Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

menjalnik

Napisal/-a MGsax So jan 25, 2003 7:43 pm

najbolj me moti če pri avtomobilu ne tečejo prestave gladko.
pri katerem avtomobilu ste bili najbolj zadovoljni z menjalnikom (avtomatski ne štejejo)?
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Re: menjalnik

Napisal/-a matcho So jan 25, 2003 10:28 pm

Zaenkrat pri A3 in pa pri novem Polutu (ker sem ga dobil na probno vožnjo - menjalnika sploh ne čutiš). Imamo pa tudi golfa IV pa je menjalnik kar trd, dosti bolj kot pri A3!
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: Re: menjalnik

Napisal/-a MGsax So jan 25, 2003 11:24 pm

matcho pravi:
Zaenkrat pri A3 in pa pri novem Polutu (ker sem ga dobil na probno vožnjo - menjalnika sploh ne čutiš). Imamo pa tudi golfa IV pa je menjalnik kar trd, dosti bolj kot pri A3!

jazsem vozil starega polota pa je bil menjalnik ok. daewoo ma menjalnik precej trd,...
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

paranoid
Nov uporabnik

Napisal/-a paranoid Ne jan 26, 2003 10:29 pm

Sploh pa je, če se ne motim, v zimskih časih menjalnik zelo rad trd zaradi nizkih temperatur in posledično slabih mazalnih sposobnosti olja v menjalniku. To tudi sam opažam recimo ko še med vožnjo v 1. prestavo prestavljam in je avto še mrzel. Ko pa se ogreje, pa itak dela lepo in tekoče (Laguna 2000).

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne jan 26, 2003 10:34 pm

paranoid pravi:
Sploh pa je, če se ne motim, v zimskih časih menjalnik zelo rad trd zaradi nizkih temperatur in posledično slabih mazalnih sposobnosti olja v menjalniku. To tudi sam opažam recimo ko še med vožnjo v 1. prestavo prestavljam in je avto še mrzel. Ko pa se ogreje, pa itak dela lepo in tekoče (Laguna 2000).

Se popolnoma strinjam s teboj, sploh če ni avto garažiran!
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Ne jan 26, 2003 11:39 pm

Tud jst mam te probleme:(
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jan 27, 2003 3:28 pm

OGROMEN vpliv ima tudi kvaliteta sklopke!

Najbolj sem bil pa presenečen nad menjalnikom ene R5 (peljal sem jih več, ampak ena je bila res špica in se je z lahkoto primerjala z DRAGIMI avti)

DIVKO
Nov uporabnik

Napisal/-a DIVKO Po jan 27, 2003 3:49 pm

Sem vozil že mnogo avtomiblov - sploh službene sem menjaval kot po tekočem traku...pa Vam povem, da so mi še najbolj na roko šli menjalniki od VW-ov in Audija. Sedaj vozim renault pa mi ta menjalnik nikakor ne leži.
Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique trubuere

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Po jan 27, 2003 8:51 pm

DIVKO pravi:
Sem vozil že mnogo avtomiblov - sploh službene sem menjaval kot po tekočem traku...pa Vam povem, da so mi še najbolj na roko šli menjalniki od VW-ov in Audija. Sedaj vozim renault pa mi ta menjalnik nikakor ne leži.

To mi še povej keri avto je bil od VW-ja in Audija pa keri letnik!
Se strinjam s tabo, samo jaz še naprej vozim Audija!!!
Slika

Uporabniški avatar
Radman
Novinec

Napisal/-a Radman To jan 28, 2003 12:33 pm

Opel speedster, pa Ford cougar...

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr jan 29, 2003 10:48 pm

hja, pr oplih je tk .. menjalniki so precej solidni, ampak imam nekaj pripomb .. pri vectri B se res malenkostno zatika, predvsem vzvratna prestava, malce trdote pri zelo hladnem vozilu, ampak so prestavna razmerja odlicna. Bolj tekoci so bili pri starejsih izvedbah, astra F, kadett E, vectra A. Sicer za prestavna razmerja le-teh ne morem kaj dosti povedati, razen da so imele astre F zelo na dolgo izracunana razmerja. (najvecja hitrost v 4. prestavi)
Pri Audi/vw me moti predvsem to, ker prestavna rocica "skace" iz prestave v prestavo .. ampak stvar okusa, po nekaj kilometrih tega ni vec opaziti (ali po 300.000km) :>
Zelo zadovoljen sem z mercedesom A. Hiter, natancen, omogoca izjemno lahkotno pretikanje, kratka razmerja so verjetno na racun sibkejsega motorja (A140)
R Safrane, do letnika 1997, zatikajoca se prva prestava (pomaga trik, poznan iz nesihnroniziranih menjalnikov - najprej v drugo, potem pa v prvo prestavo). R scenic, muhast menjalnik, velikokrat enostavno ne gre v 3. in 5. prestavo. Razlog nepoznan. Morda pri nekaterih renaultih moti samo predolga rocica menjalnika.
Aja, opel speedster ima sicer sportno naravnan menjalnik, ampak mi nekako ni po godu, saj spominja na ferrarija, "vreznine" za posamezne prestave, ne omogoca "gladkega" pretikanja. Spet stvar okusa.

Mislim, da bi na prvo mesto postavil mercedes A.

Toliko na hitro, iz glave :>

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jan 30, 2003 9:43 am

Kaj pa honede (S2000, Civic, Integra in Accord TypeR)?
Boljših praktično ni
Slika

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Če jan 30, 2003 10:23 am

Jaz sem bil najbolj presenečen nad hondinim menjalnikom (civic 1.4i, letnik 97). Pričakoval sem trd, zatikajoč, itd.....pa je bil neverjetno mehak, pa sklopka je bla tut full mehka. Res full tako udobno, prijetno prestavljanje. Kar pa ne morem rečt za golfa IV.....za moje pojme obupen menjalnik.
Sicer pa ima čisto vsak drugačna pričakovanja oz. želje.

Ajde
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov