Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Freshvictim
Novinec

Kako spucati motor

Napisal/-a Freshvictim Pe jan 24, 2003 9:25 pm

Khm ja mene zanima kako pucate motor, ker motor je vedno umazan, pac malo ljudi puca motor. jst bi pa rad imel vse da se sveti, bi ga spuleral.. pa me zanima kako se zadeve lotiti

Pa se ce bi kdo mel kak dober naslov od kaksne strani ki bi prikazala motorje kako imajo spedenane, sej veste kaj mislim od raznoraznih kromiranj.....
MORE VOLUME PLEASE!!!!!!!!!! ;)

Slika

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Kako spucati motor

Napisal/-a BaSe So jan 25, 2003 12:04 am

Če hočeš met zglancanega do kraja, da se sveti, po vrhu pa še malo pofarbanega, ti ne preostane nič drugega kot da mašino vzameš narazen, glavo motorja.... če boš jo vzel narazen, ti priporočam takrat, ko boš menjaval olje....
Drugače pa je v MB na meljski cesti en, ko prav se s tem okvarja, pa ti mašino z wapom pošprica, pa z nekimi čudnimi čistili, da gre olje dol...
Samo mašina še vedno ni tak spucana kot, da če bi jo vzel ven pa sam spoliral vsak del posebej

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe So jan 25, 2003 9:26 pm

Freshvictim pravi:
Khm ja mene zanima kako pucate motor, ker motor je vedno umazan, pac malo ljudi puca motor. jst bi pa rad imel vse da se sveti, bi ga spuleral.. pa me zanima kako se zadeve lotiti

Pa se ce bi kdo mel kak dober naslov od kaksne strani ki bi prikazala motorje kako imajo spedenane, sej veste kaj mislim od raznoraznih kromiranj.....

Olje z motorja najlažje očistiš tako, da v pištolo za brizganje bitumna, ipd, daš bencin in s tem spereš olje dol. Če si upaš, seveda. Drobne kaplijce bencina se v zraku tako razpršijo, da oblak aerosola lahko pokrije zelo veliko površino, kar zna biti rahlo zoprno, če je v bližini kakšno iskrišče, npr. elektromotor od kompresorja. Lahko mimogrede dobiš BLU 82 domače izdelave :D

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim So jan 25, 2003 9:59 pm

Ma bom probal kar bom lahko me zanima kako se to naredi, ce me razumete rad bi imel lepo spucan in spuliran motor!

Slika

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Po jan 27, 2003 1:20 pm

Čistilna sredstva za motor.Pošpricaš po površini, počakaš al pa kot piše na navodilih in spereš najbolje če s toplejšo vodo in pod pritiskom.Pa krpico v roke in glancaj.
Jaz sem tako nekoč motor od golfa 3 s čistilnim sredstvom od SARATOGE in je blo kar boljše se je svetlo glede na to da ni bil nikoli opran motor.Samo se kar hitro spet osvinja, kar hitro ja.
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jan 27, 2003 7:16 pm

Prvo poglej kje vse pušča olje pa nabavi nova tesnila ;)

Potem pa pojdi v kakšno privatno avto pralnico pa naroči pranje motorja! Pa reci jim naj se malo potrudijo ker boš razstavljal motor!

Potem pa razstavi potrebno, zamenjaj tesnila, spoliraj kar se da, pobarvaj na novo če je kaj treba...itd.

Ko motor ne bo več masten in zapacan od parih let nepranja boš pa lažje sam pucal motor.

Freshvictim
Novinec

Napisal/-a Freshvictim Po jan 27, 2003 8:57 pm

Pero pa ti si car. ti dej mormo se dobit na drinku bos mal povedal kako in kaj sedaj bom mel cel kup dela z tuniranjem avta in z polaganjem kabla... ceprav mi bo emil pomagal, pa nova vrata moram naredit. ti na tle mojo cifro pa me magari poklic ko bos kje naokrog samo vedi da imam ta teden solo pop. tako da lahko samo zvecer, no skratka ti samo poklici pa se bomo ze zmenil kako in kaj, da eno recemo! ;)

040 740 505

Slika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po jan 27, 2003 9:28 pm

Še nekaj - PAZITE, po pranju motorja je potrebno dobro izpihati vse konektorje na elektroniki in elektriki avtomobila. Saj ne puščajo vsi ampak iz izkušenj mojega sodelavca pa se dogaja. Pral je motor z visikotlačnim aparatom ( WAP )in je odpovedal senzor za vrtljaje motorja in lambda sonda. Odvlekel sem ga na servis in kriva naj bi bila voda v konektorjih.Komentar serviserja: Pranje motorja pri nas ni tako drago , da bi raskirali takšne okvare.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Po jan 27, 2003 10:34 pm

Pazi se emila ;) on je men v mojmu bravotu zlomu uno plastiko, k je po tleh (kao "pokrivalo" za kable). jebatga, pac nism tak, da bi za vsak drek sou tezit nazaj.

drgac je pa pr bravotu vse relativno simpl, sam pocas, pa bo.

:)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To jan 28, 2003 8:58 am

Več razlogov je zakaj jet k profijem:

ponavadi uporabljajo močnejša čistila kot pa so tista iz veleblagovnic, kompresorje za pranje imajo tudi z toplo vodo ki še bolje topi maščobe, pa še vsaj malo vejo kateri avto se kje ne sme špricat.

Je pa dobro jet v kakšno manjšo pralnico, ker se bodo bolje potrudili.

Uporabniški avatar
*JURE*
Novinec

Re: Re: Kako spucati motor

Napisal/-a *JURE* To jan 28, 2003 8:58 am

DrSergioDJ pravi:
Pazi se emila ;) on je men v mojmu bravotu zlomu uno plastiko, k je po tleh (kao "pokrivalo" za kable). jebatga, pac nism tak, da bi za vsak drek sou tezit nazaj.

no jst mam pa z emilu pozitivne izkusnje
sej je samo clovek tako kot mi vsi

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To jan 28, 2003 3:18 pm

Kolega si je dal spucat motor, pa so mu ga našpricali z nekimi čidnimi čistili, pa mu je razžrlo gumjaste cevi in kable, zato pazi kateremu greš, rajši kakšnega prešerna več...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Re: Re: Kako spucati motor

Napisal/-a Serđo™ To jan 28, 2003 5:28 pm

Db_RACER pravi:
DrSergioDJ pravi:

no jst mam pa z emilu pozitivne izkusnje
sej je samo clovek tako kot mi vsi

sej ne pravim da zdej je pa on najslabsi al pa kej ;)

sam ce bi bil jst monter...pol bi al kupu novo, kar polomim, al se pa vsaj opravicu al pa kej ;)

pa sej vam pravim, da ce bi za vsak drek tezil..tko mi je pa vseen ;)

pa se sam sm dokrajcil zdele se drugo plastiko..tak da.. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov