Debate, ki niso vezane na ostala področja...

hemingway
Novinec

Rop ze ropa nas avtomobiliste

Napisal/-a hemingway So feb 01, 2003 7:04 pm

Danes berem novice in poglej ga.Pise da je vlada sprejela zakon da bo treba placati 10SIT na kilogram avtomobila drugo leto pa 14SIT.Se frajerja delajo da se bencin ne bo podrazu, zdej pa tkole zahrbtno drugje odirajo.
- 1. place drag race Koper 402m
- 2. place drag race Ljubljana 201m
- IN 2007 DISQUALIFYED FROM KING OF EUROPE POLLAND BECAUSE OF TECHNICAL PROBLEMS ( Ford fiesta )
- KING OF EUROPE WINNER IN 2009. THANK YOU ALL FOR SUPPORT. WE ARE THE CHAMPIONS! ( Toyota MR2 )

dolenc
Novinec

Re: Rop ze ropa nas avtomobiliste

Napisal/-a dolenc So feb 01, 2003 9:18 pm

Kr spijazen se. Prej ko slej je moglo do tega pridet, ker majo tud druge "evropske" države tak davek. Sicer bodo mogel to "takso" plačat uvozniki, ampak na koncu spet kupci, kdo pa drugi....

brez veze se razburjat zarad tega, nč bolš ne bo

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Ne feb 02, 2003 12:00 am

Jaz sem tut bral to v cajtngah....edina sreča je to, da bo to enkraten znesek pa konec. Tako da bomo pač enkrat plačali totih 15.000 SIT in konec. Še dobro da nam nebo treba vsako leto tega plačevat, tako kot registracije.

Ajde
Slika

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne feb 02, 2003 12:16 am

Hja samo če imaš pri hiši 3 avtomobile in enega šleparja (tovornjaka) bo to velik znesek!
Zadnje čase malo pretiravajo kar se tiče davkov, to pa samo zaradi standardov EU!
Slika

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Ne feb 02, 2003 1:33 am

kurbe se mal nej pogledajo kok ma folk place. Se to naj bo tko k v EU.
na Finskem je povprecna placa 2000€. Kok pa pr nas?
Matjaz

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne feb 02, 2003 9:26 am

Nima smisla primerjat plač - pomembna je kupna moč v posameznih državah. Sicer mi ekonomija res ni ravno jača strana :D ampak to dostkrat slišim o teh plačah v EU itd. in se mi zdi da to ni glih tko simpl - ne vem, mogoče se pa motim ;) ;). Standard življenja v EU je pa res višji, samo noben ne vid tistih, ki ga ne dosegajo (in teh ni malo).

Drgač pa itak, da bodo skoz iskal nove načine za napolnit državno blagajno in mi bomo bolj težko kaj dosti spremenil.
Slika Slika

dolfe
Novinec

Re: Re: Rop ze ropa nas avtomobiliste

Napisal/-a dolfe Ne feb 02, 2003 9:40 am

4Sale pravi:
Nima smisla primerjat plač - pomembna je kupna moč v posameznih državah. Sicer mi ekonomija res ni ravno jača strana :D ampak to dostkrat slišim o teh plačah v EU itd. in se mi zdi da to ni glih tko simpl - ne vem, mogoče se pa motim ;) ;). Standard življenja v EU je pa res višji, samo noben ne vid tistih, ki ga ne dosegajo (in teh ni malo).

Drgač pa itak, da bodo skoz iskal nove načine za napolnit državno blagajno in mi bomo bolj težko kaj dosti spremenil.

Meni se pa zdi, da kar ima smisel primerjat plače. V socializmu je bilo sicer drugače. Plače so bile precej nižje kot na zahodu ampak ker si je država kupovala socialni mir s subvencijami osnovnih življenjskih potrebščin, se to ni toliko pozmalo. V sedanji slovenski tendenci 'evropskih cen' pa menim, da primerjava naših plač s plačami v EU lepo kaže našo kupno moč v primerjavi s kupno močjo v EU.

Se pa popolnoma strinjam s tabo glede tega, da mnogi ljudje ne dosegajo toliko hvaljenega visokega standarda v EU. Na to dejstvo mnogi pozabljajo pri tem, ko vsepovprek kritizirajo bivši režim. Sem dobil vtis, da je med temi kritiki največ tistih, ki so v prejšnjem sistemu brezplačno doštudirali, so jim brezplačno pozdravili raka in so si postavili prave palače s dolgoročnimi neprofitnimi stanovanjskimi posojili, ki jih je nato itak požrla inflacija.

Pa se opravičujem, ker sem zašel s teme...

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Ne feb 02, 2003 11:35 am

Matjaz .. ce ze primerjas Finsko .. gor so avtomobili (in seveda deli) nekje 3x drazji kot pri nas!

p.s. se nokie so cenejse pri nas :P

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Ne feb 02, 2003 12:39 pm

Raje zivim nekje kjer mam v svoji drzavi stvari najdrazi, in sevede mam zato tudi primerno placo, ko grem pa vn recmo v slo je pa vse pocen. Kot pa obratn
Matjaz

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne feb 02, 2003 9:55 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Po feb 03, 2003 12:07 am

GFors pravi:
Zanimivo, davek ki sili k temu, da imaš čim lažji avto -> torej MANJ VAREN!!!

Saj so vsi davki takšni. Če kupiš dobro opremljeno različico z vsemi airbagi in ABS, ASC, XXX.... je varnejša dražja in bolj obdavčena.

hoc
Nov uporabnik

Napisal/-a hoc Po feb 03, 2003 3:13 pm

Saj če prebereš njegov priimek ti bo vse jasno.

Roberto
Nov uporabnik

Napisal/-a Roberto Po feb 03, 2003 3:38 pm

gerchy pravi:
Matjaz .. ce ze primerjas Finsko .. gor so avtomobili (in seveda deli) nekje 3x drazji kot pri nas!

p.s. se nokie so cenejse pri nas :P

avti 3x dražji ?

Halooooo....Če bi to držalo, bi na Finskem zanesljivo bilo najpogostejše prevozno sredstvo še vedno tako kot na začetku prejšnjega stoletja - pasja vprega!
Namesto jeklenih konjičkov v garaži bi bila tema moških pogovorov kosmatinci v pesjaku z govejim lojem namazane sani.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov