tomzzi je napisal/-a:Isto naredim po zimi. Ne grem takoj menjat na letne. Raje še kakšne pol mesca počakam.
Tega pa sam nisem ugotovil, da bi bilo 1.4. bolje kot 15.3.
1.4.2016 vem, da sem prišel k malo večjemu vulkanizerju, pa so že stare mame čakale v vrsti (s tem mislim da so šle kar zgodaj menjat). Potem sem šel k enemu serviserju, ki praktično nima prometa in sem bil takoj na vrsti. Letos sem šel 14.3. in nisem imel problemov s čakanjem.
Zdaj ko imam končno spet dva kompleta platišč, bom pa sam menjal.
K ostalim je itak najbolje čim manj hodit. Sem šel ravno iz razloga višje kvalitete k Avtotehni VIS Kranj (tam sem dobil zastonj gume), pa ni bilo nič bolje kot na Gorenjskem. Drugače po mojih izkušnjah velja, bližje greš k LJ, bolje je.
Eno gumo označeno z belo kredo po tekalni plasti mi je potisnil do sovoznikovega sedeža, to moram še očistit. Z eno mi je pa umazal ročaj na zadnjih levih vratih, še vedno se nekaj vidi. Problem je pač, ker imam avto rad povsem v nulo in nimam otrok, da bi mazali avto na zadnji klopi. Takim z otroci verjamem, da bi bilo vseeno. Po eni strani je pa še bolje, da mi ni treba tolk pazit avta, ker povsem nov avto je bil zame katastrofa, zdaj po 4 mesecih je idealno star.
Sicer sem že prej razmišljal o tem in sem čim bolje zaščitil prtljažnik, v vrečke sem vedel da dajejo, da ima vrečka luknjo pa tudi. Valda, če daješ sam noter, daš luknje proti sredini prtljažnika, ali še bolje, luknje navzgor. Da se jim res j**e za en tuj avto, pa pač nisem pričakoval od take firme, če ne bi jih sam pospravil noter. Res pa da so 225/45/17 na platiščih tolk težke, da sem jih komaj dobil ven, tako da lepo pospravit noter mora bit tud kar težavno, ampak sam bi si že vzel čas.
Glede ostalega je bilo pa narejeno profesionalno. Ker enkrat sem peljal k eni avtohiši in sem dobil platišča povsem popraskana, ker je mojster samo 1 mesec nazaj delal kot serviser koles (takrat je sicer dajal občutek da ve kaj dela) eno nadstropje višje. Moja napaka, ker sem predvideval, da so ga tako hitro naučili še menjave gum.