TehnoBoy,
lej, prej sem bil mogoce mal nesramen, sam me je tista tvoja z tem, da nimam pojma o elektronki mal razkurla. kakorkoli:
1. prizma NE razprsi laserskega zarka (prizma lomi pod razlicnimi koti svetlobo razlicnih valovnih dolzin - belo "razprsi" na mavrico. nadalje - laserska svetloba je monokromatska (ena valovna dolzina))
2. radarski detektorji hitrosti delujejo na principu doplerjevega efekta (se mi ne da razlagat kaj je to: gre v glavnem zato, da se valovna dolzina valovanja spremeni glede na relativno gibanje izvir-detektor), laserski merilci pa na osnovi casa, ki ga svetloba preputuje od izvira do tarce in nazaj.
3. v elektrotehniki nanosekunde niso problem. vsako vezje ti brez problema deluje na nekaj Mhz (da ne omenjam racunalnikov) kar pomeni cas 10^-9 sek.... pa pustimo to. glede na to, da mi ocitas neznanje elektrotehnike ti mora biti zadeva biti popolnoma jasna...
3. zarek laserskega pointerja, s katerim posvetis na ogledalo, se odbije pod istim kotom, kot je vpadlo na ogledalo: ce posvetis pod kotom 30 stopinj, se odbije pot kotom 30 stopinj v drugo smer. vendar to samo v priblizku (kako je v realnosti pustimo: ogledalo ni popolnoma ravna povrsina, njena odbojnost ni 100%...). sej sem ti povedal, da ideja z cd-jko pod ogledalom ni tok napacna. laserski zarek, ki bi padel na cd-jko bi se odbil zelo slabo razprsen in ne bi zadel laserske pistole. poskusi z pointerjem posvetiti na avtomobilsko tablico. takoj ti bo jasno, zakaj moras imeti na avtu originalno reg. tablico, ki NE sme biti prevlecena oziroma polakirana. naloga policista je, da z laserjem posveti na povrsino na avtomobilu, ki razprseno odbije laserski zarek. to je reg. tablica...
4. laserski zarek razprsi vsaka neravna povrsina
TehnoBoy, men se ne da vec razlagat stvari. ce pac mislis, da laserski merilec deluje drugace kot opisano na podanem linku, je to pac tvoj problem. pac nimas prav. ne bi me blo treba prec skurcat na tak nacin koker si me. lepo bi povedal, da ti mislis drugace, jaz bi ti povedal kako je prav (verjami da vem), podal bi ti nekaj linkov na strani, kjer je to lepo razlozeno in verjami da bi ti bilo jasno. pa saj je vseeno...
pa brez zamere
lp
juhica
PS: vcasih vem, da je bilo v oglasniku ene par oglasov za radardetektorje pa motilce. drugac mate pa tle en link:
http://213.161.6.30/radar_detektorji.htm
pa se tole:
www.carreview.com pa mal pobrskite