Debate, ki niso vezane na ostala področja...

lonko
Nov uporabnik

Deli za GOLF IV Variant

Napisal/-a lonko Če jun 24, 2004 5:51 pm

Pozdrav,

Zanima me ce kdo pozna koga ki lahko nabavi kje rabljene dele za golfa, od kaksnega razbitega itd......

torej imam Golfa IV VAriant 2001 letnik 90km, navadna klima, ESP, ABS ,.....

Rabil bi (pa ce mi lahk svetujete kolk se splaca):
- Potovalni racunalnik
- elektricni pomik stekel (original)
- ne vem kako je s cipi ampak 110 km bi mi prav ugajal :D
- avtomatska klima (zdej je not navadna)
- sprednje latvice za zasencit lucke

mislim da bi bilo to vse,
kolk mislite da to kaj stane, mislim ker razbitih golfov je kr nekaj pa tud po odpadih se da vrjetno kaj dobit, sam zanima me ce kdo lahk kej od tega zrihta

Hvala,
l.p.

p.s. nekdo bo rekel zakaj nisem tega ze ob nakupa avta studiral,hmm ce pomislim avto je brez praske 100% ohranjen od neke familije, 90k km, ohranjen pa dobil sem ga za 7500€

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jun 24, 2004 7:32 pm

»Sestavne« dele vsekakor dobiš. Problem je drugje – navedena »dela« te bodo »stala« razdiranja zajetnega dela notranjosti (vrata še nekako, armatura … bolje, da niti ne pomisliš …).
Kot tipičen nemški avto je sicer »preprost« za demontažo (vijaki namesto »sponk« …). Vedeti moraš pa naslednje; GOLF, kot tipičen predstavnik VW, ima kvalitetno sestavljeno (spoji) in nameščeno (zelo, zelo malo ali pa nič »čričkov« – ko voziš po kakšni slabi podlagi) »notranjost«. To kvaliteto boš po »demontaži« in ponovni »montaži« zelo težko dosegel.
Lahko pa poizkusiš – želim ti veliko mirne roke, živcev in seveda končnega uspeha.
»Čip« ti priporočam, le v primeru, da boš avto razmeroma kmalu prodal. Ker enostavno krajša »življenjsko dobo« motorja.
Po mojih izkušnjah je namreč TDI 90 čisto dovolj hitra zadeva za GOLF-a. Povprečno hitrost okrog 80 km/h (kar je vožnja prek večine omejitev) je zaradi podvozja in motorja z obilo navora brez težav dosegljiva. In poraba v tem »ritmu« okrog 6 litrov čisto znosna zadeva. Če si dam »duška« pa so tudi povprečja okrog 100 km/h dosegljiva. Seveda s posledično večjo porabo.
Seveda pa ima vsak svoje zahteve, želje in pričakovanja od motorja.

LP

lonko
Nov uporabnik

Napisal/-a lonko Pe jun 25, 2004 11:05 am

No sej v bistvu bi najbolj zelel imeti elktricni pomik stekel, tako al tako bom deval zdele ene zvocnike not pa je itak vseen ker morm vrata razdret,

Ok eno je chip tunning, ampak a ni ta isti motor bi serijsko delan za 90 100 in 115konjev???, se da kje orginalni čip dobit al je se kaksna druga razlika ?*

l.p.
Lonko
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov