Novinarju AM zamerite ker v svoji subjektivni oceni graja porabo nekega športnega avta, hkrati pa hvalite novinarja TopGear-a ki isti avto spljuva samo zato ker ima predebelo knjižico z navodili. OK. Vaše mnenje.
Najbolj me moti recimo, ko je kak test avtomobila pri katerem ni glih nujen velik prtljažnik in potem na koncu pač po točkah zmaga avtomobil, ki ima koferaum večji za 10l ali pa 30, zraven tega pa recimo ne upoštevajo dejstva, da je tistih 30l več prostora totalno neuporabnih oz. bi bilo uporabnih, če bi vozili v prtljažniku vodo.
Kriterij ocenjevanja je enak za vse avte. Seštevek vseh točk da končno oceno o nekem avtu. Seveda točke ki jih dajo na osnovi prtljažnika niso ekvivalentne tistim ki jih avto dobi za motor ali menjalnik. Pa tudi o uporabnosti prtljažnika ne moreš govoriti s samo svojega stališča.
Nekoč sem v neki reviji zasledil, da sta bila avtomobila dokaj izenačena ampak je eden od njiju na koncu bil totalno očrnjen zato, ker ni imel posebaj nakazanega prostora za spočiti levo nogo (se pravi tistega majhnega podesta na levi strani pri pedalih). Zraven tega pa se je šlo za športna avtomobila, pri katerih pa vsi vemo, da je kaj takšnega čist brez veze imet oz. o tem pisat. Do zdaj sem vozil veliko avtomobilov pa se na kaj takega še nikoli nisem zmislil.
Poglej v kokpit katerega koli dirkalnega avtomobila in povej če ima oporo za levo nogo. In ja, še kako je pomembna!
Ma tipi so zmožni testirat kakšen fejst športen avto in potem večino članka posvetiti njegovi vsakodnevni neuporabnosti, majhnem prtljažniku in visoki porabi. Pa kaj mislijo, da nekoga, ki kupi Lamborghinija zanima koliko ima predalčkov po kabini (na dopust se bo že odpeljal z Mercedezom), ali pa da mu primanjkuje denarja za bencin, po tem, ko je porabil 50 milijonov SIT za avto? HALO!!!!
Klatijo neumnosti in pika. Svetujem, da si parkrat ogledate ali preberete TopGear, pa boste videli o čem govorim.
Tebi svetujem, da si ogledaš kakšen TopGear. Po možnosti naj ti kdo prevaja zraven. Naj vsi novinarji upoštevajo dejstvo da nek bogataš na vrtu črpa nafto? Že preden dobijo avto v roke se zavedajo dejstva da bo nek športen avto imel veliko porabo. In če je poraba v mejah njegovih pričakovanj tega ne bo omenil. Ampak če pa to mejo preseže bo to seveda napisal. Zakaj bi zamolčal in upal, da tisti ki kupi avto ima tudi za gorivo?
zadnje čase pogrešam kake spektakularne fotke, ki so včasih krasile še Avto Magazin.
Sem že pomislil, da jih pogrešaš pri AM :P