Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Je homologacija potrebna?

Napisal/-a HORSE Ne feb 09, 2003 12:49 pm

Lep pozdrav!

Imam Tipo-ta in original 13" feltne (plehnate). Zanima me, če moram dobit homologacijo, če bi gor obesil 14" alu platišča? Nekje sem slišal, da za eno dimenzijo lahko odstopaš, pa ne bi ravno verjel, zato pa to preverim pri vas...

Že v naprej se zahvaljujem za odgovore!

Lp
Jernej
Slika

dolenc
Novinec

Re: Je homologacija potrebna?

Napisal/-a dolenc Ne feb 09, 2003 1:30 pm

v homologacijskem kartončku ti piše kolk colska kolesa maš lahko (piše ti tud dovoljena dimenzija gum). Na tehničnem pregledu odstopanj od navedb v homologacijskem kartončku ni, pr polcajih se da "zment" sam ni nujno.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne feb 09, 2003 1:32 pm

Če nimaš homologacijskega kartončka (bel kartonček, podoben prometnemu) boš moral skočit do Avto Triglav-a, ki je zastopnik in ti ga bodo naredili... za 6kSIT menda.
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne feb 09, 2003 4:30 pm

Odvisno kateri letnik je avto - če je do 93 potem ti homotonček izdajo kar na LPP-ju. V praksi mislim, da ne boš imel težav tudi če ne homologiraš tega. Če bi pa hotel da 15 col, bi bilo pa že malo bolj problematično.
Slika Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Po feb 10, 2003 9:40 am

Vsem hvala za odgovore!

Nimam kartončka, čeprav je avto 93. letnik... Se pravi, da plačam 6k Sit za kartonček, pogledam če dam lahko te gume gor.
Mogoče obstaja varianta, da pri zastopniku samo vprašam, kaj bi bisalo v homologaciji? :)
Slika

primozb
Novinec

Napisal/-a primozb Po feb 10, 2003 1:41 pm

Drugač je to prov butasta zadeva s strani naših "strokovnjakov" jest mam v navodilih lahko recimo gume 225 v homologaciji piše samo 205 why? ni taprave podlage, da bi si lahko razjasnu zakaj je temu tako.

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy Po feb 10, 2003 11:03 pm

Jz sm meu cliota l.93'pa sem gor dau 185/55 R14 gume, kao po homologaciji je dovoljena največ 165 široka guma(nism zihr-me popravte, če ni tko),pa jz nism meu nič problemov čez tehničnega v celju na amzs prit.Kok sem jz tam vidu je potreben homologacijski kartonček za avtomobile od letnika 98'dalje(mlajše).
A.-P.Don

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To feb 11, 2003 1:00 am

Ja jaz bi potreboval homologacijo za svoje gume, mam namreč original 13 col., gor sem pa dal 14/185, tak da bi rabil homologacijo.

Problem pa nastane, ker nimam kartončka (auto letnik 94), na RDI pa so mi rekli, da morem iti po kartonček k tisti avtohiši, kjer je bil avto kupljen.

Kaj mi lahko tudi kartonček pošljejo???

Kajti jaz sem iz MB, avto je pa kupljen pri Autotehna VIS iz LJ, pa se mi ne splača hodit v LJ po en k...... kartonček.

Kakšne ideje?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov