Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
manzel2
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Škoda Felicia in remus

Napisal/-a manzel2 Če apr 29, 2004 7:30 am

ZDRAVO!! Sem novi član in ime mi je Matej. Zanima me, če dam remus na Škodo Felicio ali je poraba goriva kaj večja in ali se s tem izpušni plini kaj poslabšajo,ker nebi rad padel na tehničnem zaradi teh plinov?!
Že v naprej hvala za odgovor!!!

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če apr 29, 2004 8:04 am

Poraba je v osnovi ista. Plini ne bojo spremenjeni.

Poraba se poveča lahko zato, ker ga boš pol bolj gonu.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Če apr 29, 2004 7:39 pm

poraba ne bi smela bit nikakor vecja ali manjsa, ker je ta ze tako odvisna od noge.

Res pa je tudi ce bos zamenjal samo zadnji lonec ali pa kar cel sistem in predelal lambdo (ce odstranis katalizator). Itak pa da z odstranjenim kat se vse spremeni in tehnicnega ziher ne naredis. Ce pa sam zadnji lonec zamenjas in sredinskega ven das potem se lahko poraba poveca za najvec 1-2 dcl na 100km.

JAz mam na felicii 1.6 zadnji lonec powerful in brez sredinskega pa je cist ql.

Moje priprocilo pa je tudi, da vzames en sporten filter (nujno rebrast) in naredis CAI ker ti to tak lep glas da na izpuhu in na morotju da je uzitek vozit.

na tehnicne pa sem bil pred 14 dnevi pa so bili izpsni plini: 0,02 in 0,00 (dovoljeno pa je do 0,3) tako da se ni za sekirat, porabo pa mam med 7 in 7,5 litra, sam ga kar pritiskam.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Če apr 29, 2004 9:56 pm

s.Hio je napisal/-a:porabo pa mam med 7 in 7,5 litra, sam ga kar pritiskam.

Za tako porabo na felicii 1.6 moraš pa voziti kot po j**c** ali pa same relacije :)
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Pe apr 30, 2004 12:03 am

hm remus

novš mel problemov edin bo možnost taka! zvok ti bo hud pa ga boš pritisku pa se ti bo dopadl!

pa poraba takoj večja! :wink:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe apr 30, 2004 12:16 am

Ma jebes remus, ni vreden kesa :D
Cisto obicn zadnji loncek z luknjo premera 60mm od 30k naprej!
Pa paprijev niti ne dobis za univerzalnega razn da je tispski tisti pa so dragi ko pes...
Premisli o kakem cenovno boljsem recimo powerful-u itd...
lp

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe apr 30, 2004 8:12 am

klemen je napisal/-a:
s.Hio je napisal/-a:porabo pa mam med 7 in 7,5 litra, sam ga kar pritiskam.

Za tako porabo na felicii 1.6 moraš pa voziti kot po j**c** ali pa same relacije :)

Jaz imam felicijo combi 1.6 pa manj kot 8,5l/100 komaj kdaj pride, razen na dolgo vožnjo, ponavadi je okrog 9l/100. Ne vem koliko se pozna poraba med karavanom in navadnim avtom, saj je v teži bolj malo razlike. Bolj se pozna od noge, avto vozi moja žena in ga ne špara ne vem kako, je pa še precej kratkih voženj, zelo kratkih cca 1km. Ko je bil avto na tehničnem je imel 0,03 in 0,01 ima pa 110000 prevoženih.
No, zdaj pa jaz sprašujem, če je vse to normalno. Meni se nekako zdi normalno, lahko pa bi bila poraba kakšen liter manjša.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Pe apr 30, 2004 12:26 pm

Hm, in kaj naj zdaj, olja ne žre nič, motor deluje ok, je pa tudi precej živ. Kaj lahko naredi mehanik? priklopi na tester? ali bo ugotovil kaj, kaj bi lahko bilo narobe?

Uporabniški avatar
ajey
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ajey Pe apr 30, 2004 12:40 pm

Pol dej še zadn lonc dol pol pa bo pa raj kup kej cnejšga npr. powerfull isto sranje sam da remus mn drži( sm že 2 prekuru zdej pa mam powerfulla pa mi že pou let drži!!!) glede porabe pa tko men se je povečala sam ne zarad muflerja am pak zarad moje noge k ta zvok od auta te pros da prtisneš!!
Slika
Speed limits are a disease, and your BMW is the cure.

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Pe apr 30, 2004 2:03 pm

Jaz vozim vsepovsod, tako relacije, kot tudi po ljubljani, ampak je res da vozim vedno v optimalnih vrtljajih (2800-3700). Po ljubljani mi pokur tam kaj cez 7,5 na relacijske okrog 7 (+-3%), najvec mi zre na avtocesti, kjer se poraba povzpe tudi do 9 litrov, pa mam res tako kot sem ze opisal powerful lonec, brez sredinskega lonca in k&n filter z CAI.

Res pa tud da sem injektorje pucal na 100k km (zdaj mam 110k) in tesnilo glave menjal, ker je zmanjkovala kompresija v enem cilindru, pa chip tuning je narejen. Avto je kar se tice motorje optimiran.

Zdaj bom pa moral verjetno kaj na podvozju zamenjat, ker nek kovinski zvok prihaja s strani zgloba, pa sem bil ze pri 5 mehanikih pa mi je vsak nekaj drugega rekel zamenjat, ko pride placa pa bom res moral porihtat to in tudi amortizerje, ker je katastrofa. Ups,...,sem malo zasel s teme.
Slika

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Pe apr 30, 2004 2:06 pm

ajey je napisal/-a:Pol dej še zadn lonc dol pol pa bo pa raj kup kej cnejšga npr. powerfull isto sranje sam da remus mn drži( sm že 2 prekuru zdej pa mam powerfulla pa mi že pou let drži!!!) glede porabe pa tko men se je povečala sam ne zarad muflerja am pak zarad moje noge k ta zvok od auta te pros da prtisneš!!

kar se tice tega, sem jaz v enem letu lausa zvil in izpraznil samo z voznjo. Zvil pa se je lonec in to vodoravno v "V" obliko tako da je cev bila odzadaj od luknje premaknjena 10 cm bolj levo, zdaj ko mam powerfula pa je ql, ker je iz trsega materiala.
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Ne maj 02, 2004 5:57 pm

V dobrih pol leta in cca 7500 km od oktobra do aprila je povprečje 9,2 l / 100 km
Bom mehanika za vrat, naj pogleda kaj je. Ko je bil avto na servisu, sem mu omenil, pa pravi, da je z mašino vse v redu, da pa kuri je nekako normalno, potem mu nisem več utrujal. Bom sedaj spet, saj nekaj poje spredaj pri mašini, kot bi bil počen izpušni kolektor ali pa cev med kolektorjem in katalizatorjem oziroma tista "harmonika" dvojna cev ... v glavnem nekaj se sliši, tako da bo za pogledat in zamenjat. Svečke bom pa kar sam pogledal. Pa še tisti izpuh, če pa ne bom nič našel bom pa mehanika zamoril naj ga priklopi na tester in pošteno pregleda. Jaz se na te zadeve ne spoznam najbolje.

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Ne maj 02, 2004 9:23 pm

reber je napisal/-a:V dobrih pol leta in cca 7500 km od oktobra do aprila je povprečje 9,2 l / 100 km
Bom mehanika za vrat, naj pogleda kaj je. Ko je bil avto na servisu, sem mu omenil, pa pravi, da je z mašino vse v redu, da pa kuri je nekako normalno, potem mu nisem več utrujal. Bom sedaj spet, saj nekaj poje spredaj pri mašini, kot bi bil počen izpušni kolektor ali pa cev med kolektorjem in katalizatorjem oziroma tista "harmonika" dvojna cev ... v glavnem nekaj se sliši, tako da bo za pogledat in zamenjat. Svečke bom pa kar sam pogledal. Pa še tisti izpuh, če pa ne bom nič našel bom pa mehanika zamoril naj ga priklopi na tester in pošteno pregleda. Jaz se na te zadeve ne spoznam najbolje.

mislim da tester ne bo nic pomagal in pokazal, ker se nikoli ni.

Daj scistit loputo zraka, pa injektorje daj scistit in filter da pogledat, ker ti mogoce vlece vec benze kot zraka. Jaz sem opazil precejsnjo razliko v porabi ko sem zamenjal filter benzina s sportnim in dosegel za skoraj pol litra manjso porabo, ni mi jasno a pac tako se je res zgodilo.
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne maj 02, 2004 9:51 pm

jst sploh nom govoru kok moj žre :evil: :evil:

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne maj 02, 2004 9:55 pm

Men se zdi normalno da če je mašina 1.6 pa tam okol 100 KM da je povprečna
poraba med 7 ter 7,5 l /100 km če se voziš kolkrtok normalno.
No vsaj men tak pije pa večina kolegom z podobnimi mašinami

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Ne maj 02, 2004 10:07 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:jst sploh nom govoru kok moj žre :evil: :evil:

Ce si pa zamenjal vse kar se zamenjat da, se ne cudim. Odmicne mas zdaj original ali si ze kake bolj nenormalne nabavil, ker pol ti res zre 15 litrov.

Ceprav je pri meni cudno, ker ko ga dam na tester mi pokaze porabo 20 litrov, v resnici pa ne pije niti pol tistega. Ali je mogoce res ta defekt kot ga majo vsi vw motorji, ko na mestu ali pri semaforju pozrejo vec kot pa v teku, ker prijatlu na octavii pokaze ko pride na semafor trenutno porabo 18 litrov, ko pelje pa 8.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov