Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Klemen97
Nov uporabnik

Vrtenje kilometrov - Zaradi novega števca

Napisal/-a Klemen97 So sep 10, 2016 8:15 am

Zdravo,
V svojem golfu 4ki sem menjal števec in sicer sem notri dal števec od passata. Ker ima števec, ki sem ga vgradil kar 2x večje število kilometrov, kot jih ima avto dejansko, me zanima če veste kdo te kilometre vrti? Kak kontakt al pa link itd..? In pa približna cena, če je že kdo to delal? Za 50€ npr. števca ne mislim vrtit nazaj se raje vozim z takimi kilometri.
Tolko, da spravim te kilometre nazaj na kolikor so bili na orig. števcu ;)

Je pa še en mali problemček. Ta števec od passata mi namreč kaže hitrost 10 km/h manj kolikor se dejansko peljem. Sem se sicer že navadil na to, ampak pomoje bi se to dalo zrihtat?
:)

titanius
Uporabnik

Re: Vrtenje kilometrov - Zaradi novega števca

Napisal/-a titanius So sep 10, 2016 7:24 pm

Zakaj si pa sploh menjal števec če smem vprašat? To ti lahko kakšen dober avtoelektričar uredi samo moraš imeti dokaz, da ima avto res toliko km sicer ti noben ne bo verjel. Števec bi lahko dal od 4ice, ki ima 260 na števcu in bi bilo glih isto kot števc od passata. Moje mnenje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne sep 11, 2016 9:38 am

Ja premikače števcev predvsem zanima realnost kilometrov. Njih zanima samo denar in ti jih napišejo kolikor hočeš....

nered
Novinec

Napisal/-a nered Ne sep 11, 2016 11:16 am

To imas se digitalni ali mehanski stevec kilometrov. Kajti digitalnega ni problem spremeniti to lahko vsak sam naredi z WIFI/Bluetooth ODBII reader/writer, ki jih imas na bolhi, ebay, geek za 5-15$.

Ce imas pa mehanski stevec kilometrov pa je to treba celoten stevec razdreti in popraviti zadevo.

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Po sep 12, 2016 5:53 am

titanius je napisal/-a:Zakaj si pa sploh menjal števec če smem vprašat? To ti lahko kakšen dober avtoelektričar uredi samo moraš imeti dokaz, da ima avto res toliko km sicer ti noben ne bo verjel. Števec bi lahko dal od 4ice, ki ima 260 na števcu in bi bilo glih isto kot števc od passata. Moje mnenje.

Menjan je bil zarad tegaker je prejsni zacel nekaj jebat, pa tudi po izgledu je ta neprimerljivo lepsi. Saj sta ista od 4ke 2002+ kot od passata ;)
Drugače pa, briga njega kolko ma avto km:)

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Po sep 12, 2016 5:55 am

nered je napisal/-a:To imas se digitalni ali mehanski stevec kilometrov. Kajti digitalnega ni problem spremeniti to lahko vsak sam naredi z WIFI/Bluetooth ODBII reader/writer, ki jih imas na bolhi, ebay, geek za 5-15$.

Ce imas pa mehanski stevec kilometrov pa je to treba celoten stevec razdreti in popraviti zadevo.

takle je števec lej k sm dal priponko :)
Dejstvo je, da dela vse razen kilometri me motijo, hitrost pa sem se ze navadil :)
kako je z temi OBD2 readerji/writterji?Morejo biti za točno določen model narejeni al jeto univerzalno? To bi še sam lahko z tem spremenil mogoče, se bom najprej pozanimal kolko pride če mi avtoelektričar spremeni :)
Priponke
Stevec-Passat-3bg_52b6c32c4b416.jpg

nered
Novinec

Napisal/-a nered Po sep 12, 2016 9:16 am

So univerzalni, vklopis v ODB2 port si potegnes en ODB2 app dol z app store, google play, windows store. Pa mas tam moznost nastavljat odometer. Cel postopek traja 20 sekund. Sam cudn, da ti takoj ne kaze prave kilometrine ker, prevozene kilometre hrani odometer v ECU ne stevec.. Razen ce bi nekako bil se v stevcu odometer. : / Ampak ja en ODB2 modulu pa 20s dela se z telefonom povezes pa spremenis.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 12, 2016 9:19 am

Klemen97 je napisal/-a:
titanius je napisal/-a:Zakaj si pa sploh menjal števec če smem vprašat? To ti lahko kakšen dober avtoelektričar uredi samo moraš imeti dokaz, da ima avto res toliko km sicer ti noben ne bo verjel. Števec bi lahko dal od 4ice, ki ima 260 na števcu in bi bilo glih isto kot števc od passata. Moje mnenje.

Menjan je bil zarad tegaker je prejsni zacel nekaj jebat, pa tudi po izgledu je ta neprimerljivo lepsi. Saj sta ista od 4ke 2002+ kot od passata ;)
Drugače pa, briga njega kolko ma avto km:)

zlo zanimivo branje.
hmm tisti ki ti je "kodo" za vzig vozila sprogramiral bi ti lahko tudi kilometre uštimal saj se uporablja enako orodje.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po sep 12, 2016 9:19 am

nered je napisal/-a:So univerzalni, vklopis v ODB2 port si potegnes en ODB2 app dol z app store, google play, windows store. Pa mas tam moznost nastavljat odometer. Cel postopek traja 20 sekund. Sam cudn, da ti takoj ne kaze prave kilometrine ker, prevozene kilometre hrani odometer v ECU ne stevec.. Razen ce bi nekako bil se v stevcu odometer. : / Ampak ja en ODB2 modulu pa 20s dela se z telefonom povezes pa spremenis.

s takmu čitalcem dvoimim da boš kr kilometre spremenil. oz sm prepričan da na tem avtu ne boš.
Ni vse res kar napišem

nered
Novinec

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po sep 12, 2016 9:28 pm

na katerem avtu pa si ze spremenil km?
Ni vse res kar napišem

nered
Novinec

Napisal/-a nered Po sep 12, 2016 10:04 pm

Jaz nisem kolega je pa na svojem C4 poskusal in je delovalo.

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 To sep 13, 2016 10:53 am

Hm se bom pozanimal bolj glede tega ja, hvala. sicer pa lej ta je isti, za 3€.. problem je ker nevem al je reader/writter al samo reader? al je odvisno od appa potem?

Latest Version Mini ELM327 Auto Scanner ELM 327 Bluetooth OBD2 for Android Torque OBDII Car V2.1 Vehicle Scan Diagnostic Tool
http://s.aliexpress.com/mUVJ7faI

kakorkoli te 3€ bom požrl pa naročil in sprobal. Če bo delovalo bo, če nebo, bo pa še za kako drugo stvar prišlo prav:)
Bom obvestil, ko pride čez 14 dni iz daljnega vzhoda :)

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr To sep 13, 2016 12:17 pm

Klemen97 je napisal/-a:Latest Version Mini ELM327 Auto Scanner ELM 327 Bluetooth OBD2 for Android Torque OBDII Car V2.1 Vehicle Scan Diagnostic Tool

no, s tem bos naredil natanko nic.ce ze, potem vzemi tole in naredi predelavo, da omogocis uporabo drugih R/W kanalov in primeren SW. nisem prav domac z VW saro, zato naj kdo drug pove kaj bi bilo primerno.

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Sr sep 14, 2016 9:34 am

brrr je napisal/-a:
Klemen97 je napisal/-a:Latest Version Mini ELM327 Auto Scanner ELM 327 Bluetooth OBD2 for Android Torque OBDII Car V2.1 Vehicle Scan Diagnostic Tool

no, s tem bos naredil natanko nic.ce ze, potem vzemi tole in naredi predelavo, da omogocis uporabo drugih R/W kanalov in primeren SW. nisem prav domac z VW saro, zato naj kdo drug pove kaj bi bilo primerno.

Heh je reku šaro hhehehheeh... lojzi stvar ki jo ti kažeš je ista, dela na podlagi čipa elm 327, kar je dodano je tist usb kabel pa plastike mal več ;) sicer pa se nebom odločil niti ne za tega niti za tistega, ker je to za gasoline avte, torej bencinarje :)

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Sr sep 14, 2016 2:28 pm

ti ze ves. ne vem kaj sploh sprasujes po forumih?

ja, oba sta ELM327 in ker je potrebna predelava bos to veliko lazje naredil na vecji skatli. usb pa predvsem zato, ker je povezava bistveno zaneslivejsa, kot preko WiFi. ne zelis si, da sredi programiranja pade povezava.

elm, ki sem ti ga dal kot primer, na mojem avtu dela cisto OK. mislis, da delam kaj narobe, ko na bencinskih tocim iz crne rocke z napisom diesel? mogoce pa moja ne-VW sara sploh ni diesel? hm.. :roll:

delorean
Nov uporabnik

Napisal/-a delorean So sep 17, 2016 8:23 am

Ja le glej da ne bo naslednjič ko greš na tehnični pisalo manj km. kot je nazadnje na tehničnem bilo,to niso več zajebancije

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So sep 17, 2016 8:04 pm

z nobenmu od teh zadev ne moreš kilometrou vrtet. pa lah vipišete kar kol hočete.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 17, 2016 8:33 pm

ELM327 je dober samo za igranje kaj več bo potrebno globje poseči v žep.

Za VW grupo je zelo dober VCDS
Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Ne sep 18, 2016 8:49 pm

pa še z njim (VCDS) se ne da kilometrou regulirat, po pa kle eni trdijo da bojo to z elm nardil
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov