Pero je napisal/-a:Črna barva je najbolj nehvaležna če avto ni v 1.000.000% v nulo pokitan. Vsaka malenkost se bo videla.
Črna barva mora dobiti globino z več sloji barvanja. Ne šparaj na strošku za ličarja če želiš imet črn avto. Perle in podobnega kiča jaz nebi dajal na tvoj avto.
O firmah pa ne vem, že dolgo nisem nič barval. če pa hočeš dobro pa ne gledat na vsak tolar...
LP
Pero
chevrolet je napisal/-a:O tem da avto ne bo dobro pokitan in zrihtan ne dvomim, ker imam do sedaj cca 800 ur dela na njem, pa je karoserija samo zbrušena do konca, brez pikice rje, lahko rečem. Kje je še švasanje, zaščitni premaz, kitanje, brušenje, špricanje. Mislim da bo do konca leta gotovo. Zanima me samo katera barva da večji sijaj, ker bi rad da se to sveti
Pero je napisal/-a:chevrolet je napisal/-a:O tem da avto ne bo dobro pokitan in zrihtan ne dvomim, ker imam do sedaj cca 800 ur dela na njem, pa je karoserija samo zbrušena do konca, brez pikice rje, lahko rečem. Kje je še švasanje, zaščitni premaz, kitanje, brušenje, špricanje. Mislim da bo do konca leta gotovo. Zanima me samo katera barva da večji sijaj, ker bi rad da se to sveti
To sem tudi jaz mislil, pa sem imel več prakse kot tiTudi ko si pri špric kitu teško vidiš neravnine na črni barvi, dokler ne pobarvaš.
Jaz nebi dal nobene prele itd... veliko slojev črne barve, par slojev laka... pa dobiš tako globino da se lahko utopiš. Seveda mora bit tudi dober ličar da ti ne bo treba polirat... pa potem barvo lepo posušit, pa zaščitit...
Pa ne delat prehitro. Najbolje je da ga pokitaš do poletja, potem pustiš na soncu do jeseni da se kit posede, pustit še par mescev na toplem in sugem in šele potem barvat.
Če boš prehitro delal boš čez leto opazil kako se bo barva in kit posedla...
Pero je napisal/-a:Cajt? A da priporočam čakanje, ali da ti odgovarjam? Odgovarjam zato ker se poznava pa če si že vprašal...
Če delaš tam kjer si imel avto nazadnje res ni idealno, ampak verjemi da je bolje čim dlje počakat. Pa obvezno avto na sonce da se segreje...
Tvoj bi bil lep črn, čeprav...bi bil OK tudi v kakšni drugi barvi. Brva je stvar okusa. Malo kovinske barve ne škodi, ampak ne jet v kakšno ''pimp'' barvo z ful hudim efektom.
chevrolet je napisal/-a:PS. Tega P206 bi js moral videt, kakšna barva je, je pa skoraj sigurno metalna+perla, če se preliva![]()
Symon je napisal/-a:chevrolet je napisal/-a:PS. Tega P206 bi js moral videt, kakšna barva je, je pa skoraj sigurno metalna+perla, če se preliva![]()
Ne ni perla. Sem vprašal. Je v bistvu metalna črna z fuul veliko različnih kristalov. V glavnem lepo za pogledat. Ampak je pa naprimer ful težko naredit čisto isto, če nimaš točnega recepta tako, da bolje, da naročiš še kakšno kilo več, če boš še kdaj kaj rabil (praske in to).
Je pa barva stvar okusa tako, da izberi takšno ki ti je najbolj všeč.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov