Imam Tipo-ta in original 13" feltne (plehnate). Zanima me, če moram dobit homologacijo, če bi gor obesil 14" alu platišča? Nekje sem slišal, da za eno dimenzijo lahko odstopaš, pa ne bi ravno verjel, zato pa to preverim pri vas...
v homologacijskem kartončku ti piše kolk colska kolesa maš lahko (piše ti tud dovoljena dimenzija gum). Na tehničnem pregledu odstopanj od navedb v homologacijskem kartončku ni, pr polcajih se da "zment" sam ni nujno.
Če nimaš homologacijskega kartončka (bel kartonček, podoben prometnemu) boš moral skočit do Avto Triglav-a, ki je zastopnik in ti ga bodo naredili... za 6kSIT menda.
Never drive faster, than your guardian angel can fly.
Odvisno kateri letnik je avto - če je do 93 potem ti homotonček izdajo kar na LPP-ju. V praksi mislim, da ne boš imel težav tudi če ne homologiraš tega. Če bi pa hotel da 15 col, bi bilo pa že malo bolj problematično.
Nimam kartončka, čeprav je avto 93. letnik... Se pravi, da plačam 6k Sit za kartonček, pogledam če dam lahko te gume gor.
Mogoče obstaja varianta, da pri zastopniku samo vprašam, kaj bi bisalo v homologaciji?
Drugač je to prov butasta zadeva s strani naših "strokovnjakov" jest mam v navodilih lahko recimo gume 225 v homologaciji piše samo 205 why? ni taprave podlage, da bi si lahko razjasnu zakaj je temu tako.
Jz sm meu cliota l.93'pa sem gor dau 185/55 R14 gume, kao po homologaciji je dovoljena največ 165 široka guma(nism zihr-me popravte, če ni tko),pa jz nism meu nič problemov čez tehničnega v celju na amzs prit.Kok sem jz tam vidu je potreben homologacijski kartonček za avtomobile od letnika 98'dalje(mlajše).