Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

kr gor pustit zimske gume?1?

Napisal/-a PhoenixX Če mar 18, 2004 5:42 pm

...mam zimske gume gor pa je profil ze cist u podnu...a se mi splaca pustit zimske kr gor in se cez poletje vozt z njimi, pa pol jesen kupit nove zimske( k jih bom itaq mogu)...zanima me glede morebitne vecje porabe in slabse lege na cestiscu ou. zavorne poti...??

lp

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če mar 18, 2004 6:03 pm

ko bo bolj vroče bodo zimske občutno slabše prijele... fora je ker je drugačna sestava zimske in letne gume. zimska je delana za temp nekje od 10 do -x stopinj. letna pa ravno kontra: od 8 do +? ...

predvidevanje: nekje na sredi poletja boš že čisto brez profila :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Če mar 18, 2004 6:06 pm

Sem biu pred isto odločitvijo in sem si (sredi zime) reku, da bom zimske gume pustu gor čez poletje...
No zdej je pa situacija taka, da se je asfalt mal segrel in te zimske gume ki jih mam gor (za v sneg odlične) se na toplem asfaltu obnašajo kot na ledu. zarad svoje varnosti jih bom raje menjal za letne.
Sicer če voziš počasneje, bi se (razen porabe in večje obrabe gum) tud zimske obnesle polet, sam ....

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Če mar 18, 2004 6:19 pm

Tako ti bom jaz povedal. Ce si umirjen oz. povprecen voznik potem ti bodo tudi zimske gume zadostovale za normalno voznjo. Moras pa se zavedati da so zmogljivosti zimske gume poleti mnogo slabse.

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas Če mar 18, 2004 7:10 pm

hja iz lastnih izkusenj, jz sm kupu avto augusta in sm dubu zimske gume gor, ki so ble prou uredu se ohranjene, no oktobra sm jih zlizu do tistga indikatorja pa prsezem pa ne vozm glih nevem kako hitr, k se asfalt polet segreje pa k mal hitrej v ovink prletis avto kr zaplava na drug pas - men je gume kr cefral na vrocini, sm skoz mogu tist jeb** kavcuk polirat stran iz vrat k mi ga je gor nametal...jz bi jih vseen raje zamenu na tvojem mestu, je pa odlocitev seveda tvoja.

LP
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če mar 18, 2004 7:30 pm

Slabsa vodljivost z zimskimi polet, slabsi oprijem, zelo hitr se zrabijo ker so mehkejse sestave!
Sicr pa tako kot je ze nekdo napisal, skur do kraja pa pol nove ubav, ce ti bojo drzale celo poletje boj srecen, cene bos pac se letne mogu nabavit :wink:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov