Pugi je napisal/-a:V bistvu ne bos falil karkoli bos vzel... F1, bridgestone, yokohama, mogoce FALKEN, Dunlop...
Razlike so v glavnem v detajlih...
X-Hair je napisal/-a:Samo je odvsino kje se vozi in kako. Iz Izole ima nekdo na Octaviji 1.8T Potenzo RE720 in lani ko sem bil dol mi je povedal da je naredil okrog 30k kmdo sedaj. Grem gledat gumo
![]()
![]()
in jih je sigurno naredil se enkrat toliko. Letos ima se iste. Pa se tudi veliko vozi, ampak po ravninskem odseku. Jaz bom pa srecen ce jih bom naredil 20k km.
De_Tomaso a ko si imel S-03 nisi nikoli vozil v dezju.
gerchy je napisal/-a:Ja, SP9000 se ne obrabi hitro, zato pa je lega temu primerna, predvsem na mokri podlagi. To, da jih ima prakticno vsak, pa je ze druga zgodba ...![]()
SP8000 je precej boljsa izbira, morda SP2000, ce ze vztrajas pr Dunlopu.
Jaz zase vem, da se bom karseda izogibal V profilu, saj je glasnejsi, pa tudi vedno manj zanesljiv, kar je vidno vecini novih modelov (Pilot sport II, Conti sport contact II, ...).
Tako da, ce nisi omejen z dimenzijo, bi bilo vsekakor smotrno kolebati med Bridgestone ali Michelin, pa ceprav so cenovno najmanj dostopne.
Za Dunlop SP9000 in GY F1 se nisem slisal "dobre besede" ...![]()
Res pa je, da se vsakrsna nova guma priznane ali manj priznane znamke zelo dobro obnese, vsaj prvo leto ...
Pugi je napisal/-a:gerchy je napisal/-a:Ja, SP9000 se ne obrabi hitro, zato pa je lega temu primerna, predvsem na mokri podlagi. To, da jih ima prakticno vsak, pa je ze druga zgodba ...![]()
SP8000 je precej boljsa izbira, morda SP2000, ce ze vztrajas pr Dunlopu.
Jaz zase vem, da se bom karseda izogibal V profilu, saj je glasnejsi, pa tudi vedno manj zanesljiv, kar je vidno vecini novih modelov (Pilot sport II, Conti sport contact II, ...).
Tako da, ce nisi omejen z dimenzijo, bi bilo vsekakor smotrno kolebati med Bridgestone ali Michelin, pa ceprav so cenovno najmanj dostopne.
Za Dunlop SP9000 in GY F1 se nisem slisal "dobre besede" ...![]()
Res pa je, da se vsakrsna nova guma priznane ali manj priznane znamke zelo dobro obnese, vsaj prvo leto ...
A se to zajebavas, a resno mislis?? Ne zastopim stosa...
GTA je napisal/-a:Pozdravljeni !
Jaz imam na svoji 147 GTA enako dimenzijo gum (225/40 R18) . Pnevmatike so Michelin Pilot Sport novi model. Res da so nekaj k SIT dražje od konkurence, a upravičeno. Sam sem z njimi zelo zelo zadovoljen. Profil je grajen na principu F1 (vzdolžni kanali ) zato je ta guma odlična v vseh pogojih. Še posebaj sem zadovoljen z lego v dežju. Z to gumo lahko kar pozabiš na "zaplavanje" avtomobila v globjih lužah. Guma dobesedno "zareže" v vodo. Gumo odlikuje tudi to, da je pri hitrosti 260 km/h + zelo tiha. Upam da bodo moje izkušnje kaj pomagale ob odločitvi pri nakupu.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov