je brezveze.
Moja bi bila
1. astra
2.kadjar
3. mondeo
4. tucson
5. cx3

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 15, 2016 12:13 am

Morda bi kdo napisal končno uvrstitev še ostalih?
1. Astra - ? točk
?
?
?
?
?

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe jan 15, 2016 12:18 am

1.astra 40 točk
2.škoda superb 33
3. mazda cx3 24
4. audi a4 20
5. kadjar 11

Še dobro da ni ocenjeval samo Avtomagazin, ker potem bi imeli še 10 let iste avte. Čudno mi je da siol, ki večinoma daje novice o vw grupi, da je ocenil 2. Pa dobro zdrava pamet je zmagala, saj ni slovenski avto interno tekmovanje enih in istih.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 15, 2016 8:04 am

Še dobro, da je Opel dal novo Astro pravi čas ven.. :)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jan 15, 2016 5:56 pm

ModraW je napisal/-a:Katerkol razen škode in audija če zmaga ko je vredu. Saj ne znajo samo pri vw grupi delat avte. Glede na pogoje ki pišejo, da se glede splošna dostopnost do nakupa, je audi lahko avto leta tam kjer je povprečna plača 3 jurje ne pa v državi s povprečno plačo jurja(audi je za Mramorja, bo na obroke 3 jurje vrnu :) ). Škoda superb je tehnično tako isto kar smo že dvakrat imeli octavija in golf 7. Če škoda superb zmaga je brezveze.
Moja bi bila
1. astra
2.kadjar
3. mondeo
4. tucson
5. cx3

Superb tehnicno isto kot golf in octavia?
Ki te si ti?
Skoda citigo je tehnicno isto kot golf?
Slika

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe jan 15, 2016 6:27 pm

MatejW je napisal/-a:Superb tehnicno isto kot golf in octavia?

Seveda, razen medosne razdalje, in rahlo drugačnega designa ni razlik. Vse po istem kopitu.
Enaka MQB platforma, enaki motorji, enaki menjalnik,.... enaka elektronska pomagala, enak radio in ostala elektronska krama za zabavo...
In kakšna je dejanska razlika med octavijo in superbom? Par cm. Če je to dovolj velik razlog da sta različna pa naj bo.

Ni, ker je na drugi platformi. Bo pa golf kmalu imel isti 1.0 motor kot ga ima citigo, le da bo imel še turbino zraven.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 15, 2016 8:06 pm

Čestitke Astri za zmago, privoščim res (čeprav ima vsak svojega favorita). Verjetno bo evropski avto tudi.

Mi je pa drugače žal, da sem zapravil 20 min življenja za gledanje tako spacane oddaje:
-ni v živo
-podeljevanje nagrad ljudem ki so glasovali, no comment (če je bilo to objektivno, sem sv. peter)
-posneto s kamero iz praška

Žalost res, v letu 2016 in to na nacionalni tv.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe jan 15, 2016 9:01 pm

Pol je blo tko kot na srbski televiziji, ko so enkrat številke na žrebanju loto vidl na zaslonih še predn je bila iz kugle izžrebana, oni voditli na lotu pa vsi neki milijonarji. So očitno žrebanje že pred oddajo naredil pol so ga pa sam ponovil.

Sej je vsako leto slabše na rtv slo, proračun tako iz reklam in rtv prispevkov pa vedno večji.
Včas so bili kakšni Marioti, kolo sreče, pol Auer pa tako, kakšni gosti, potem tisto sobotno al nedeljsko popoldne mi je bilo všeč, pa jerman ko so take butalske primere iz sodišč kazal ko so se kregal za 5 cm meje ali pa so bli obsojeni brez da so vedl. Zdej pa nič od nič več, še za nov let neko klinčevo naprej posneto oddajo vn vržejo. Včas je bilo v živo so cel večer špilal. Zdej pa še sam afere terajo, eno tarčo imajo, odmeve in to je to. Porodniško imajo po 2 leti pol pa kr oddajo dobijo. Po domače.

https://www.youtube.com/watch?v=iOKiqahmaLk

Uporabniški avatar
pSicek
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

Napisal/-a pSicek So jan 23, 2016 2:23 am

ModraW je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:Superb tehnicno isto kot golf in octavia?

Seveda, razen medosne razdalje, in rahlo drugačnega designa ni razlik. Vse po istem kopitu.
Enaka MQB platforma, enaki motorji, enaki menjalnik,.... enaka elektronska pomagala, enak radio in ostala elektronska krama za zabavo...
In kakšna je dejanska razlika med octavijo in superbom? Par cm. Če je to dovolj velik razlog da sta različna pa naj bo.

Ni, ker je na drugi platformi. Bo pa golf kmalu imel isti 1.0 motor kot ga ima citigo, le da bo imel še turbino zraven.

Sej passat glih tak zraven spada. Enako leži na MQB platformi kot še marsikaj drugega
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswa ... B_platform
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov