Debate, ki niso vezane na ostala področja...

RedForrest
Nov uporabnik

Takojšnja prodaja avta avtohiši

Napisal/-a RedForrest So avg 24, 2024 7:50 am

Zanima me, če obstajajo avtohiše, ki takoj odkupijo avto.
Avto je Škoda Fabia, star 1 leto.

Zanima pa me, koliko slabša je ponudba avtohiše v procentih.

Recimo, da imaš avto, ki je sodeč po avtonet in če si vzameš par mesecev vreden 20k.
Koliko realno ti ponudi avtohiša?

Kohec
Stalni uporabnik

Re: Takojšnja prodaja avta avtohiši

Napisal/-a Kohec So avg 24, 2024 8:37 am

Skoraj vsaka avto hiša odkupuje avtomobile s takojšnim plačilom. Večina njih se tudi reklamira z raznimi plakati in napisi, " gotovinski odkup , plačilo takoj" in podobno. Seveda pa ti ponudijo veliko manj, kot je potem prodajna vrednost avtomobila. To je dejansko njihov zaslužek.
Najbolje da se zapelješ od preprodajalca, do preprodajalca in povprašaš koliko ti ponudijo za tvoj avto.
Boš kar presenečen, kako bodo kritizirali tvoj avto, samo da bi ponudili čim manj.
Veliko več od 15 tisočakov ti ne bodo ponudili.
Poizkusi, morda pa ti uspe prodati za pošteno ceno.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So avg 24, 2024 10:24 am

Če je realna cena 20.000 ti ponudijo od 11 do 13 tisoč.
To sem predkratkim doživel.
Niso normalni!

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So avg 24, 2024 10:34 am

13500 vreden avto ocenili ba 8k.

Daj ga raje ba bet, 2000 pod ceno pa bo takoj prodan.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx So avg 24, 2024 10:35 am

Boljše, da objaviš oglas na avto.net in mogoče še link v to temo. Boš dobil precej več. Če je avto star eno leto ima tako ali tako še garancijo, tako da te niti to ne rabi skrbeti.

RedForrest
Nov uporabnik

Napisal/-a RedForrest So avg 24, 2024 4:49 pm

Uf, to pa so res smešne ponudbe.
Nekak razumem, da zgubim 2-3 jurje z avtohišo, samo to pa je nekaj čisto drugega.

Glede avto.net me malo skrbi, če bo nekdo sploh lahko skeširal znesek blizu 20k....
To vseeno ni Mercedes, ko nekako pričakuješ kupce z malo več pod palcem...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So avg 24, 2024 8:24 pm

Najbolje da greš do enega znanega preprodajalca avtomobilov in se zmeniš za komisijsko prodajo, avto di dajo oni gor po tvoji ceni + nabijejo na ceno še nekaj zase in ga oni lahko prodajo po obrokih. Ti pa se vmes voziš dokler ni prodan.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne avg 25, 2024 8:20 am

RedForrest je napisal/-a:Uf, to pa so res smešne ponudbe.
Nekak razumem, da zgubim 2-3 jurje z avtohišo, samo to pa je nekaj čisto drugega.

Glede avto.net me malo skrbi, če bo nekdo sploh lahko skeširal znesek blizu 20k....

Zakaj te pa to skrbi? Če boš dobil kupca, dobro za tebe, vsaj poskusiš lahko. Pri tako vrednem avtu vsaj ne boš imel neresnih kupcev.
Drugače si pa lahko lizing sami zrihtajo pri bankah.

Druga možnost pa je komisijska prodaja.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne avg 25, 2024 9:00 am

RedForrest je napisal/-a:Uf, to pa so res smešne ponudbe.

Jaz bi rekel, da bo lažje privat prodat 1 leto staro Fabio za 15k€ kot pa par let starega Mercedesa za 15k€. So drugačni kupci. Jaz bi poizkusil dat avto na avto net. Na koncu tudi prodajalci iščejo po avtonetu. Sodelavec je prodajal Fabio na avto netu pa je na koncu Pan-Jan (uradnji prodajalec za Škode iz Ivančne Gorice) ga klical in kupil.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po avg 26, 2024 8:10 am

Sicer ne vem kakšno imaš opremo in motor. Ampak za leto stare 1.0 tsi style je prodajna cena nekje 17-19k €.
Če imaš 1.5, je cena krepko višja, ampak vprašanje če je to prednost pri takšnem tipu avta. Vse je odvisno koliko je tvoj avto "drugačen" od ostalih.
Vse kaj je več kot 15.000€ so lahko samo pobožne želje. Brez oglasa pa ne boš vedel zanimanja za avto.
"preprodajalci" pa logično, da ponudijo precej nižjo ceno od tržne , da imajo več manevrskega prostora za nižanje cene.
Pa še tukaj včasih naredijo napako, recimo da avto ni tržno zanimiv in se potem prodajajo pol leta ali več.

Primer iz prve roke. Tiguan 2.0 R-line 2018 140t km, Na avto.net jih je malo morje. Podobni se začnejo nekje od dobrih 20.000€ pa do 25k€ in več odvisno od kilometrov in opreme.
Najvišja ponudba "dilerja" je bila 17.000€, pa se za takšno ceno prodajajo z 200.000km in brez opreme.

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Po avg 26, 2024 8:47 am

Upam, da je bila v prvem postu napisana cena 20k€ zgolj primer. 20k€ za leto rabljeno Fabio je misija nemogoče.

RedForrest
Nov uporabnik

Napisal/-a RedForrest To avg 27, 2024 4:36 pm

Avtomobil je stal 23 jurjev in pol. Monte Carlo z skoraj vso obstoječo opremo.
V oglasu bi bila cena 20k, pripravljen bi bil prodati za 19k. To je 80 procentov vrednosti za eno leto star avto.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To avg 27, 2024 9:05 pm

Problem je, vsaj jaz gledam, da so se cene novih avtomobil malo znižale.

Ker tak avto dobiš danes za malo čez 20k, vsak raje plača tistega tisočaka ali dva več in ima novo, večina na kredit/lizing, tako.

Sploh tisti ki imajo radi več opreme.

Boš moral kar malo še znižati ceno ali pa avto obdržati.
Naj te potolažim, novi električni avtomobili so v zadnjem letu izgubili 40% vrednosti (stari 1 leto).

A se nisi zapeljal do kakšnega znanega preprodajalca ? Zmenita se da postavi ceno -primer 19500, on obdrži 500 in nudi novemu kupcu kredit/leasing.
Zadnjič spremenil mrtwelvetrees, dne To avg 27, 2024 9:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 To avg 27, 2024 9:07 pm

Pa saj če ti računaš da bi prodal za 19k pa če ti ponudijo 15-16k je to super?
Jaz sem recimo letos prodajal dve leti in pol star avto v začetku leta, računal sem da bom dobil 28500-29000 eur za avto tako kot so bile cene postavljene na avtonet. No avto se je prodal za 26800 eur, v avtohiši pa so mi ponudili 23500 za odkup brez da tam vzamem kar koli (če bi vzel kakšen nov avto pri njih bi bila ponudba kakšnih 1000-1500 eur več). Meni se je zdela ponudba zelo fer.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Sr avg 28, 2024 6:46 am

Kot prodajalec lahko postaviš ceno kolikor želiš, ampak kupec se bo na koncu sam odločil koliko je pripravljen plačat. Avti se izjemno redko prodajajo po ceni, ki je napisana v oglasu. Trg dela ponudbo in povpraševanje, po naravni poti.
Da boš prišel do nekih konkretnih številk, seboš moral vstat iz stola/postelje in se zapeljat do več odkupovalcev/preprodajalcev. Prek foruma lahko samo sanjaš kako in kaj.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov