imilet1 je napisal/-a:v petek se vračam iz nočnega šihta po enih ozkih ulicah in naenkrat uletim s hitrostjo 40km/h v vodo k je bla globoka točno do poda avta ker kanalizacija ni vlekla,avto se mi takoj ugasne(gre za škodo felicio 1,9 diesel) in ga probam zalaufat pa nč(mrtev) se sezujem pošljem vse u picko materno in bos ob 6.00 porivam vn auto ko budala, pol mi ga pa čez pol ure rata vžgat ampak kadi bel dim tok da avta za sabo nism vidu(dobesedno res),motor je delu neenakomerno, cuku je, trese se ful,in pogledam nivo olja in opazim da je voda vmes,drugi dan zamenjam olje in poberem ven 1 liter vode.....Zamenjam olje ampak še zmeraj neneakomerno dela pa kadi tudi,vendar veliko manj!!!
zanima me kako je možno da je pri dizlu voda na cilinder pršla oz. na glavo motorja, ker vem da je pr bencinarjih to veliko bolj pogosto in kok me bo koštal servis!!???
LP
če bencinarja malo pošpricaš z vodo mu hitro zalije kable od svečk, itd pa ne da več iskre
če pa dizel crkne pa pomeni da je v cilindre potegnil vodo... in ker se voda ne stiska kot zrak, motor se pa še vedno vrti par tisoč obratov.. pomeni da bo vodo nekam stisnilo naprej.
Najmanj kar se ti lahko zgodi je da ti prebije tesnilo... lahko ti pa zjebe cel motor.
Ostale možne stvari: luknje v batih, zvite ojnice in gredi, zvita glava... itd
Uglavnem: čaka te razstavljanje motorja...