Debate, ki niso vezane na ostala področja...

music_man
Novinec

Kraj: doma

Obraba pnevmatik

Napisal/-a music_man Sr maj 19, 2004 5:48 pm

Mene pa zanima zakaj mam jest spredno desno gumo opazno bolj obrabljeno kot levo.
Dons sm koncno menju gume iz zimskih na letne in sm opazu d je desna guma preci bl obrablena kt leva. A je to pac samo to d se je desna veckrat in bolj vrtela v prazno oz je veckrak zadrsala pri zaviranju al je kej drugega to. Je pa guma drugace povsem enakomerno obrabljena po vsej tekalni povrsini tako po robovih kot tudi po sredin. Samo pa ima komaj milimeter profila medtem ko ga ima leva se 3 mm. Zato me zanima od kje ta razlika v obrabi. Zadnji gumi sta povsem enako obrabljeni in tudi povsem enakomerno. imata pa okoli 4 mm profila.

Ajde
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr maj 19, 2004 5:54 pm

optika. Toe-in (ali pa out). se pravi, da ti spredno levo kolo gleda bolj na not (oziroma ven). Sam ponavad ti tko avto nebi hotu jet naravnost lepo?
Slika

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Sr maj 19, 2004 5:54 pm

jest ti predlagam optiko.
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr maj 19, 2004 5:57 pm

isto je pri meni!
prednja desna guma zlizana do konca na levi pa je še kar nekaj profila.
koplje vedno samo desno kolo ali pa občutno bolj kot levo. v čemu je štos?
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 19, 2004 6:07 pm

Čao!

Lohka je,da desno kolo nima pravga kota-stekanje kolesa,tko da pejt na optiko. Sam če boš šel na optiko,pejt z novimi gumami in ne s starimi,k nebo pol nobenga učinka. Lohk pa preveriš še tlak v prvi desni gumi..

Uživajte

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr maj 19, 2004 6:27 pm

šmeks je napisal/-a:Čao!

Lohka je,da desno kolo nima pravga kota-stekanje kolesa,tko da pejt na optiko. Sam če boš šel na optiko,pejt z novimi gumami in ne s starimi,k nebo pol nobenga učinka. Lohk pa preveriš še tlak v prvi desni gumi..

Uživajte

kaj imajo stare in nove gume veze z optiko?
sem bil na optiki tlak preveril že stokrat, pa še vedno na desni bolj koplje -tudi z novimi zimskimi gumami je bilo podobno, samo obrabila se ni ker sem normalno speljeval
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr maj 19, 2004 6:40 pm

Optika in centriranje :D

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Sr maj 19, 2004 7:19 pm

A res mislte d je optika kej. Men se zdi cudn zato ker mam gume gor dele 8 mescu in takrat k sm jih dau gor sm sou za foro se na optiko in je blo use ql oz cist malenkostno odstopanje pa mi je se tist tocn nastimu. in vem d je koj avto sel cist naravnost dej pa ga malenkost vlece v desno vendar minimalno. Centriranje pa more bit ql ker sm se lih dons vozu po avtocest in mi nc ne trese razen pr 130 lih mal podrhtava pol pa spet neha in do 180 ni blo nc vec.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr maj 19, 2004 7:54 pm

Lahko da je blo pol leta ok pol pa si mal v robnik prleto pa je zadevo komplet zjebalo... Ce ti ga vlece je zihr optika...
lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr maj 19, 2004 8:59 pm

sem bil na optiki tlak preveril že stokrat, pa še vedno na desni bolj koplje -tudi z novimi zimskimi gumami je bilo podobno, samo obrabila se ni ker sem normalno speljeval[/quote]

Če boš šel s starimi oz. obrabljenimi gumami na optiko,ne bo dobr narejena-zato k so obrabljene gume.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr maj 19, 2004 9:26 pm

Ma lahko naredis 100 optik 1000 centriranj pa ne bo nic boljse. Desna stran se bolj obrablja, to je vzrok.

P.S. Sedaj bodo sli pa vsi v garazo gledat :har
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če maj 20, 2004 2:31 am

shusuglao je napisal/-a:

Uživajte

sem bil na optiki tlak preveril že stokrat, pa še vedno na desni bolj koplje -tudi z novimi zimskimi gumami je bilo podobno, samo obrabila se ni ker sem normalno speljeval

Mogoč zato ker na levi sediš in je na desni strani avtek manj obtežen pa zato bolj koplje :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Če maj 20, 2004 3:57 pm

lisko1 je napisal/-a:
shusuglao je napisal/-a:

Uživajte

Mogoč zato ker na levi sediš in je na desni strani avtek manj obtežen pa zato bolj koplje :P

saj nimam 100 kil :lol:
bom pa eno vrečo cementa pod desni sedež stlačil

Če boš šel s starimi oz. obrabljenimi gumami na optiko,ne bo dobr narejena-zato k so obrabljene gume.
avto je na optiki v zraku, tiste "stvarce za merit" pa pritrdi na platišče :?:
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če maj 20, 2004 4:38 pm

Mogoce pa na eni strani ni radkap pol pa posledicno avto vlece :lol: :lol:
Joke :D
Kot zaminivost pa naj povem da sem bil na optiki ane... pa tak lepo pridem pa gledam kak eno hyundai lantro stelajo... saj ne da sta se zajebavala eno uro pa nista mogla optike postelat...
Med levo in desno stranjo bilo centi in pol razlike... avto zamakjen da je joj... zvit avto uglavnem... nista nic kaj mogla naredit :lol: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov