Vprašanje, kolk je to realno stanje, ki ga prikazujejo statistike.
Mislim, kakšne okvare so mišljene, če nekdo ostane na cesti, ker ni gledal kazalca za gorivo, to sigurno ni krivda (npr) FIAT-a.
Jaz osebno rad pogledam to vrstne statistike, kaj dosti pa v praksi ne dam nanje (npr. da bi se pri nakupu odločal na podlagi njih).
Meni se npr zelo dopade stilo in bi ga brez pomislekov kupil, čeprav se fiata drži rahlo negativen predznak.
Poznam primer, službenega vozila Fiat panda 4×4, prevoženih okoli 120 kkm.
V tem času je bla enkrat menjano tesnilo glave, ker se je motor pregrel, ker je zablokiral termostat, ampak zdaj je že kar lepo št. km vse OK (knock, knock

)
Dve moji bratranki imata puntota (ta starega), ena 55, nobenih problemov z njim, do zdaj, druga pa 60 CULT, tudi ni nekih večjih problemov, pravi le, da bo bankrotirala na žarnicah

, ker nenormalno veliko crkujejo.
Za primerjavo, jaz sem v 2 letih, na polotu menjal dve žarnici, zadjo pozicijsko in eno H4.
Ampak jez kljub temu nimam nekih pomislekov glede fiata in ne bi puntota odpisal pri morebitnem nakupu.
BTW, jaz sem (hvala Bogu) imel kar veliko srečo pri nakupu rabljenega avta od ženske!!!!
Od ženske pravim za to, ker poznam nekaj kritičnih primerov:
1. Fotrova sodelavka, je enkrat vprašala fotra, zakaj ji na avtu že nekaj časa gori lučka za olje ?!? avto (hyundai pony) je kar hitro prodala!
2. Pri menjavi akumulatorja pri drugi fotrovi sodelavki, je neki sodelavec ugotovil, da se šibka za olje komaj dotika gladine olja (toledo TDI 90 KM)
3. Ena moja znanka, mi je pravila, da je peljala avto na servis pred tehničnem in je serviser moral doliti 3L olja v motor!!!!!!