Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 07, 2004 9:39 pm

iKst je napisal/-a:Jaz imam momo volan zaradi boljšega filinga pri vožnji. Ima boljši oprijem in veliko lažje ga sukaš kot serijskega. Pa zgleda tud lepo ja.

Slide. Sej verjamem da ta lahko airbag reši. Ampak pri karambolu je pomoje 90% odvisno od sreče. Lahko se pri 160 razletiš na kose s kakšno staro katro in prideš ven brez praske. Lahko se pa v nevem kakem mercedesu ubiješ pri dosti nižji hitrosti.

Tud to je res...maš pa več možnosti...bistven več da prežviš v avtu za airbagi...Sicer pa prodajajo tud športne volane z airbagi (360mm) sem 100%, samo verjetno stanejo ohoho $$$ več ko navadni momo :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jul 07, 2004 9:41 pm

jah sreča že pomaga, ko ti je pa zmanjka je pa odvisno od tega kakšen avto imaš...

...če pa je sreča glavni element pri nesreči, potem najbolje da proizvajalci avtomobilov namesto airbagov in ostale navlake, začnejo obešati razne amulete, zajčje šape, štiriperesne deteljice, za doplačilo pa tovarniški vrač odžene vse zle sile in mu da blagoslov za srečno pot :roll: ...dejte se zresnt no...

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jul 07, 2004 9:42 pm

Loopz je napisal/-a:
iKst je napisal/-a:. Lahko se pri 160 razletiš na kose s kakšno staro katro in prideš ven brez praske. Lahko se pa v nevem kakem mercedesu ubiješ pri dosti nižji hitrosti.

tudi pred lastno hišo ti lahko pade cegu na glavo in te pokoplje...

...mislim, da sam lahko vidiš kako neumestno primerjavo si dal :wink: ...

Ni bla moja neumestna, ampak je bila tvoja primerjava zelo pametna :) Sem pač tak da raje uživam dokler lahko, ker ti lahko vsak trenutek "cegu na glavo pade". Sicer pa nevem zakaj ste tolk na mene navalil. Sam napisu sem da JAZ ne maram airbagov in da bi jih JAZ prodal. Nobenga nč ne silim.

Sicer pa prodajajo tu športne volane z airbagi (360mm) sem 100%, samo verjetno stanejo ohoho $$$ več ko navadni momo

Ja jih prodajajo. Cene so pa cca 60, 70k in naprej.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 07, 2004 9:43 pm

Loopz je napisal/-a:jah sreča že pomaga, ko ti je pa zmanjka je pa odvisno od tega kakšen avto imaš...

...če pa je sreča glavni element pri nesreči, potem najbolje da proizvajalci avtomobilov namesto airbagov in ostale navlake, začnejo obešati razne amulete, zajčje šape, štiriperesne deteljice, za doplačilo pa tovarniški vrač odžene vse zle sile in mu da blagoslov za srečno pot :roll: ...dejte se zresnt no...

:cry :cry :cry

Točno tko!!!...sam tistle amuleti so me pa do solz nasmejal :EE
iKst, sej se nismo nate spravl, sam hotl smo ti povedat, da je bolj varno z airbagi v avtomobilu, pa da se da dobit tud super volan(športni) z airbagom

LP
Zadnjič spremenil Slide, dne Sr jul 07, 2004 9:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Sr jul 07, 2004 9:44 pm

moji posti so nezanimivi,zato jih ignorirajte

edited by jebalista

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jul 07, 2004 9:48 pm

ne narobe razumet...hotu sem samo rečt, da je to prej stvar statistike, kot pa sreče...čeprav verjamem vanjo...

iKst je napisal/-a:Sem pač tak da raje uživam dokler lahko, ker ti lahko vsak trenutek "cegu na glavo pade". Sicer pa nevem zakaj ste tolk na mene navalil. Sam napisu sem da JAZ ne maram airbagov in da bi jih JAZ prodal. Nobenga nč ne silim.

v bistvu je to čist res...ampak še zmeri se da storit ene par stvari, ki ta "cegu" za nekaj časa odvračajo...

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jul 07, 2004 9:59 pm

MetodTrobec je napisal/-a:Tebi bi morali zaradi rizika zvišat zdravstveno zavarovanje. :ne

In to mi reče tip s 25 let staro predelano 101ko.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 07, 2004 10:00 pm

U bistvu je tist Lada :lol:

LP

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jul 07, 2004 10:02 pm

My bad. No, vsaj RWD je :)

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Napisal/-a GT4turb0 Če jul 08, 2004 10:49 pm

Kdo pa je rekel da jih bom jemal ven?? Na žalost so kar sami prišli ven :( in zdaj ne bom dajal 300-700000sit za njih ker preprosto za moje pojme tega niso vredni in to tudi nobeden ne počne. btw: airbage je treba menjat vsakih nekaj let-kdo to počne??!!
Kakorkoli, debat o koristnosti airbagov je že bilo na pretek, potrebujem pa čisto birokratski odgovor kako tak avto registriram.

lp
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 08, 2004 11:40 pm

Dobro kolko so airbagi vredni lahko rečeš komaj ko jih izkusiš (trdo) na lastni koži. Šele potem spoznaš da so morda neprecenljivi.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jul 09, 2004 12:00 am

GT4turb0 je napisal/-a:Kdo pa je rekel da jih bom jemal ven?? Na žalost so kar sami prišli ven :( in zdaj ne bom dajal 300-700000sit za njih ker preprosto za moje pojme tega niso vredni in to tudi nobeden ne počne. btw: airbage je treba menjat vsakih nekaj let-kdo to počne??!!
Kakorkoli, debat o koristnosti airbagov je že bilo na pretek, potrebujem pa čisto birokratski odgovor kako tak avto registriram.

lp

Menjat vsakih nekaj let??? To pa ne bo čist res...Pri A4 vsaj mislm da nekje piše da je treba sistem pregledati ali pa obnoviti(nism 100%) na vsakih 12 let, nekaj takšnega no...to pa ne pomeni glih vsakih nekaj let...razn če maš en avto 30 let in ti 12 let pomeni malo glede na lastništvo...
Koliko so pa vredni, ti pa lahko pove kdo, ki je nesrečo preživel ravno po zaslugi airbagov...jz ti lhk rečem da je zame čelada vredna ne samo tistih 50,60k, ampak miljone, ker mi je že dvakrat rešila življenje, ko sem še fural motor...torej...
Je pa res da če je avto vreden 500k potem ni vredno menjat AB-jev...
Jz osebno bi prodal avto in kupil če se le da, podobnega ali enakega...samo brezhibnega :wink:

pa LP

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Pe jul 09, 2004 12:45 am

moj poste je irelevantne in brez vakršnegakoli pomena,zato je najbolje da ga spregledate.

edited by jebalista

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe jul 09, 2004 10:33 pm

GT4turb0 je napisal/-a: btw: airbage je treba menjat vsakih nekaj let-kdo to počne??!!

lp

Meni v navodilih piše, da sistem AirBagov skozi celotno življensko dobo avta, NE POTREBUJE vzdrževanja!!!

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Pe jul 09, 2004 11:15 pm

["]moj poste je irelevantne in brez vakršnegakoli pomena,zato je najbolje da ga spregledate.

edited by jebalista[/quote]

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jul 09, 2004 11:29 pm

RedBaron je napisal/-a:
GT4turb0 je napisal/-a: btw: airbage je treba menjat vsakih nekaj let-kdo to počne??!!

lp

Meni v navodilih piše, da sistem AirBagov skozi celotno življensko dobo avta, NE POTREBUJE vzdrževanja!!![/quote

Ja ker VW je narjen samo za 8 let. :P ]
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov