Jezen sem na tiste kur*** kamioniste ki ne znajo odnehat, rinejo, rinejo dokler ne gre počez, potem pa ..ah jebiga, če moram jaz čakat, boste tudi vi!!
Jezen sem na državo, ker ta dejanja kamionistov podpira s kaznijo 10kSIT.... 10kSIT??? Pol pa te zaradi enega spojlerja, ki ga niso nemci blagoslovili spavijo ob prometno.. ma pustmo zdaj to....
Jezen se na policiste, vzdrževalce cest, ker nihjer ne označijo da je avtocesta zaprta.....
Pohvala edino Radiu Slovenija, ki redno obvešča o stanju na cestah.
Naj napišem še danjašnje dogajanje...
Iz Lj se odpravim ob dveh, ko se vozim proti Vrhniki po radiu slišim, da je avtocesta na vrhniškem klancu zaprta,... nikjer kakšnega obvestila na sami avtocesti... izhod vrhnika.. 45minut čakanja ( ne predstavljam si kaj je pilo po 3. uri )
Gladko po stari cesti do Planine... takoj že ob vznožju kolona, grem po bljižnici, ki je zablokirana od par maherjev brez zimske opreme (zlizane letne gume). Prav žalosten pogled... ženska se trudi speljat klanec... drugi sedijo v svojih avtomobilih in se zgražajo...HALO!!!! A bomo kaj pomagali??? Ko sva s frendom stopila z avta se se tudi drugi "opogumili in priskočili na pomoč... tako smo spravili po 100m dolgem klancu kakih 6 avtomobilov. Preden sem prišel nazaj na glavno cesto so šli pred mano 3 šleparji.. in seveda, v prvem ovinku je šel prvi počez...JUHUHU! Romun, s spravljenimi verigami. Spravim se fehtat šoferje za lopato (ki bi jih po zakonu morali imet) in eden je nima , drugadva pa polomljene.... Nakar se javi gospa v avtu za menoj, da jo ima ona. Lotimo se kidat sneg med kamiionom in zaščitno ograjo, da bi šli lahko z avti mimo.. Nekako očistimo in grem do avta, da bom šel še jaz mimo ( tačas jih je šlo enih 5 mimo, ki so poprej se greli v avtih.) Glih speljem, se romun pomakne s kamionom nazaj do ograje in dokončno zapre pot!!! GRR! Mine 20 minut, da si namontira verige in nekako spelje do drugeda ovinka, kjer se spet ustavi. Veeno je promet nekako sproščen, ma seveda najprej začnjeo hodit od zgoraj in navkljub opozorilom se en pameten Avstrjic s prikoličajem spravi dol in se zatakne v ovinku z Romunom. Spet mine pol ure, nakar pride policija in res hitro sprosti nastalo situacijo.
Ne vem zakaj so šoferji tovornjakov tako "trdi" in rinejo v nemogoče. In ne da se jim nič dopovedat, oni so itak skozi na cesti in VEDO VSE!! Menda....
Kaznovat pa bi morali ne le voznike ampak tudi lastnike, ki svojim delavcem postavljajo nemogoče ure za dostavo blaga.
Opravičujem se pa vsem tistim, ki so se pametno umaknili iz prometa in olajšali promet.
Upam da se je komu dalo tole brat