Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Slart
Nov uporabnik

VOLVO SERVIS

Napisal/-a Slart To apr 20, 2004 11:53 am

Pozdrav!

Full mam frko z zavorami na Volvu (460 TD, letnik 94). Ko pritisnem na zavoro začne pedal poskakovati - sicer ga ne pogoltne - kar pomeni, da je glavni zavorni cilinder okej, ampak nimam pojma kaj bi to lahko bilo.

Če bi mi kdo od vas lahko povedal, kaj bi lahko bilo narobe, bi bil zalo hvaležen.

Če pa poznate kak Volvo servis v Ljubljani in okolici, ki to popravi hitro in poceni pa bi bil še bolj happy!

Hvala in lep pozdrav vsem avtomobilistom!

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To apr 20, 2004 1:01 pm

hmmm...podobno se je pri meni zgodilo pri accentu. na servisu so rekli, da je poškodovan senzor za abs na desnem sp. kolesu. mogoč se to dogaja zato. (če imaš abs) glede servisov...nevem no. summit motors, interclass...cenejših nepoznam. upam da boš dobil kkšn konkretn predlog...

Lp

Slart
Nov uporabnik

Napisal/-a Slart To apr 20, 2004 1:17 pm

accim je napisal/-a:hmmm...podobno se je pri meni zgodilo pri accentu. na servisu so rekli, da je poškodovan senzor za abs na desnem sp. kolesu. mogoč se to dogaja zato. (če imaš abs) glede servisov...nevem no. summit motors, interclass...cenejših nepoznam. upam da boš dobil kkšn konkretn predlog...

Lp

HVALA TI ZA NASVET!

Morda imaš prav - ker imam ABS!

Sem razmišljal, da bi lahko bil zrak v zavornih napeljavah - ampak potem ziher ne bi pedal poskakoval - pedal se občuti prav tako, kot da bi zavorni disk imel osmico in bi trkal ob zavorne cilindre...tap tap tap...kar pa tehnično sigurno ni mogoče.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Napisal/-a CST™accim Sr apr 21, 2004 9:55 pm

ja probj. drgač je biu ta senzor 16.000 sit. k popravš povej ka je blo da bomo vedl če se še komu to nardi :wink:

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 21, 2004 10:00 pm

Podobna stvar se je men zgodila pr Golfu IV. Samo men je racunalnik pol sam ABS _izklopu_, ko je pogruntu da neki ne dela, pa men je lucka za ABS svetila. Bil sem pa ful presran, k sm mislu da so bremze fuc :oops: Sel je pa levi sprednji senzor, k stane pr VW 23k.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če apr 22, 2004 1:09 am

Zrak 100% ni...

ABS možno, kako ti trese pedal, tko k da hoče ABS vklopt? Vzem varovalko vn pa boš vidu a je isto!

Najbolj možna varianta, krivi, razpokani diski...mogoče neenakomerno obrabljeni...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Napisal/-a CST™accim Po maj 03, 2004 4:47 pm

in? že kj ugovotvu? Lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov