avtoman je napisal/-a:Ker je konkurenca v avtomobilski industriji huda, se je ta lobij preorientiral na druge načine odiranja avtomobilistov. Prvi so pričeli Korejci s sedemletno garancijo, zakaj, zato ker moraš potem vozit toliko let avto k njim na servis.
Do pred kratkim sem imel Seat Alteo 1,6 diezel, ki bi jo moral peljati na servis pri 90 000km. Te sem do tedaj plačeval okrog 190€, sedaj pa so mi naračunali 270€. Na vprašanje zakaj tolikšna razlika, so mi rekli, da zato ker je treba tokrat menjati filter goriva. Malo sem se pozanimal in dobil ceno nekaj čez 10€, ves material vključno s kvalitetnim oljem Aral pa pod 70€, z vsemi računi seveda. Na pultu servisa je bil cenik dela servisa v treh kategorijah, z najdražjo postavko 40€. Vprašal sem, koliko časa traja delo servisa v mojem primeru, sem dobil odgovor da 2 uri. Kje pa je potem razlika med 150 in 270 €, v originalnih delih so mi odgovorili ! Pri tem se moramo zavedat, da serviser dobi originalne dele veliko ceneje, kot če bi jih šli mi kupit v trgovino !
Pred leti sem imel Fabio 1,9 PD diezel, ki sem ji dal preventivno zamenjati zobati jermen, ker kilometri pri rabljenem avtu nikoli niso sigurni. Mehanik me je vprašal, če vgradi originalne ali ne, dele. Vgradil je dele, katere je že vgrajeval in z avtom sem veselo delal nadaljne kilometre brez problemov.
Ja pa ka se pa pizdiš? Če ti kej ne paše,si sam šraufaj.