Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

sistem souporabe vozila

Napisal/-a moj-avto Sr feb 07, 2018 1:42 pm

Mene zanima kaj mislite o tem. Nekje se že pojavljajo podjetja katera svoja vozila izposojajo v souporabo. Baje plačaš samo najem in gorivo, ostale stroške krijejo oni kot je vinjeta, servis, zavarovanje itd.
Kako mnenje imate o tem.
Jaz osebno nisem za to.
V modo prihaja tudi to, da si en avtomobil lastita dve ali več oseb.
Jaz glede tega tudi nisem navdušen. Problem zna bit, če avto rabita dva istočasno, pa še glede delitev stroškov pride vedno do težav.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Re: sistem souporabe vozila

Napisal/-a whitee Sr feb 07, 2018 2:56 pm

Delitev stroškov kot si omenil zna bit problem, potem čistoča vozila, odrgnine, praske itd. To je za tistega, ki mu avto ne pomeni nič, samo da se pelje.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr feb 07, 2018 6:09 pm

"V španoviji še pes crkne"...

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če feb 08, 2018 1:17 pm

To je za tistega, ki mu avto ne pomeni nič, samo da se pelje.

Se pravi je to samo za 90% ljudi. Realno s tem ne bi blo nič narobe, da ima neko naselje tolk pa tolk avtov na voljo, ne za vožnjo v službo in da tam stoji 8 ur, ampak za skočit v trgovino in podobno. Tisti, ki jim je avto podaljšak nečesa drugega, bi menda nekako preživeli 20 minut v nekem cliotu. Še zmeraj bi morda rabilo, ali pa hotelo imet, vsako gospodinjstvo en svoj avto, ne pa bi potrebovali 2-3. Pri nas imamo to srečo, da je neka stara kanta v resnici zelo majhen letni strošek, zavarovanje zrihtaš za 100 evrov, olje zamenjaš za 50, če je sploh potrebno, ostali stroški so pa pač strošek vožnje. Drugje, kjer je zavarovanje 3x dražje, sploh za stare kante, kjer parking stane par jurjev na leto, avto ne sme imet luknje čez in čez, zavore morajo res delat in podobno, servisov se pa ne dela pod kozolci, je pa računica malo drugačna.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če feb 08, 2018 7:12 pm

Odvisno od cene najema in ponudbe. V mestu bi to mogoče še zaživelo, na vaseh pa brez dostave avta pred hišo pa pač ne. Me ne zanima najem oz. souporaba, če rabim še en prevoz da pridem do najetega avta.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe feb 09, 2018 6:38 pm

Kmalu se ne bo treba spraševat kaj in kako, ker vse gre v to smer, da bo avto postal dobesedno prevozno sredstvo od A do B, katerega boš poklical po aplikaciji, prišel bo sam, saj ne bo volana, zato bo lastništvo postalo brezpredmetno. Za to se še posebej zavzemajo velika mesta, zato se Uber že zelo veseli tega dneva. :| Sicer me zelo zanima, kako bo to funkcioniralo na podeželju, bomo videli.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Pe feb 09, 2018 6:49 pm

Dejstvo je, da je avtomobilov preveč. Samo poglej kaj se dogaja ob konicah v Ljubljani, zjutraj je na vseh vpadnicah gužva, najbolje je pa da se večinoma ljudje vozijo sami.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So feb 10, 2018 8:14 am

Kaj pa menite več lastnikov enega vozila. To pomeni dva ali več oseb kupi avto ga skupaj vzdržuje in tudi uporablja. Jaz sem proti temu.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So feb 10, 2018 10:32 am

V prehodnem obdobju, ki se je že začelo, boš imel več možnosti, na koncu bo, kot sem že omenil, vse avtomatizirano. Motijo se edino tisti, ki mislijo, da bo to ceneje. Država bo te naše prihranke že dobila nazaj skozi obdavčitve. Da o še večjem nadzoru ne govorim.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So feb 10, 2018 11:09 am

Defenitivno sem za to, sploh po mestih.
Pač treba se bo malo prilagoditi, pa meti v glavi, da je avto samo prevozno sredstvo.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So feb 10, 2018 11:39 am

Dokler si bom lahko lastil avto si ga bom. Pa tudi če me pride precej dražje kot souporaba. Večina že sedaj dela s svojim avtom kot svinja z mahom, kaj bodo počeli šele, ko avto ne bo njihov. Ne hvala. Jaz imam rad svoj avto urejen.

Drugače pa tudi če mi prepovejo vožnjo npr. v Ljubljano. Mene sploh ne moti. Tja me tako ne vleče več kaj pretirano. Sem pač človek, ki ima rajši naravo, kot pa beton.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So feb 10, 2018 12:31 pm

Se strinjam, mnogi res delajo z avti kot svijna z mehom. Dokler odplačujejo lizing še skrbijo, potem pa kakor kdo. Tudi servise ne vem če redno naredijo.
Sploh upokojenci in ženske katere nekateri mnogi hvalijo kot skrbne voznike mnogi nimajo občutka za vožnjo, pa še sploh ne servisirajo redno. Poznam nekaj takih primerov.
Avto, moj partner!

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 So feb 10, 2018 4:26 pm

moj-avto je napisal/-a:Kaj pa menite več lastnikov enega vozila. To pomeni dva ali več oseb kupi avto ga skupaj vzdržuje in tudi uporablja. Jaz sem proti temu.

Saj te nihče ne sili v to (upam vsaj).

Poznam pa par ljudi, katerim to dobro funkcionira...

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če feb 15, 2018 3:50 pm

Če že vozijo lepo pa eni pa res grdo parkirajo avtomobile. Malo opazujem kako eni z avti parkirajo tako, da avto dobesedno z masko vred zaparkirajo v grm med vejevje. Pa ne vem kaj imajo od tega?????? Si pa ne predstavljam, da bi nekdo moj avto tako parkiral.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Če feb 15, 2018 4:03 pm

V mestih bi souporaba šla, drugje težko, sploh kadar so službe. Že pri nas doma je kriza, 4 avti, ampak drugače pač ne gre, ker ima vsak službo/šolo ob različnih urah. Da pa čakaš nekoga 2,3 ure pa ne hvala. Javni prevoz pa ni tako močno razvit, da bi ga uporabljal, nenazadnje pa je tudi premalo ljudi. Ne bo se avtobus vozil na 15 min, če je v celem okolišu 7 tisoč ljudi.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Če feb 15, 2018 6:19 pm

moj-avto je napisal/-a:Če že vozijo lepo pa eni pa res grdo parkirajo avtomobile. Malo opazujem kako eni z avti parkirajo tako, da avto dobesedno z masko vred zaparkirajo v grm med vejevje. Pa ne vem kaj imajo od tega?????? Si pa ne predstavljam, da bi nekdo moj avto tako parkiral.

Sej ne bi tvoj avto tako parkiral, ampak skupnega. Od tega imajo pa to, da jim zadaj rit kdo ne zadene. Veliko boljše kot da se ti morajo potem izogibat, ker moraš imet pol metra skoz naokoli.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če feb 15, 2018 6:26 pm

Sploh na velikih parkiriščih je nevarnost , kaj praviš????
Avto, moj partner!

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 So feb 17, 2018 12:17 pm

Avti niso iz papirja. Sej nihce noce imet novega lepega avta spraskanega, ampak spraska se ne tako hitro. Spraska se ko letijo kamni po njemu na cesti, ali ko nekdo zabije vrata vanj, ne pa ce se enga grmovja dotaknes.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov