Tudi jaz sem slišal, da so 2.0 TDI motorji bolj slabi. A če se dosti voziš je to že druga pesem, dizel je pač da se vozi ne pa da stoji. Sorodnik ima 2.0 tdi passata 2010 letnik pa je do sedaj dal nanj že 2000€, morda je naletel na slabše servisiranega, je pa res, da mu avto dosti stoji. Kolega pa ima golfa 1.9 tdi 5ico in mora kmalu menjat turbino, zaradi nje sedaj mora vsakih 7-8000 km nalit liter in pol olja

Passata bi jaz vzel starejšega 1.9tdi s 131KM ali pa takega audija a4 avant. Ima bratranec a4 avanta pravi da ga ne bi prodal da je nevem kaj, s polnim tankom dela po 1200km, potegne pa kot nor. Vozi se pa ogromno na relaciji lj-linz, praktično mu avto stoji največ dva dni da ga ne vozi. Moj osebni mehanik pa mi je enkrat dejal: rabljenega dizla ne nikoli vzet, če nima starega VAG-ovega motorja. Tudi novejši audi a4 recimo ko ima 2.0 TDI motor slišim da niso dobri, prav tako kot ti passati. Če že misliš vzemat takega passata, poskusi najti privat mehanika pa mu plačaj naj gre s tabo pogledat avto, ko ga boš kupoval pa pač riskiraj in mu plačaj. Bolje riskirat tako, kot pa avto kupit, kasneje pa takoj dat na njega 500€. Morda tudi tukaj kdo s foruma pozna zadevo in bi lahko šel s tabo. Več glav več ve oz. sliši/vidi xD nikakor pa ne it sam kupovat avto, vsaj nekdo naj gre s tabo.