Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr avg 11, 2004 4:24 pm

woolff je napisal/-a:Jaz osebno preberem revijo zato, da se nekako okvirno osredotočim na tip avtomobila, pogledam slikice in če me pritegne in je možno ga sam stestiram (kar včasih tudi ni po godu prodajalcem). Vsak človek ima svoje favorite in tako je tudi pri novinarjih. Enostavno se opazi iz čalnkov kateri avtomobil je testiral s kakšnim zanimanjem oz. opazi se (včasih kar preveč očitno) kako favorizirajo svojo znamko.
Zato sam članke preberem, ampak jih vzamem kot nek okvir in ne kot pribito dejstvo. Marsikateri avtomobil so že ocenili za kvalitetnega, nakar sem bil razočaran, ko sem ga imel sam priliko stestirati - pač niso bili pozorni na malenkosti katere mene osebno motijo. Zato mislim, da je o tem brezveze razpravljati, nekaj pojma že imajo, ampak so včasih pač površni in si ne preberejo niti osnovnih podatkov avtomobilov, ki jih testirajo.

Se strinjam. Če dlje bereš eno revijo že malo veš za katere znamke navijajo in znaš nekatere stvari mal z rezervo vzeti. Sej tisti podatki pa to še gre samo tam ko pa opisujejo svoje občutke tist je pa čist subjektivno.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr avg 11, 2004 4:35 pm

Točno. Najbolj me moti recimo, ko je kak test avtomobila pri katerem ni glih nujen velik prtljažnik in potem na koncu pač po točkah zmaga avtomobil, ki ima koferaum večji za 10l ali pa 30, zraven tega pa recimo ne upoštevajo dejstva, da je tistih 30l več prostora totalno neuporabnih oz. bi bilo uporabnih, če bi vozili v prtljažniku vodo. Nekoč sem v neki reviji zasledil, da sta bila avtomobila dokaj izenačena ampak je eden od njiju na koncu bil totalno očrnjen zato, ker ni imel posebaj nakazanega prostora za spočiti levo nogo (se pravi tistega majhnega podesta na levi strani pri pedalih). Zraven tega pa se je šlo za športna avtomobila, pri katerih pa vsi vemo, da je kaj takšnega čist brez veze imet oz. o tem pisat. Do zdaj sem vozil veliko avtomobilov pa se na kaj takega še nikoli nisem zmislil.
Eh raje pustmo to, ker je itaki brez veze debatirat :roll: :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Sr avg 11, 2004 5:50 pm

Novinarju AM zamerite ker v svoji subjektivni oceni graja porabo nekega športnega avta, hkrati pa hvalite novinarja TopGear-a ki isti avto spljuva samo zato ker ima predebelo knjižico z navodili. OK. Vaše mnenje.
Najbolj me moti recimo, ko je kak test avtomobila pri katerem ni glih nujen velik prtljažnik in potem na koncu pač po točkah zmaga avtomobil, ki ima koferaum večji za 10l ali pa 30, zraven tega pa recimo ne upoštevajo dejstva, da je tistih 30l več prostora totalno neuporabnih oz. bi bilo uporabnih, če bi vozili v prtljažniku vodo.

Kriterij ocenjevanja je enak za vse avte. Seštevek vseh točk da končno oceno o nekem avtu. Seveda točke ki jih dajo na osnovi prtljažnika niso ekvivalentne tistim ki jih avto dobi za motor ali menjalnik. Pa tudi o uporabnosti prtljažnika ne moreš govoriti s samo svojega stališča.
Nekoč sem v neki reviji zasledil, da sta bila avtomobila dokaj izenačena ampak je eden od njiju na koncu bil totalno očrnjen zato, ker ni imel posebaj nakazanega prostora za spočiti levo nogo (se pravi tistega majhnega podesta na levi strani pri pedalih). Zraven tega pa se je šlo za športna avtomobila, pri katerih pa vsi vemo, da je kaj takšnega čist brez veze imet oz. o tem pisat. Do zdaj sem vozil veliko avtomobilov pa se na kaj takega še nikoli nisem zmislil.

Poglej v kokpit katerega koli dirkalnega avtomobila in povej če ima oporo za levo nogo. In ja, še kako je pomembna!
Ma tipi so zmožni testirat kakšen fejst športen avto in potem večino članka posvetiti njegovi vsakodnevni neuporabnosti, majhnem prtljažniku in visoki porabi. Pa kaj mislijo, da nekoga, ki kupi Lamborghinija zanima koliko ima predalčkov po kabini (na dopust se bo že odpeljal z Mercedezom), ali pa da mu primanjkuje denarja za bencin, po tem, ko je porabil 50 milijonov SIT za avto? HALO!!!!
Klatijo neumnosti in pika. Svetujem, da si parkrat ogledate ali preberete TopGear, pa boste videli o čem govorim.

Tebi svetujem, da si ogledaš kakšen TopGear. Po možnosti naj ti kdo prevaja zraven. Naj vsi novinarji upoštevajo dejstvo da nek bogataš na vrtu črpa nafto? Že preden dobijo avto v roke se zavedajo dejstva da bo nek športen avto imel veliko porabo. In če je poraba v mejah njegovih pričakovanj tega ne bo omenil. Ampak če pa to mejo preseže bo to seveda napisal. Zakaj bi zamolčal in upal, da tisti ki kupi avto ima tudi za gorivo?
zadnje čase pogrešam kake spektakularne fotke, ki so včasih krasile še Avto Magazin.

Sem že pomislil, da jih pogrešaš pri AM :P
Slika

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Sr avg 11, 2004 5:56 pm

se podpišem pod nerotov post

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Sr avg 11, 2004 6:46 pm

Mah sploh nebi o vseh bedarijah, ker se niti ne spomnim več :arrow: Avto Magazin pa sem nehal kupovat takrat, ko je avtomobile začel ocenjevat tud folk, ki avtomobila sploh nima :roll: se vozi naokol z biciklom :? ah dej no

AFM v uvodniku pljuva po AM zaradi super testov :roll: pa ne ga j***t :arrow: najprej pometi pred svojim pragom. Aja od takrat tud tega nisem več kupil.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr avg 11, 2004 8:40 pm

JohnyR je napisal/-a:Če mene vprašaš, pri teh revijah ne testirajo avtov, ampak se nad njimi izživljavajo.

Dokaz za to se pojovi v testu samem:
1. povprečna poraba na testu je enkrat ali pa vsaj pol večja kot je normalno.
2. slikaj avte pri vožnji na polno skoz ovinke. (men zgleda seljačko)

Ne me narobe razumet. Mislim da je prav da stestirajo mejne vrednosti in sposobnosti avta, kakor tudi, da te opozorijo kako se obnaša na limitu. Ampak to bi moralo biti posebi. Večino ljudi zanima kako se avto obnese pri normalni vsakodnevni uporabi, ne pa če je dober za divjake.

Tocno tako.
Potem pa ko avto pripeljejo nazaj je pa ponavadi treba menjat prednji odbijac, kiler, roke, amortizerje in stabilizatorje.

Lp, Klemen

PS: Zgoraj navedeno sem videl v zivo
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Sr avg 11, 2004 10:09 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:
PiLLLe je napisal/-a:uno drugo gor dol tret slbo to slabo uno hudo uno hudo tist

A pa veste kaj ? j**e se njim za vs :) ce ti pase kup ce ne pa ti ni treba :) ce si fouz zakaj nis ti un za volanom najnovejsega avta k ga testerajo si si pa sam kriv zakaj se nis ucu :P :)

Lp PiLLLe

Zame bi bla to kazen če bi mogu bit testn voznik. Sej je dobr če maš hud avto na testu, ampak v večini časa pa maš no ja nam reku kva, jest se neb dobr počutu.
:twisted:

jst pa bi testeru ferrarije :P :lol:
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 11, 2004 10:16 pm

NeRo je napisal/-a:
zadnje čase pogrešam kake spektakularne fotke, ki so včasih krasile še Avto Magazin.

Sem že pomislil, da jih pogrešaš pri AM :P

Ne, ne...pogrešam jih pri Česnju...vem da zna in zmore...pa vseeno ni dovolj...
Pri AM pa nimam pripomb glede akcijskih fotk...jih je dost...čeprav mislm da veš, da jih meni ni nikoli preveč :twisted:

Meni osebno bi bil testni voznik, oziroma avtomobilski novinar, idealen poklic, ker sem pač nor na avtomobilie in vožnjo... mi je včasih kar malo žal da nisem šel študirat strojništva, ker mislim da je večina slovenskih testnikov ravno strojnikov...NeRo...sem fejst falil?
LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov