Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Z AVTOM OSTAL V VODI!!!!!!!!

Napisal/-a Pero Po apr 12, 2004 3:53 pm

imilet1 je napisal/-a:v petek se vračam iz nočnega šihta po enih ozkih ulicah in naenkrat uletim s hitrostjo 40km/h v vodo k je bla globoka točno do poda avta ker kanalizacija ni vlekla,avto se mi takoj ugasne(gre za škodo felicio 1,9 diesel) in ga probam zalaufat pa nč(mrtev) se sezujem pošljem vse u picko materno in bos ob 6.00 porivam vn auto ko budala, pol mi ga pa čez pol ure rata vžgat ampak kadi bel dim tok da avta za sabo nism vidu(dobesedno res),motor je delu neenakomerno, cuku je, trese se ful,in pogledam nivo olja in opazim da je voda vmes,drugi dan zamenjam olje in poberem ven 1 liter vode.....Zamenjam olje ampak še zmeraj neneakomerno dela pa kadi tudi,vendar veliko manj!!!

zanima me kako je možno da je pri dizlu voda na cilinder pršla oz. na glavo motorja, ker vem da je pr bencinarjih to veliko bolj pogosto in kok me bo koštal servis!!???

LP

če bencinarja malo pošpricaš z vodo mu hitro zalije kable od svečk, itd pa ne da več iskre

če pa dizel crkne pa pomeni da je v cilindre potegnil vodo... in ker se voda ne stiska kot zrak, motor se pa še vedno vrti par tisoč obratov.. pomeni da bo vodo nekam stisnilo naprej.

Najmanj kar se ti lahko zgodi je da ti prebije tesnilo... lahko ti pa zjebe cel motor.

Ostale možne stvari: luknje v batih, zvite ojnice in gredi, zvita glava... itd

Uglavnem: čaka te razstavljanje motorja...

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Po apr 12, 2004 4:05 pm

Pred kratkim sem bil na opel servisu (zaradi napake na zavornih ploščicah) in je tip pral na eni novi corsi 1.2 motor z vapom. In to z polno batino. Jaz ga gledam :shock: potlan pa me je itaki zanimalo, če to kaj škodi. On pa meni "saj nima kaj biti". Ko je končal se je vsel v avto pa brez blema vžgal :roll:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Po apr 12, 2004 4:06 pm

merdzo je napisal/-a:Živjo!

Če bo drugič vode le preveč, pojdi čez Pečarja ali Javor (če greš proti LJ). :wink:

lp
ja tm čez sostro, sam mi je kul ta cesta, k lahk v ovinke ornk... tam, je pa makedam.Sj verjetn bi šu, sam sm puzabu, da je voda tam, pol ko si pa že tam, se ti pa ne da nazaj furat. Ker je ta ko greš čez sostro, pečar al javor, ker poznam sam te dve poti, ki sm jih napisu. Kje pa živiš :?: A si z Janč :?:

lpb

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Po apr 12, 2004 8:32 pm

woolff je napisal/-a:Pred kratkim sem bil na opel servisu (zaradi napake na zavornih ploščicah) in je tip pral na eni novi corsi 1.2 motor z vapom. In to z polno batino. Jaz ga gledam :shock: potlan pa me je itaki zanimalo, če to kaj škodi. On pa meni "saj nima kaj biti". Ko je končal se je vsel v avto pa brez blema vžgal :roll:

ja tko se pere masina (standard), po tem pa jo pospricas komplet z wd40 da odrine vodo z masine in se fajn pol posusi.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov