Debate, ki niso vezane na ostala področja...

nejc1
Poznavalec foruma

Re: DPF filter za TB

Napisal/-a nejc1 Če avg 30, 2018 7:37 pm

Dizli so vedno bili in vedno bodo za relacije in če jih za to uporabljaš ni nobenih težav z DPF-i, razen če kakšna stvar crkne (senzor tlačne razlike, cevke do senzorja, kakšno temperaturno tipalo, egr ventil ipd..). Bencinar se prej zagreje od dizla, tako, da bo lahko hitreje začel delat regeneracijo in jo bo delal verjetno tudi manj časa, tako da tudi pri krajših vožnjah pomoje ne bi smelo biti večjih problemov, razen če se boš res vozil ponavljajoče 1 km naenkrat, potem te pa samo elektrika reši ali pa kolo...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če avg 30, 2018 8:17 pm

pskoda je napisal/-a:Točno zaradi teh novih uvedb norm (filter, poraba in še kaj) je treba pri vw-ju dolgo čakat na novega bencinarja. Dizli pa so dobavljivi v cca 3 mesecih.

Isto vem, da je bilo nedolgo nazaj tudi pri Oplu (konkretno pri Insignii), prav tako tudi pri Renaultu.

Ko je pa ravno govora o delovanju dpf filtra, jaz v 40k km prevoženih tudi še nisem občutil delovanja tega filtra (razen, če tisti "sssss", ki se vsake toliko časa sliši zgolj ob pospeševanju, nakazuje na čiščenje).
Slika

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Če avg 30, 2018 8:30 pm

Regeneracija DPF filtra med vožnjo se praviloma ne sliši niti ne čuti , ga pa občutiš , ko se zadela in to kar krepko v denarnici sploh, če ga je potrebno zamenjati, kar pa niti ni redkost, saj prisilna regeneracija tudi na servisu uspe le 1-2x včasih sploh ne uspe, potem pa je potrebna menjava. In ja dizel je namenjen za daljše relacije, toda veliko ljudi si ga je kupovalo , tudi za vožnjo od vrat do vrat, v zadnjem času mislim, da je takšnih vse manj, saj prodaja novih dizlov zelo pada.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Če avg 30, 2018 10:18 pm

FAP filter. Ko dela regeneracijo se poraba dvigne ca 1.5 - 2l,nato se zmanjsa. Vcasih se malo tudi cuti vonj iz izpuha po zazganem.

Uporabniški avatar
lin
Novinec

Napisal/-a lin Po okt 22, 2018 7:33 pm

xxl je napisal/-a:Jaz na Kadjaru nikoli nisem opazil delovanje filtra. Da sem šel nazaj na bencinarja mi ni žal, saj komaj kaj več pokuri kot dizel, vsaj v mojem primeru.

In kako si zadovoljen s T-rockom po teh nekaj mesecih , poraba?, počutje v notranjosti glede na Kadjarja , ki je znotraj kar precej večji? ( jaz sem samo enkrat šel iz večjega na za razred manjši avto in se nekako nisem počutil ugodno in sem ga prej kot v 2 letih zamenjal nazaj za večji model) itd....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov