Debate, ki niso vezane na ostala področja...

nejc1986
Novinec

Re: Varnost vozil Passat vs Golf vs Megane

Napisal/-a nejc1986 Če feb 04, 2016 11:45 am

Men je pa najbol rizicno po ksnih regonalkah npr.kocevarka,hitrosti okol 100kmh in folk k prehiteva,pise smse, jih sonce zaslepi in hitr pride do celnega trka kar je pa najhuj. Na ac pa pac po omejitvah,sploh tuneli, kdor se mi lepi na rit ga spustim,sam mam neko normalno var.razdaljo, se pa tud jst zalotim da studiram kaj ce se kdo kontra prpele, tle je prednost ponoc k se vidjo luci mal prej...

Drgac pa dost nazorno kaj nardi nov avto je blo lani na izanki, policijska octavia tour proti novi astri...
Kaj pa nardi teza pa slab mesec nazaj na dolenjski ac ko se je s puntom 2.gen.celno zaletel v fiat freemonta,za malencami pri viaduktu...

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Če feb 04, 2016 12:46 pm

DePalmo je napisal/-a:Ker če gledaš tako kot @5cenic, potem je zame najbolj varen avto P 206. Sem z enim pristal na strehi, z drugim pa priletel v kombi pod pravim kotom z cca. 60 km/h, iz obeh nesreč sem stopil ven iz avta. OK, iz prve sem se splazil :lol:

Takrat sem se samo prepričal, da je varen Renault. Zaupam mu ker redno dosega dobre rezultate na testih, recimo trenutno vozim Renault Scenic in sem gledal malo te crash teste in se je zelo uredu odrezal.

Glede gum pa tako, Nexenke sem tudi osebno sprobal, saj jih imamo tudi v družini na Insignii in so povsem uredu gume. Za svoj avto jih pa res še nisem nikoli kupil saj sem bil do zdaj zvest Continentalu, se mi pa zdi BV za Continentalke za ta svoj avto kupit saj imajo navito ceno, ker ni standardna dimenzija (cca 160 evrov po gumi), Nexen pa dobim za več kot pol ceneje.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če feb 04, 2016 2:57 pm

Korejskih in kitajskih gum nikakor ne moremo metati v isti koš. Korejske kot so Nexen, Kumho so (predvsem nekateri modeli) zelo solidne gume in imajo dobro razmerje cena/kvaliteta (predvsem v manj razširjenih dimenzijah, kjer gume priznanih proizvajalcev včasih zelo nabijajo cene; v kakšni zelo razširjeni dimenziji, kjer je pa samo 10 ali 15€ razlike po gumi proti top gumam pa vsakemu priporočam slednje)... Kitajske so pa v večini primerov samo za v koš, je kakšna izjema, recimo Atlas(upam, da sem si prav zapomnil) se je v nekih testih odrezala zelo solidno in tudi verjamem, da je guma ko je nova ok, je pa vprašanje kakšna bo guma po treh, štirih sezonah, sam jih sigurno ne bi dal na avto...

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Če feb 04, 2016 6:28 pm

Vprašanje - ali te izbrani avti zanimajo za nakup ali kar tako? Mislim da glede varnosti ni prevelike razlike - vozne lastnosti pa se prav gotovo precej razlikujejo.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po feb 08, 2016 9:22 am

Tale test je zanimiv, https://www.adac.de/infotestrat/tests/crash-test/kompatibilitaet_2015/
Test zmečkljivih con pri Hondi Civic, Meganu III in Golfu VII.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov