Mama je prejšnji teden dobila novo fiesto.

Z avtom je vse lepo in prav, samo nekaj mi ni jasno pri dolgih lučeh: Namreč ko gorijo normalne (zasenčene) luči in če tisti moment samo poblendaš oz. držiš stikalo (ki je dvostopenjsko) na prvi stopnji bodo gorele zasenčene + dolge. V kolikor pa stikalo premakneš še bolj k sebi, da prižgeš dolge luči ne da bi skoz držal stikalo (kar je sevede normalno in logično), se zasenčene ugasnejo in rezultat tega je slabša razsvetljava ceste, še zlasti pri tleh kamor normalno svetijo zasenčene luči. Sva šla na servis vprašat kako je s tem pa so rekli, da je to nekaj čist normalnega in se zraven še čudili, ko sem razlagal, da pri drugih avtih, ki sem jih vozil ali jih vozim ni tako (polo, p206, punto,...). Zadevo sem sprobal še na neki drugi fiesti in je povsem isto, torej to ni kakšna napaka ampak očitno tak patent. Serviser je celo rekel, da če bi bilo tako da bi gorele vse luči, bi kao žarnice pogosto pregorevale.

Ampak men se to še zmeri zdi zelo zelo čudno.

Dejte mal drugi povedat kaj mislite o tem in kako je s temi lučmi pri drugih avtih. In pa če bi se dal to uštimat pri kakem avtoelektričarju, da se zasenčene luči ne izklopijo, če prižgeš dolge.