Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Njoko
Novinec

Toyota Yaris in stancanje kilometrov

Napisal/-a Njoko Če jan 09, 2003 10:06 pm

Hoj!

Zanima me, kako je kaj zanesljiva Toyota Yaris, se posebej tiste z najmanjsim motorjem (998 ccm). Seveda koliko se kvarijo, koliko stane servisiranje, poraba goriva in podobno ...
Sam namrec nastancam cca. 40.000 km letno, avto praviloma kupujem za 200.000 km ali vec, nato ga prodam.
Trenutno pa imam rizev narastek iz korejskega polotoka, s katerim sem kar zadovoljen. Od omembe vrednih reci, mi je edinole po 135.000 km slo k vragu tesnilo glave motorja. Na pooblascenem servisu so mi ga zamenjali skupaj s tesnilom izpusnega kolektorja, tesnilom sesalnega kolektorja, tesnilom pokrova glave motorja, termostatom za 42000 SIT z delom in DDVjem vred. Tudi ostale servisne storitve na pooblascenem servisu so bile dokaj ugodne (povprecen servis z zamenjavo olja, filtra olja, sveck, filtra za zrak in druge malenkosti je stal okrog 30.000 km). Seveda, ker bi v prihodnosti sel rad na nekaj boljsega - predvsem na nekaj, kar mi na dolgi rok ponuja nizje stroske obratovanja in visoko zanesljivost, sprasujem, kako se kaj Toyote Yaris obnesejo na to temo.

L.p.

Njoko
Linux is like a wigwam, no windows, no gates, apache inside.

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Re: Toyota Yaris in stancanje kilometrov

Napisal/-a dgrejtest Pe jan 10, 2003 8:49 am

kerga hyundaia tocno si pa mel?

pero

ps: toyote itak slovijo kot nepokvarljivo blago, tko da po moje ne mors zgresit. sam ce rad kdaj prtisnes, raj vzem 1.3... ker kolikor jaz vem je poraba (ce tisis) pri obeh pribl. ista.
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Pe jan 10, 2003 8:57 pm

Daewoojevega :)

Yariso
Nov uporabnik

Napisal/-a Yariso So jan 11, 2003 11:03 am

Sam mam yarisa, hmm neki čez 150.000 km, z motojem 1.0 letnik 99
pa ti povem (tok tok po lesu) da zaenkrat še ni čist nč crknal! Do zdej sm menju sam tiste osnovne stvari k jih je pač treba!!!

em če boš kupu yarisa pomoje ne boš zgrešu ;)

če te pa še kej zanima pa kr praši!!!

Njoko
Novinec

Re: Re: Toyota Yaris in stancanje kilometrov

Napisal/-a Njoko So jan 11, 2003 4:59 pm

Evo,

ker sem koncno staknu enega originalnega Yarisovca, ga moram pa res izprasat.

No, pa kar zacnimo. :)

Kaksna je kaj poraba pri Yarisu 1.0 recimo pri voznji po avtocesti (cca. 130 km/h)? Trenutno imam masino z 1.5 litra prostornine in 80 KM, ki ima pri takih hitrostih potrosnjo nekako okrog 6,75l/100km, pozimi tam do 7.5l/100km. Sem pa imel priloznost furat Opel Corso, ki je imela 998 ccm (trovaljnik z 12 ventili) in je pri takih hitrostih imela za kakega pol litra vecjo porabo in me ravno zato zanima, kako se kaj pri podobnih pogojih obnesejo Yarisovi mali motorji. Po domace: A se raje splaca dat kakega pol jurja evrov vec za vecji motor, ki pa ga ne bo treba toliko tiscat in bo posledicno poraba nizja. Rallyev namrec ne bom vozil, tako da je gospodarna poraba vecja prioriteta, kot pa vecja moc.

Kako kaj servisiranje? Kaksni so servisni intervali? Koliksni so storoski za povprecen servis? Kaksna je mreza pooblascenih servisov in kako si zadovoljen z njimi?

No pa se, kako si kaj na splosno zadovoljen z avtomobilom?

L.p.

Njoko

Yariso
Nov uporabnik

Re: Re: Re: Toyota Yaris in stancanje kilometrov

Napisal/-a Yariso Ne jan 12, 2003 10:09 am

Njoko pravi:
Evo,

ker sem koncno staknu enega originalnega Yarisovca, ga moram pa res izprasat.

No, pa kar zacnimo. :)

Kaksna je kaj poraba pri Yarisu 1.0 recimo pri voznji po avtocesti (cca. 130 km/h)? Trenutno imam masino z 1.5 litra prostornine in 80 KM, ki ima pri takih hitrostih potrosnjo nekako okrog 6,75l/100km, pozimi tam do 7.5l/100km. Sem pa imel priloznost furat Opel Corso, ki je imela 998 ccm (trovaljnik z 12 ventili) in je pri takih hitrostih imela za kakega pol litra vecjo porabo in me ravno zato zanima, kako se kaj pri podobnih pogojih obnesejo Yarisovi mali motorji. Po domace: A se raje splaca dat kakega pol jurja evrov vec za vecji motor, ki pa ga ne bo treba toliko tiscat in bo posledicno poraba nizja. Rallyev namrec ne bom vozil, tako da je gospodarna poraba vecja prioriteta, kot pa vecja moc.

Kako kaj servisiranje? Kaksni so servisni intervali? Koliksni so storoski za povprecen servis? Kaksna je mreza pooblascenih servisov in kako si zadovoljen z njimi?

No pa se, kako si kaj na splosno zadovoljen z avtomobilom?

L.p.

Njoko

no pa začnimo..... :D

poraba je full zanimiva, hmm 130 po AC se ne spolnem kdaj sm se pelu ;) no povem ti če boš lepo furu pa šaltu tk kot so te učil v avto šoli pol bo poraba full nizka...če ga boš pa skoz tišu pa...itak veš, ka ti nej govorim!!! Neki realne porabe ti ne morem povedat, ker mi števec sigurno kaže mal narobe zaradi drugih dimenzij gum!!! Ampak iz izkušenj ti povem da v povprečju nrdim z enim tankom okrog 550-600km, no lani na k sm šu na morje sm naredu 720km (, do korčule pa še mal nazaj :) pa nisem tko glih šparu sam teru ga pa tud nisem kej preveč...neki umes ;) V tank spraviš 45 litru goriva....no pa si mal zračuni, pa boš dobu realne številke, sam morš vedit da zelo zelo malkrat ahtam na porabo!!!
sm pa vozu tud 1.3 sam je bil verso pa ti povem da tist pa trga...em škoda da leta 99 še ni blo motorju 1.3 :(

Na servisu sem bil samo takrat kot je blo treba!!!
Stroški so bli sam zdej na zadnem mal večji k sem diske menju pa zavorne ploščice...drgač ma sam olje pa svečke...filter mam pa itak K&N pa se sam spuca....
Servis je cool, nikol nobenih slabih izkušenj, dopadl se mi je tudi to da tam k sm ga jst furu so bli zelo natančni in niso kr neki na horuk sam da je...ampak so se posebi potrudl, vedno me je čakala kavica al pa nadomestni avto, če sem meu kake druge nujne opravke ;)

zadovoljen zlo...em sploh zato k vidm ko ma kolega novga cliota pa je bil več na servisu kot doma :) no tko glih ne sam skor tko, menjal so mu pa že pomoje pou avta ;) Ma skor vsak tedn jamra da more spet na servis...pa sm mu reku ko je kupvau nej kup yarisa pa je vztraju pr klijutu, na zdej pa ma...no zdej me je pa že na kliota zanesl, se bom vrnu k yarisu :)
hja nevem ka ti nej še povem...aja vš ka je zlo fajn k se zadnja sedeža pomikata naprej pa nazaj za 15 al 20 cm (nevem napamet) je pa zlo uporabna zadeva, za povečanje placa v prtljažniku al pa da majo sopotniki malce več udobja!!!

hmm, upam da sem ti dokaj dobro odgovoru na vprašanja, če ne me pa še kr za rokau pocuki :D

Njoko
Novinec

Re: Re: Re: Re: Toyota Yaris in stancanje kilometr

Napisal/-a Njoko Ne jan 12, 2003 3:52 pm

Yariso pravi:

hja nevem ka ti nej še povem...aja vš ka je zlo fajn k se zadnja sedeža pomikata naprej pa nazaj za 15 al 20 cm (nevem napamet) je pa zlo uporabna zadeva, za povečanje placa v prtljažniku al pa da majo sopotniki malce več udobja!!!

A tole je tudi pri navadnem Yarisu ali samo pri Verso varijanti? Vem da ima navadna varijanta deljive sedeze po tretjini - si morda mislil na to?

L.p.

Njoko

Yariso
Nov uporabnik

Re: Re: Re: Re: Re: Toyota Yaris in stancanje kilometr

Napisal/-a Yariso Ne jan 12, 2003 5:11 pm

Njoko pravi:
Yariso pravi:

A tole je tudi pri navadnem Yarisu ali samo pri Verso varijanti? Vem da ima navadna varijanta deljive sedeze po tretjini - si morda mislil na to?

L.p.

Njoko

tudi pri navadnem yarisu je to!!! pa deljivost sedežev po tretini tudi - itak.... ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov