Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iKst
Uporabnik

Re: Suzuki Swift 1.3 GTi

Napisal/-a iKst Če jun 06, 2002 9:44 pm

Jup, pamet v glavo, noge, roke ... pa ne se ven metat in bit pogumen ker takrat najveckrat kej spodleti.

kiri, sej sem ti uciri na ircu dal tist URL. Tam je stevilka zraven pa vse info. Drugace je pa iz bohinja lastnica.

SerbiaGti
Nov uporabnik

Napisal/-a SerbiaGti Ne jun 23, 2002 9:25 pm

Suzuki swift 1.3 GTi je fantastican auto koji uz ne velike modifikacije (zamena cipova, izduva, k&n filter vazduha,...) moze imati 180 konja i vrteti se na 10500 obrtaja !!!

Ali i bez toga je izuzetan auto!

Mnoge dodatne informacije mozete naci na:
stedix.com/swiftgti/

Veliki pozdrav za bracu Slovence iz Beograda !!!

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri Po jun 24, 2002 6:36 pm

Lep pozdrav!

Jah avto sm ze kupu zdej končno ne...no kukr sm gledu pod avtam nima katalizatorja...ma kr cev napelano(sej je pr GTi-ji tut prc za kolektorjam kat. ne?)...bom mel kej težav na tehničnem?
Pol me zanima še to zakaj je avto nekak zamorjen u nizkih ubratih(tko med 1200-2000)...pa zdej sm športn filter naroču-bo kej bolš?...
No pa še eno uprašanje mam...bil sm ful razočaran nad blokado k nastop že pr 7500 RPM...na števci ma tm šele rumeno polje tko d sm prčakval usaj 8000(glede na to d je šou 1.0 do 7000 RPM)...no uprašanje bi bil pa č se da kej dvignt to mejo?...pa kako pa za kak denar(se da to s čipam nrdit?)...

Hvala,
LP Kiri

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Po jun 24, 2002 7:30 pm

Moje mnenje je, da pusti raje blokado tako kot je, ker je škoda mašino tako visoko vrtet. Naredi pa kakor hočeš.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Po jun 24, 2002 8:55 pm

7500 RPM je za blokado že kr velik; v bistvu je tok visok postavljena blokada kr redkost. Da pa se jo dvignt oz. celo odstranit. Kako? Sej veš, drug čip. ;)

Glede obratov. Okol 1200 so itak nizki obrati, sploh pa za ta avto k se tok vrti. Je čist normalno, da pr teh obratih ni glih unga powerja ( tko k je recimo pr kakšnih VW ). Pa najbrž prov velik navora tut nima ta motor.

Sem bil pa glih na gorsko hitrostni dirki na Planini in sem mel priložnost primerjat lego Swifta in ostalih avtov (predvsem Yugotov). In roko na srce, je treba priznat da ma swift porazne vozne lastnosti sploh v primerjavi s kakšnim Yugotom. Aja, pa fotr je dirku 3 leta s swiftom in je sicer bil nad mašino navdušen, je pa spluvu zavore, lego pa tut menjalnik. ;)

Upam, da se vam bo dal sploh brat k sm tok velik napisu. :D
Slika Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po jun 24, 2002 9:49 pm

Kiri, s filtrom boš pridobil kvečjemu v višjih obratih ker. Od tako navite 1.3 mašine ne morš pričakovat glih orto prožnosti od 1000 obratov naprej :)

Blokado lahk daš stran. Samo nov čip košta kr neki $$$. Poglej http://www.meteor-tuning.si/ Te tipi imajo dokaj pocem pa tudi za neturbo motorje delajo. Samo še vseeno košta od oka 70, 80k sit. Pa če pravjo da se vrti do 10k obratov motor pol že nemore bit tolk škodljivo :) Pa tut po zboku se avto nč ne matra pri 7500, tako da če maš še keš pet po čip :)

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri Po jun 24, 2002 10:42 pm

čjer

No fantje tle ste me mal narobe zastopl...sej vem d avto pr 1000 ubratih nima glih moči(u bistvi avto uleče ud 4000 naprej...nč nouga sm že ud ta starga navajen)...jst mam bl blem s tem d mi pr tuk nizkih obratih avto ne teče lepo...recimo gas spustim pr 1500 ubratih pa avto začne kr cukat...pa tut gas nima prave odzivnosti...

No dost za dons
LP Kiri

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jun 24, 2002 11:07 pm

Mogoče morš pa preverit bencinski filterček in podobne malenkosti. Kako ti pa vžge avto? A se kej matra pri vžiganju???

Svetujem ti da nardiš kr en preventivni servis, avto ma najbrž že kr neki kilometrov. Jst sm takoj k sm jo kupu, svojo Toyoto pelu na servis. Nikol ne morš čist točn vedet kako je prejšnji lastnik skrbel za avto. ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri Po jun 24, 2002 11:38 pm

mah ja mejhn se pa res matra ku ga užgem...bom počekiru filter pa bomo vidl kk bo pol...pa res kuk pa kej nou stane(za olje vem d je jurja...kuk pa je za benz? )...
hvala

LP Kiri

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Re: Re: Suzuki Swift 1.3 GTi

Napisal/-a enarf To jun 25, 2002 7:27 am

4Sale pravi:
Mogoče morš pa preverit bencinski filterček in podobne malenkosti. Kako ti pa vžge avto? A se kej matra pri vžiganju???

Svetujem ti da nardiš kr en preventivni servis, avto ma najbrž že kr neki kilometrov. Jst sm takoj k sm jo kupu, svojo Toyoto pelu na servis. Nikol ne morš čist točn vedet kako je prejšnji lastnik skrbel za avto. ;)

Evo...jst mam isto. Avto včasih cuka (vroč, kot bi imel filter gor) in (spet vroč) zaboga ne užge, ko mi pa že lih rata se tko sivo zadi pokadi, da me prou zaboli. A je možno, da je kapa oksidirana? Vžig sem mel poštiman ene dva mesca nazaj - to ne bi smel bit! Če kdo ve kaj - ful hvala...
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To jun 25, 2002 4:18 pm

Kiri : ja, filter za benz tut ni tok zlo drag, sam ne vem kera varijanta je. Maš ene k s v kovinskem ohišju, tisti so mal dražji sam se mi zdi da ni to kakšen blazn strošek. Samo ni pa rečen da je to glih to. Sej veš, na servis. :)

Enarf: pr tebi pa ne vem kaj bi lohk blo narobe ;)
Slika Slika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic To jun 25, 2002 5:54 pm

Ej, folk, super ker smo že pri takih zadevah, naj vas še jaz vprašam eno. Avto (Uno Turbo) mi hladen noče laufat pod zaugom, pa včasih skor ugasne in cuka. Ko ga pa ogrejem, pa se zaug vklopi (ima avtomatskega) in motor, ko je segret teče pri 1500 obratih, kao pod zaugom. Pol pa dam na hitro malo gasa in se spusti na 1000 kot mora bit, ampak čez pol minute spet sam zleze na 1500. En moj frend je reku, da je to kao od športnega zračnega filtra in da bi mogu dat zdaj zraven še nekakšen regulator al nekaj.
A ma kdo kakšn predlog, idejo, podobno težavo, karkoli - vse je dobrodošlo.
Hvala!
LP!

alienbreed
Nov uporabnik

Napisal/-a alienbreed Če jun 27, 2002 2:50 am

Ce ze kupujes ta avto, upam da se bos takoj sprijaznil da je bil SKORAJ vsak ne samo butnen ampak razbit...
Veliko Gti-jev sem videl v cca 5 letih pa so bili cisto vsi udarjeni, eni manj drugi pa kar dobro (nekateri ostanejo kar na odpadu).

Ce te zanima, sva z kolegom (oba sva GTi-je prodala) ustanovila klub SSGTi Slovenija http://www.geocities.com/introdoo/gti.htm

Imeli smo tudi nekaj srecanj, tako da so bili itsti casi kar super...

Glede avtomobila:
Avto je super, masinca pri vseh tece brez problema, tako da se imas glede masine najmanj za bat (mora biti suha in redno vzdrzevana) da bos krs kupil. Avto je zaradi svoje teze dokaj stabilen in ga je pravi uzitek loviti cez ovinke,bremze so razmeroma kar dobre, samo mehke ploscice moras imet (Lucas),obvezne so dobre gume.....

Sam sem imel dva, zadnji je bil cisto tazadnje izdelave TIP3, letnik 1995/12, crne barve - skoraj nobenih stroskov razen rednih servisov katerE sem delal doma....

ce te karkoli zanima pisi na ssgti@email.si

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Napisal/-a Kiri Ne jun 30, 2002 10:09 pm

Lep pozdrav

alienbreed: jst ne vem kacga GTija s ti mel sam tega k mam jst zdej ne morm glih pohvalt kar se teže in iz tega sledeče stabilnosti tiče...za moje pojme je avto full prelahek pa tut ceste se ne drži najbolš(ko greš 130+...prej je pa kr uerdi...dolg ustane nevtralen ko pa prideš do meje pa podkrmar avto...se parav d se rešiš tko d dodaš mal volana pa gas spustiš(ne glih preveč zahtevn al pa adrenalinsk ne:) )...no pol zavore so nasledn problem...glede na to kuk je avto športn se prav ma dobre pospeške pa to, zavore so pa za en ku**!...bom probu druge ploščice k se te znucajo pa bomo vidl č bo kej bolš

No zdej sm ga čist prešimfu sam drgač sm pa vlek fan tega avta:) V vožnji tega avta lhka res sam uživaš...tko d mi res ni žou d sm ga nabavu

A to mislš tista srečanja sam ud swiftu(GTi-ju?)...kr če jih zdej k sm končno ta avto kupu nou več s mi bo kr zmešal:))...sm hotu ž lani z 1.0 pridit sam pol sm raj doma ustal s tistem jajčkam:)

No LP Kiri

PS.:kjere gume mi pa priporočaš...k za dimenzijo 185/60/14 se ne dobi glih velik...

madrinek
Nov uporabnik

Napisal/-a madrinek Sr jan 22, 2003 1:33 pm

Ej fantje,

to je super avto! Tist k ga ma, uau. Pa še ful pocen je. Kje češ dobit kej podobnga za ta dnar?
Pa ful je lep, če ga ne okrasiš k novoletno jelko.
Jst sm ga mela, pa vam lahko zagotovim, da se da z njim vozit tud čist normalno. Ni glih nujno dirkat... čeprav pa to ful paše.
Prou dobr filing je, če kkšnga naduvanga frajerja pustiš zadaj, da mu ni čist nc jasno.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Re: Re: Suzuki Swift 1.3 GTi

Napisal/-a WhiteCell Sr jan 22, 2003 1:47 pm

4Sale pravi:
7500 RPM je za blokado že kr velik; v bistvu je tok visok postavljena blokada kr redkost. Da pa se jo dvignt oz. celo odstranit. Kako? Sej veš, drug čip. ;)

Glede obratov. Okol 1200 so itak nizki obrati, sploh pa za ta avto k se tok vrti. Je čist normalno, da pr teh obratih ni glih unga powerja ( tko k je recimo pr kakšnih VW ). Pa najbrž prov velik navora tut nima ta motor.

Sem bil pa glih na gorsko hitrostni dirki na Planini in sem mel priložnost primerjat lego Swifta in ostalih avtov (predvsem Yugotov). In roko na srce, je treba priznat da ma swift porazne vozne lastnosti sploh v primerjavi s kakšnim Yugotom. Aja, pa fotr je dirku 3 leta s swiftom in je sicer bil nad mašino navdušen, je pa spluvu zavore, lego pa tut menjalnik. ;)

Upam, da se vam bo dal sploh brat k sm tok velik napisu. :D

to o legi se nemore primerjat ze skoraj s serijskim jugicem... no ja vsaj dol mora bit butnen . jest pa kolega sva sla u Zbile in tm je en HUD ovink k je oba presenetil.. no jest sm ga za salo spelov ( glih zacel je skripat) on je mogu pa komat bremzat in se to je poj na makedam letu...
o legi: sux
pospeski: nori

[Sporočilo uredil/a TechnoBoy na dan 22.01.2003 ob 13:49 GMT]
V8 POWER

Gost

Napisal/-a Gost Sr jan 22, 2003 2:38 pm

Poraba in težave s popravili so pa spet svoja pesem... Sploh pa je težava v tem, da skor ne morš dobit nerazbitga in brezhibnega
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov