Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Ali bi menjali gumo na avtocesti, asistenaca

Napisal/-a mrtwelvetrees Če okt 09, 2025 9:47 am

Dva vprašanja:

Ali bi si upali menjati gumo na avtocesti, na odstavnem pasu ?

Ali vse asistence vključujejo tudi v primeru prazne gume ?
Ne vem kako imajo napisano v drobnem tisku ? Ali pride pa ti zamenja gumo (če imaš rezervo), ali te odvleče do prvega vulkanizerja če vztrajaš ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

MORDOR
Novinec

Re: Ali bi menjali gumo na avtocesti, asistenaca

Napisal/-a MORDOR Če okt 09, 2025 10:25 am

Ti zamenja. Če oceni da je odsek prenevaren te spravi iz avtoceste in zamenja na primernem mestu. Drugače pa ja menjava na avtocesti je skrajno nevarna. Hitro te kdo spregleda, brzine pa so velike.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Picolo
Nov uporabnik

Napisal/-a Picolo Če okt 09, 2025 10:31 am

Jaz osebno si ne bi upal, ker sem videl že ogromno posnetkov, ko je prišlo do katastrofalnih naletov na odstavnem pasu.
Edini opciji za mene v primeru gumi defekta sta umik na SOS izogib, ki je dodatno umaknjen od odstavnega, ali vožnja do prvega izvoza (kljub uničenju gume in felge). V primeru okvare, ki bi naenkrat onemogočila vožnjo pa varnostni trikotnik, žmigovci in vsi ven za ograjo, na travo itd., v avtu ni za ostat.
Smo pa že obstali na odstavnem (zakuhal motor) z družino ravno pri protihrupnih ograjah in je bila situacija sila neprijetna, ko so dober meter stran mimo vozili tovornjaki z 90 km/h...takrat dobiš čisto drugo perspektivo.

Glede asistence pa žal ne vem kako je... Jaz imam v avtu rezervno kolo in zaradi tega ne bom klical asistence, razen če povozim nekaj kar mi prereže 2 gumi.

MORDOR
Novinec

Napisal/-a MORDOR Če okt 09, 2025 10:39 am

Je pa res da se nam zdi menjava enostavna. Ogromno ljudi ne zna gume zamenjati. Niti ne ve kje ima dvigalko.
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Če okt 09, 2025 10:52 am

Če ti je sreča dana, da te ni zmetalo po cesti zaradi predrte pnevmatike zapelješ na odstavni pas in na njem z vsemi 4 utripalkami z zmanjšano hitrostjo zapelješ na prvi izvoz. Tam pa potem prosto po prešernu. 90% ljudi se ne zaveda da vozi in za tistih nekaj €€€ ko uničiš feltno ni vredno tvegati.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov