Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Neno
Novinec

Kraj: Maribor

Zobati jermen

Napisal/-a Neno Če feb 20, 2003 8:15 pm

Za zobati jermen sem placal 12 000sit (ce se ne motim 4 000 materijal ostalo pa delo! ) Za accenta!

LP!

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Re: Zobati jermen

Napisal/-a Josephe Če feb 20, 2003 10:06 pm

Zanima me kdaj je priporočeno da menjaš zobate jermene. Avto je l.94 prevoženih pa ma 130k. To bi jih blo treba že menjat,a ne? Pa se mi zdi da so že tud mau napokani na robovih.
Vedno je kdo, ki spelje uvink še hitreje. Ali pač...

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Re: Re: Zobati jermen

Napisal/-a Need_Power Če feb 20, 2003 10:50 pm

alfa331.5 pravi:

Zanima me kdaj je priporočeno da menjaš zobate jermene. Avto je l.94 prevoženih pa ma 130k. To bi jih blo treba že menjat,a ne? Pa se mi zdi da so že tud mau napokani na robovih.

Hmm...vem samo za volkswagne, kjer je menjava odvisna od modela (eni pri 60.000 km, eni pri 90.000, al pa pri 120.000 km), vsi pa najkasneje pri starosti vozila 6 let (neglede na km). Jaz ti toplo svetujem da zamenjaš jermene, ker je že skrajni čas, razen če so že bili kdaj menjani. Ampak pri teh stvareh se ne splača izzivat usode, ker te lahko krepko vdarijo po žepu, oz. ventilih :) :) :) :)

Mi smo na našem polotu menjali jermen (oz. dva jermena, še za alternator se mi zdi) pri 80.000 km, napenjalca nismo menjali ker je bil še čist ok, pa svečke, olje in pripadajoče filtre in smo z materialom in delom vred plačali 25 jurjev (imamo enega dobrega 'domačega' serviserja).

Ajde
Slika

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Napisal/-a mmiki Pe feb 21, 2003 6:16 pm

Mene je prejsnji teden stalo 23K sit za avto. Z delom pa vsi pripadajoci deli. Tukaj pa se res ne splaca varcevat. Poleg tega pa bom imel sedaj naslednjih 100.000 kilometrov mir ;)

Kar pa se stroskov dela tice, pa svetujem vsem kakno malo bolj domaco delavnico. Saj ni treba, da se servis zaupa kaksnemu sosedu, ki ima svojo garazo, ampak uradni servisi pa znajo bit prav dragi. Poleg tega pa imam zelo spabe izkusnje. Fotru od kolega so zaposleni avto razbili, ker so najprej naredili vse potrebno, nato pa se sli vozit po mestu. Pa enemu sosedu so nosilec sprednega spojlerja zlomili, da mu je dol padel, ko je zabremzal na kriziscu. Pa nam se sedaj ni jasno kako jim je to sploh uspelo. Toliko o uradnih servisih. Se znajo kaksne male delavnice veliko bolj potruditi in prilagoditi.

LP

Miki

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Pe feb 21, 2003 7:24 pm

Ja to je tut res glede "testeranja" dela.

OK, zdej pa rwesna zadeva ko mi motor lavfa v prostem teku mi nekak poje pa to že kr neki časa tko da me že prov firbc matra kaj je to.Mislm da je jermen sam nism pa glih prepričan.
Uglavn gre za zvok kot da bi punpu kako blazino za na plažo s tisto pumpo k jo z nogo prtiskaš (šššššš šššššššš ššššššš,.... itd.)

Kaj mislte kaj naj (ne)bi blo narobe.

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Napisal/-a din Pe feb 21, 2003 10:00 pm

verjetno je kateri ležaj bogi. Mogoče od alternatorja ali pa od vodne pumpe (tega težje slišiš - ga bolj čutiš :)), zategovalca zobatega jermena, ali pa če je zobati jermen preveč zategnjen, potem tudi tuli in nazadnje še potisni ležaj, samo to je že menjalnik in če stisneš sklopko se mora zvok spremenit - ali utihne ali pa še bolj ruži (zruži :D)
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale So feb 22, 2003 12:41 am

Ehhh meni tud cvili na Toyoti (še vedno) - sem ravno zamenjal jermene, šponar,... očitno je ležaj alternatorja. Ko stojim na mestu se ful sliši, če dodam gas začne še bolj tenko piskat :D, ko se pa peljem se pa praktično ne sliši. Jaz imam na sumu omenjenji ležaj, kaj pravte??
Slika Slika

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe So feb 22, 2003 2:46 pm

4Sale pravi:
Ehhh meni tud cvili na Toyoti (še vedno) - sem ravno zamenjal jermene, šponar,... očitno je ležaj alternatorja. Ko stojim na mestu se ful sliši, če dodam gas začne še bolj tenko piskat :D, ko se pa peljem se pa praktično ne sliši. Jaz imam na sumu omenjenji ležaj, kaj pravte??

Hmmm... Če se da na kakšen način priti zraven do ležaja, kapni gor par kapelj olja in če bo nehal cvilit, potem veš, da je to to.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell So feb 22, 2003 5:16 pm

matcho pravi:
To mi samo povejte kaj se zgodi z mašino če se kateri koli jermen vtrga?
Kaj bo pol?

men je jermen preskocill... in so mi lepo ventili bate stolkl.. posledica: lahko sm samo se menjal masino :(
V8 POWER

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne feb 23, 2003 3:09 pm

hm nimam pjma sam je tko kt pr saletu ko dam gas se ubistvu nč ne sliš tko je pa tut k pelm no ja sej če bo kej narobe bo map šlo vse v k***c pol bom pa sam še joku.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost