Debate, ki niso vezane na ostala področja...

fiverman
Nov uporabnik

Maxx servis

Napisal/-a fiverman Ne okt 02, 2016 2:39 pm

Zdravo,

prvič po preteku garancije avtomobila sem bil na maxx servisu z namenom menjave olja, pritegnila me je ugodna cena, na internetu tudi nisem našel nekih zelo negativnih izkušenj. Zanima me sledeče - oglašuje se cena 50 € (40 € + dodatek za olje 5w-30 10 €). Pred menjavo olja še enkrat vprašam, potrdijo ceno 50 €.

Šele ko plačam opazim, da nekaj ne štima. Na računu je bilo naslednje:
Olje 33,6 €
Filter 8,6 €
Mali Servis Pregl. Norm OGE82 + OGE86 28 €
Potrošni material + odpadki 9,9

Seštevek je 80 €. Vprašam serviserja za pojasnilo - "avto je bil na intervalu 30.000 km in ne 15.000 km, zato je servis dražji". Meni se zdi to nateg, serviser se ni dal prepričati, jaz pa sem žal že plačal. Kakšne so vaše izkušnje, ali je cena menjave olja odvisna od km? Je bil kdo na maxx servisu in je plačal več kot 50 € za menjavo olja?

Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Maxx servis

Napisal/-a esem Ne okt 02, 2016 6:29 pm

Je odvisno, ker je LL (long life) olje dražje. Si jim ti rekel, da je interval 30 ali so to kar oni po svoje?
Vsekakor olje in filter ne držita 30 in je bolje, da menjaš na 15-20.

Itak pa oni zelo zavajajo, ni prvič, poglej tu, je pa tega še kje drugje dosti. Poišči

fiverman
Nov uporabnik

Re: Maxx servis

Napisal/-a fiverman Po okt 03, 2016 4:01 pm

Hvala za link, tisti post sem videl ja. Tukaj je malo drugače, sem bil znotraj 4 L olja, kar oglašujejo za 50 €.

Sej menjam olje na 15.000 km. Na 15.000 je v servisni knjigi menjava olja, na 30.000 pa menjava olja + servisni pregled. Pri maxx-u (Avto Car) sem bil pri 150.000 km, kar je po servisni knjižici servisni pregled. Zaračunal mi je torej servisni pregled, čeprav je ob menjavi olja brezplačen pregled avta v tridesetih točkah... In naenkrat me je menjava olja stala 80 namesto 50 €.

Sem poklical še na matično Maxx firmo za pojasnila in so se sprenevedali. Zame torej zavajajoče oglaševanje oziroma že kar nateg. Roke proč.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov