Napisal/-a RegY Če jul 08, 2004 2:10 am
fantje... da še jaz napišem mojo zgodbico:
bilo je še daljnega leta 2002, ko sem še imel roverja v originalnem stanju, ter se lepo kot sveže pečeni voznik (no, ok, "sveže" - 1 leto sem imel izpit, ampak to ko sedaj gledam na izkušnje ni nič, pa čeprav vem, da se še vedno jemljem za sveže pečenega po treh letih in pol)
lepo cruisam domov po avtocesti iz smeri ljubljane proti mariboru, nekje s 160km/h, v daljavi vidim en avto, ki je lepo na svojem pasu zavil iz priključka rače-fram, se lepo fura po svojem pasu, malo spustim gas, ampak pustim da samo mašina bremza, izklopim dolge luči, potem pa nekje pri 150 držim konst. hitrost, da bi šel mimo avta.
skoraj ga že dosežem, prehitim, ko približno 100 ali še manj metrov pred mano brez žmigavca in brez kakršnihkoli nakazovanj zavije ta AX pred mene na moj pas, da moram dobesedno POHODIT bremzo, v katerem trenutku še on začne bremzat(!), zmanjšam na 100km/h ali še manj, mu začnem trobit, blendat... vsega boga, tipson se umakne, jaz ga lepo prehitim in nadaljujem vožnjo brez, da bi ga pogledal, zavijem na obvoznico maribor-jug...
ko pridem mimo bencinske, na prvem semaforju me že prehiti po desnem pasu v dokaj gostem prometu (to pomeni, da je vijugal) pri moji hitrosti nekje okoli 80km/h, jaz, ko avto pred menoj prehitim, spet zapeljem (za njim) na desni (neprehitevalni) pas in hočem tam v miru nadaljevat vožnjo.
naenkrat tipo spet začne hodit po bremzi, ampak tokrat kar konkretno, ker avto mu je odzadaj dvigovalo, meni pa čisto nič manj, takrat sem celo mislil, da bom pustil gume čisto cele na cesti. vredu, vozim dalje za njim, se ga spravim prehitevat, ter avto pred njim, ker sem ga imel dovolj, bebca presnetega, pospešim mimo njega, sva že bila vzporedno, nakar on da žmigavec, da gre na moj pas (prehitevalni), jaz spet po bremzi, ga pač spustim, gre pred mene, normalno pospešuje, zgledalo je, da bi lahko oba lepo pri taki hitrosti prehitela njegovega sedaj že vzporedno vozečega, nakar on SPET pohodi bremzo, da mu avto skor odnese na sprednja kolesa
sem ga pa imel dovolj!
kličem policijo: "vozim se po obvoznici maribor-jug, ogroža me pred mano vozeči AX z registracijo to pa to, voznik vijuga po vozišču, prehiteva po desnem pasu, nenadno, brez razloga zavira že od avtoceste, kaj naredit?" 113: "sledite vozilu, ostanite na liniji, ter nam sporočajte kje se vozite, poslali bomo vozilo, da vaju prestreže"
sledim avtu na izhod maribor-center, ter ga že na prvem semaforju izgubim, ker je že on nesramno in nevarno vzel prednost nasprotivozečemu, ki je peljal naravnost, medtem, ko je AX zavijal levo. mi tipo po telefonu reče, da bodo poskrbeli zanj, da naj ostanem ob prižganem telefonu, da me bodo poklicali, če ga najdejo oz. prestrežejo.
grem jaz lepo domov, avto sparkiram pred blok (imam garažo, ampak sedaj zaradi izgube signala v podzemnih garažah nisem šel tja parkirat, čeprav nikoli ne parkiram pred blokom), čakam na klic, nema ništo... čez kako 1 uro zvoni domofon, če lahko pridem dol - policija
sem to jaz? ja. bila je podana prijava, nič mu ne morejo, ker ga niso dobili za volanom, čeprav so šli k njemu domov, avto je bil pred hišo sparkiran, so ga prečekirali, tipson bil mortus pijan, a ga niso mogli kaznovat, ker ga niso dobili v avtu
bilo mi je rečeno, da sem tudi bil obtožen uporabe in motenja njegove vožnje z dolgimi lučmi in da je bil to razlog, da je zavil pred mene - spet mi je uganka, če vse prizna, zakaj ga niso kaznovali
hja, pol pa nič, better luck next time!
mislim, ej... čisti konec
sožalje vsem sotrpnikom BUDAL na cesti
p.s.: za vse vas, ki govorite ne hitro po avtocesti, ne se jezit.. dandanes furam po avtocesti 110, ker šparam na porabi, pa še ne da se mi bit tolko pozorn... raje se relaxam, kako fajno muziko poslušam... itd. že zopet povdarek na varnosti, ampak je mentalno dosti bolj sproščujoča vožnja pri 110, kot pri 160 in več