Napisal/-a king22 Ne apr 18, 2004 11:13 am
Imam en problem v zvezi z napeljavo centralnega odpiranja vrat in električnim pomikom stekel spredaj pri Fordu Escordu.
Imam avto FORD ESCORD 1.8 diesel 91-letnik CLX / karavan. V originalu avto ni imel
centralnega zaklepanja in el. pomik stekel soredaj.
Sedaj sem iz novejšega (ford escord) tipa demontiral te zadeve in jih zmontiral v mojega forda. Vse je lepo pasalo v vrata. Pojavi se samo problem priključitve kablov v elektroniko,tam ko so varovalke.Kabli so vsi na motorčkih tak da ni problema,ker sem vzel komplet kablovje ven iz onega avta.
Na koncu pride en večji konektor, ki paše v to elektroniko(tam ko so varovalke v avtu) samo zadeva ne deluje,ker ni pripravljeno od varovalk pa preko relejev...Če dam rele noter kr pade not,ker nima čeveljčkev noter.
Sedaj me zanima, če bi bilo kjerkoli mogoče dobiti načrt-shemo, da jaz to priklopim.Na servisu ne dajo.
Imam pa dva posebna releja za to.Šipe+centralno.
Sedaj sem nekako šipe že zvezal tak da delajo.Dal sem direkt na + in - in vmes seveda
varovalko.
Večji problem mi dela centralno. Če jo direkt priklopim na +/- dela, sam ko zaklenem se avtomatsko pol tudi odklene. Se pravi bi moral vmes dati tist poseben rele...!?
Kako to storiti??
Prosim za kakršno koli pomoč!
Če bi bilo kakorkoli možno, pa bi bil vesel sheme.
Hvala že v naprej
Lep pozdrav