Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Po jul 05, 2004 1:43 am

Loopz je napisal/-a:
lazo je napisal/-a:
MetodTrobec je napisal/-a:lazo, ti rajši poslušaj krengatipa, ti je čist lepo povedal kako in kaj tko da ne sikaj :evil:

Zal mi je sploh ka sem kej tle omenu,tle zgleda jih je vecina z nadnaravnimi sposobnostmi,tko da ni omembe vredno.

čist lepo so ti povedal...če ne moreš obvladovat avta in sebe pri takih brzinah, ga ne turi 180 km/h...tut na avtocesti ga ne more vsak kekec stišat :wink: ...

res nevem vec kaj da povem zgleda da eni res maste ne bremze od porsha ampak od tovornjaka,no coment sam
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Basist
Novinec

Napisal/-a Basist Po jul 05, 2004 2:12 am

Nisem med tapočasnimi, priznam, da grem tut 180 po AC če me prime... ampak če mi kdo zapre pot pač ne robantim, probam rešt situacijo in to bedarijo obdržim zase...
lp,
Gregor

Sometimes I'm good... But when I'm bad I'm even better!!!!!!!

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po jul 05, 2004 9:04 am

Sicer se ne tiče teme ampak kake imate vi bremze na avtu, da lahko iz ca.160 na nič spravte z 3 ali 4 v avtu. Jst sm to probal kr na parih avtih in na vseh so se bremze na koncu že prav pošteno pregrevale ( niso več prijele ).

LP Joseph

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Po jul 05, 2004 10:14 am

Josephe je napisal/-a:Sicer se ne tiče teme ampak kake imate vi bremze na avtu, da lahko iz ca.160 na nič spravte z 3 ali 4 v avtu. Jst sm to probal kr na parih avtih in na vseh so se bremze na koncu že prav pošteno pregrevale ( niso več prijele ).

LP Joseph

sak v tem je point ker zgleda da se jih vecina ne vozi v avtomobilih ampak v nev cemu,da so tok pametni 8)
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po jul 05, 2004 10:18 am

Josephe je napisal/-a:Sicer se ne tiče teme ampak kake imate vi bremze na avtu, da lahko iz ca.160 na nič spravte z 3 ali 4 v avtu. Jst sm to probal kr na parih avtih in na vseh so se bremze na koncu že prav pošteno pregrevale ( niso več prijele ).

LP Joseph

Hmmmm ... Tega pa že dolgo nisem doživel.

krentip
Novinec

Napisal/-a krentip Po jul 05, 2004 10:27 am

lazo je napisal/-a:

LP Joseph

sak v tem je point ker zgleda da se jih vecina ne vozi v avtomobilih ampak v nev cemu,da so tok pametni 8)

Lani ko smo šli na Pag in smo lovili trajekt (bila je sredina maja in trajekti ne vozijo redno :) ) sem priletel v pristanišče iz diskov se je kadilo, zaviral sem pa še čist normalno, edin piskal je vmes :?: Aja v avtu smo bili 4 do paga pa sem prišel v cca 3h 15 min.
Potem drug primer: mudilo se mi je v Vodice in ga teram glih ene 180 pa se neki zamislim in skor prevozm izvoz, zato sem do fulla zabremzal in je zneslo, zaviralo je pa tud normalno.

Mogoče se pri vama pri brzini 50+ zavorna pot podaljšuje na V-brakih :D

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Po jul 05, 2004 10:40 am

men so tud že diski zažarel in se je neomejeno kadil vn, sicer iz dobrega razloga ker sm hitr pelu iz jamnika dol in večkrat zaviral iz 110 na 20km/h, klanc navzodl je pa tm pomoje 20%. bremze so še zmer dobr prjele, mogoce za odtenek manj k prej :wink:
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po jul 05, 2004 2:51 pm

lazo je napisal/-a:

LP Joseph

ustavljanje avta ne pomeni samo tiščanje bremze do podna veš :wink: ...če pohojaš avto, se ga nauči še ustavljat al pa si naferi gor keramične diske :) ...al pa vozi počas...tvoj problem...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jul 05, 2004 6:33 pm

Jaz se nimam kaj za pritoževat. Moj dizlček gre lepo 140-150 (150 more že mal klanca bit al pa krepki veter u hrbet... tam od slo. bistrce prot polskavi mi rata na¸150 prit če je prazna cesta (ponavad ob enih ponoč) pa če se mi je) 140 vozim zlo poredko edin če se mi mudi (k punci na kosilo :P )
Drgač pa furam tko 100-120. Ko pa prehitevam pa vedn pogledam če lahk to storim varno in potem žmigavc in menjam vozni pas.
Se pa strinjam z onim.... da če bi se jaz na svojem pasu približeval enemu vozilo pred sabo, ki je počasnejše od mene, pa bi mi en tip vzad na prehitevalnem pasu poblendu..... ja logično da bi mislu da bo me pač spustu da jaz nem rabu zavirat... in pol se zgodi to kar se je...... blendanje kr tko u tri krasne je lahk krepko nevarno (saj zavede voznika)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Po jul 05, 2004 6:51 pm

lisko je napisal/-a:Se pa strinjam z onim.... da če bi se jaz na svojem pasu približeval enemu vozilo pred sabo, ki je počasnejše od mene, pa bi mi en tip vzad na prehitevalnem pasu poblendu..... ja logično da bi mislu da bo me pač spustu da jaz nem rabu zavirat... in pol se zgodi to kar se je...... blendanje kr tko u tri krasne je lahk krepko nevarno (saj zavede voznika)

aloha blendanje je glih da ga opozoris nase da se mu priblizujes,pa kje ste vi izpit delali,to je avto cesta,ne tko regionalna cesta,da ga opozoris nase da nenardi tega kaj je men naredu,ne res no coment tle na kanalu no coment
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Po jul 05, 2004 6:52 pm

ne komentiri če ne poznaš razmer :evil:

check out PM

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jul 05, 2004 7:04 pm

lazo je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Se pa strinjam z onim.... da če bi se jaz na svojem pasu približeval enemu vozilo pred sabo, ki je počasnejše od mene, pa bi mi en tip vzad na prehitevalnem pasu poblendu..... ja logično da bi mislu da bo me pač spustu da jaz nem rabu zavirat... in pol se zgodi to kar se je...... blendanje kr tko u tri krasne je lahk krepko nevarno (saj zavede voznika)

aloha blendanje je glih da ga opozoris nase da se mu priblizujes,pa kje ste vi izpit delali,to je avto cesta,ne tko regionalna cesta,da ga opozoris nase da nenardi tega kaj je men naredu,ne res no coment tle na kanalu no coment

Sam primer sem dal.
Sem pa reku da vedn pogledam če je fraj in potem manever(pa to velja za vse ki tole berete) Blendanje.... zame pomen da je al neki narobe.... al da se bo neki zgodlo al pa da se more neki zgodit.
Sorry ampak nikjer še nisem slišal da z blendanjem opozarjaš nase in na svojo predrznost?(kao po AC 180 če je omejitev 130?)
Pa verjem da če voziš 140-150 ne rabiš skor nikol blendat..... če pa peleš 180 (kar je pa krepko preveč za moje pojme).... pol pa res morš blendat da opozarjaš na svojo tupo glavo in svoja idiotska mišlenja.
Še ena fora dobrih voznikov je predvidevanje.... ne govorim da sem dobr voznik daleč od tega ampak če hočeš izvest manever se prepričaj če si tega zmožen (če je tega zmožna okolica,avto.....) in ga šele potem izvedi.
Če si vidu avte bi pač previdno mim zapelu pa pol pospešil ne pa da ga greš poterat u tri pm...... pač ena izkušnja več da morš bit naslednjič mal bolj strpen pa previden. Pa pospešit ko boš 100% da ti ne bo mogu kdo predse zapelat.
Se je že men tud zgodlo da sem na daleč vidu tovornjak(pred njega seveda nisem vidu) In meni nč tebi nič jaz po gasu (s fotrovim avdijem) in dobim do tovornjaka ene 160.... in lej ga zlomka .... tovornjak se odloči prehitevat drug tovornjak.... jaz itak po bremzi kok gre.... Ampak če bi se zapizdu..... sam bi bil kriv kaj pa nisem prej mal pomislu da bo mi tovornjak vzel prednost al pa da me ne bo vidu.Če bi se približal do njega s zmanjšano hitrostjo pa pogledu pa se prepričal kak pa kaj.... pol pa gas bi blo rahlo drugače..... u prometu je pač treba bit strpen.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 05, 2004 7:22 pm

Ni vse v hitrosti, ampak v pospesku :P

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po jul 05, 2004 7:41 pm

Lisko: Točno tko.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jul 05, 2004 9:56 pm

No, jz na avtocesti poblendam samo in izključno v primeru, če se mi kdo ne umakne s prehitevalnega pasu, torej če vozm nekaj časa za njim, pa je zlo počasen al pa se mi hudo mudi, primer: nek ata z novo klaso E vozi po prehitevalnem pasu slabih 140km/h, zadi jz pa frend, pa še ene 5 avtomobilov za nama, obupanih, k smo ga hotl prehitet, on pa ne da bi se umaknu, vozi tistih 140 včas še manj, skor vzporedno ves čas z enim Golfom II in ni šans da bi pohodu, da bi se nam umaknu oziroma prehitel avto na desnem pasu... :evil: ...itak da smo blendal, pa še hupal na konc, no pol mu je po ene 5km al pa raj več takšne vožnje končno kapnal, da se umakne, pol je pa še neki pizdil, pa blendal za nami :roll: :noro :evil: Vam povem, če ne bi blo na avtocest... :/:o:/
Sej vem da je omejitev 130...ampak včasih se ti res ZLO mudi, pa če je dokaj prazna avtocesta...je oproščeno a ne? :wink:

No po drugi strani pa se primem za glavo, ko rečmo takrat k se mi RES mudi, pa peljem kua vem...ponavad okrog 170(tle še ni blo sodnika za prekrške, če se ne motm) in se mi za ritjo najde kak 1.2 16V in mi blenda, da naj se mu umaknem, pol pa se mu umaknem in leze mim mene 2 km/h več... :roll: Pol pa jz po gazu pa on popizdi...no pol tko zgine :EE ...Sej vem no... ne smem to delat... :oops:
Drugač mam pa povprečje na AC tko okol 120 z R5 al pa 140-150 z Audijem...tko da na AC ne divjam ...ampak, včas se pač mudi, mislm da se je vsakmu že kdaj mudilo po AC...

Drugač je pa res da lahko blendanje hitro zavede voznika...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po jul 05, 2004 10:52 pm

zarad takih majmunov kokr so tuki k se neki kregate forum gre v drek!
:wink:

lp venom

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jul 07, 2004 10:06 pm

Hm... Če je kdo bral Novice si lahko predstavlja za kaj se je šlo. Mulček prešaltal iz Yugeca na 150km CRXa (in ne CIVICa kot piše not) in mislil, da bo lahko kar tiščal gas do podna kot v yugu. Bi kar rekell, da je šlo za stavo (kdo ve, mogoče celo za tisti avtoradio in zvočnike). Tam je kar nekaj folka mladoletnih z avtom. Saj niso edini. Pač se furajo. Samo to kar se je zgodilo v soboto je bilo pa preveč.
1. Doma ne bi smeli pustiti 17letniku avtomobila (no kje ste tisti ki zagovarjate izpit pri teh letih).
2. Mulc bi lahko vedel kaj vozi (premalo izkušenj- nikoli jih ni dovolj)
3. VARNOSTNI PAS!!! (pomoje ga ni uporabljal, če bi ga bi ostal v avtu kot sopotnik)
4. Dirkanje na javnih cestah (ne draganje po ravnini ampak dirkanje po ovinkih)
Skratka splet nesrečnih naklučij. Pa avto je imel komaj 3 dni. In od kje to vem? Sošolčev bratranec je bil ta fant... :cry:

Aja in moje mnenje (filozofija) o pretiravanju: Vsakdo ki se vsede za volan mora misliti na to, da je to lahko njegova zadnja vožnja. Da je cesta nevarna. Nikoli ne moraš biti 100% prepričan vase.
Uporabljajte varnoste pasove, pazite nase in na druge udeležence! Ne delajte (prevelikih) neumnosti. Slovencev je že tako malo pa še tisti se bomo očitno pobili na cestah ali pa med sabo (čezdalje več umorov). :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če jul 08, 2004 1:18 am

Loopz je napisal/-a:
lazo je napisal/-a:

LP Joseph

ustavljanje avta ne pomeni samo tiščanje bremze do podna veš :wink: ...če pohojaš avto, se ga nauči še ustavljat al pa si naferi gor keramične diske :) ...al pa vozi počas...tvoj problem...

In kako bi moral po tvoje " strokovno " zavirat ( morda avto vreči pošrek in zavirati kot ace ventura )??

Predstavli si da voziš v koloni ca. 160-170 pol pa naenkrat zavije vn en z 80 po moraš ti bremzat na fuulll ( lih tolk da ne blokira ) in verjami da se ti bremze pregrejejo, sej še primejo sam vse skp se začne trest ( pa nimam ABS ).

Glede unga mulca, k se je razbil so pa starši tud krivi. Kako lahko dovolijo da otrok brez izpita ( nič izkušenj na cesti, no vglavnem vožnje še nima v "krvi" ) vozi avto po cesti, sploh pa da mu dovolijo imeti tako močan avto. Sej vem da vsak začetnik misli zdej pa znam, vendar po 1 mesecu šele vidiš da znaš več kot prej in to se ves čas nadaljuje.

LP Joseph

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če jul 08, 2004 2:10 am

fantje... da še jaz napišem mojo zgodbico:

bilo je še daljnega leta 2002, ko sem še imel roverja v originalnem stanju, ter se lepo kot sveže pečeni voznik (no, ok, "sveže" - 1 leto sem imel izpit, ampak to ko sedaj gledam na izkušnje ni nič, pa čeprav vem, da se še vedno jemljem za sveže pečenega po treh letih in pol)

lepo cruisam domov po avtocesti iz smeri ljubljane proti mariboru, nekje s 160km/h, v daljavi vidim en avto, ki je lepo na svojem pasu zavil iz priključka rače-fram, se lepo fura po svojem pasu, malo spustim gas, ampak pustim da samo mašina bremza, izklopim dolge luči, potem pa nekje pri 150 držim konst. hitrost, da bi šel mimo avta.
skoraj ga že dosežem, prehitim, ko približno 100 ali še manj metrov pred mano brez žmigavca in brez kakršnihkoli nakazovanj zavije ta AX pred mene na moj pas, da moram dobesedno POHODIT bremzo, v katerem trenutku še on začne bremzat(!), zmanjšam na 100km/h ali še manj, mu začnem trobit, blendat... vsega boga, tipson se umakne, jaz ga lepo prehitim in nadaljujem vožnjo brez, da bi ga pogledal, zavijem na obvoznico maribor-jug...
ko pridem mimo bencinske, na prvem semaforju me že prehiti po desnem pasu v dokaj gostem prometu (to pomeni, da je vijugal) pri moji hitrosti nekje okoli 80km/h, jaz, ko avto pred menoj prehitim, spet zapeljem (za njim) na desni (neprehitevalni) pas in hočem tam v miru nadaljevat vožnjo.
naenkrat tipo spet začne hodit po bremzi, ampak tokrat kar konkretno, ker avto mu je odzadaj dvigovalo, meni pa čisto nič manj, takrat sem celo mislil, da bom pustil gume čisto cele na cesti. vredu, vozim dalje za njim, se ga spravim prehitevat, ter avto pred njim, ker sem ga imel dovolj, bebca presnetega, pospešim mimo njega, sva že bila vzporedno, nakar on da žmigavec, da gre na moj pas (prehitevalni), jaz spet po bremzi, ga pač spustim, gre pred mene, normalno pospešuje, zgledalo je, da bi lahko oba lepo pri taki hitrosti prehitela njegovega sedaj že vzporedno vozečega, nakar on SPET pohodi bremzo, da mu avto skor odnese na sprednja kolesa
sem ga pa imel dovolj!
kličem policijo: "vozim se po obvoznici maribor-jug, ogroža me pred mano vozeči AX z registracijo to pa to, voznik vijuga po vozišču, prehiteva po desnem pasu, nenadno, brez razloga zavira že od avtoceste, kaj naredit?" 113: "sledite vozilu, ostanite na liniji, ter nam sporočajte kje se vozite, poslali bomo vozilo, da vaju prestreže"
sledim avtu na izhod maribor-center, ter ga že na prvem semaforju izgubim, ker je že on nesramno in nevarno vzel prednost nasprotivozečemu, ki je peljal naravnost, medtem, ko je AX zavijal levo. mi tipo po telefonu reče, da bodo poskrbeli zanj, da naj ostanem ob prižganem telefonu, da me bodo poklicali, če ga najdejo oz. prestrežejo.

grem jaz lepo domov, avto sparkiram pred blok (imam garažo, ampak sedaj zaradi izgube signala v podzemnih garažah nisem šel tja parkirat, čeprav nikoli ne parkiram pred blokom), čakam na klic, nema ništo... čez kako 1 uro zvoni domofon, če lahko pridem dol - policija

sem to jaz? ja. bila je podana prijava, nič mu ne morejo, ker ga niso dobili za volanom, čeprav so šli k njemu domov, avto je bil pred hišo sparkiran, so ga prečekirali, tipson bil mortus pijan, a ga niso mogli kaznovat, ker ga niso dobili v avtu
bilo mi je rečeno, da sem tudi bil obtožen uporabe in motenja njegove vožnje z dolgimi lučmi in da je bil to razlog, da je zavil pred mene - spet mi je uganka, če vse prizna, zakaj ga niso kaznovali

hja, pol pa nič, better luck next time!

mislim, ej... čisti konec

sožalje vsem sotrpnikom BUDAL na cesti

p.s.: za vse vas, ki govorite ne hitro po avtocesti, ne se jezit.. dandanes furam po avtocesti 110, ker šparam na porabi, pa še ne da se mi bit tolko pozorn... raje se relaxam, kako fajno muziko poslušam... itd. že zopet povdarek na varnosti, ampak je mentalno dosti bolj sproščujoča vožnja pri 110, kot pri 160 in več
Slika

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika Če jul 08, 2004 11:06 pm

Po toči zvoniti je...ni se treba tukaj razburjati, takšne zadeve uredite sami, ko je čas za to. Jeebiga mladost=norost. Saj je tudi kdo od nas imel kakšne moped vragolije. No, nekateri jih imajo še sedaj.

Če je samo to, da vam že mulci parajo živce, potem nimate živcev za cesto. Na vašem mestu bi ga zasledoval in ga prisilil, da se ustavi. Potem bi mu nekaj stvari obrazložil in ga spametoval. Ampak s tako nepomembnimi rečmi si vseeno ne bi mazal rok in izgubljal časa. Jeebiga pelješ naprej, če ga zbiješ je pa itak mulc kriv :wink:
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov