Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Maxxo
Nov uporabnik

Servis avta v garanciji

Napisal/-a Maxxo Po avg 16, 2004 6:38 pm

Pozdravljeni!

Zanima me, kako je s servisom avta, ki je še v garanciji? Ali garancija preneha če avto servisira nepooblaščen servis?
Gre za Clio letnik 03, svečke so mi pred kratkim zamenjali zaradi reklamacije, torej bo na servisu potrebno zamenjati samo olje in oljni filter (mogoče še kaj?), to pa bi storil kar sam.
Ali na servisu žigosajo servisno knjižico (Renault)?
Vnaprej hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po avg 16, 2004 6:41 pm

Jap če ti v garancijskem roku kaj crkne in ne boš imel potrjene servisne (od renault servisa mislm) potem tud garancija odpade.

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Re: Servis avta v garanciji

Napisal/-a lazo To avg 17, 2004 5:27 pm

Maxxo je napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me, kako je s servisom avta, ki je še v garanciji? Ali garancija preneha če avto servisira nepooblaščen servis?
Gre za Clio letnik 03, svečke so mi pred kratkim zamenjali zaradi reklamacije, torej bo na servisu potrebno zamenjati samo olje in oljni filter (mogoče še kaj?), to pa bi storil kar sam.
Ali na servisu žigosajo servisno knjižico (Renault)?
Vnaprej hvala za odgovore.
đ
ne servisne knizice ne zigosajo,ampak malo pogledajo,ker srcek not narisejo al pa rozico,ja seveda da jo zigosajo,ce mas servis redni ti bojo pozigosal,nevidim razloga zakaj nebi,zakaj je potem sploh servisna knjižica za reklamo po tvoje :P
lep pozdrav,lazo

Maxxo
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxxo Sr avg 18, 2004 6:48 am

Glej lazo če bi se šlo za rožice in srčke bi jih kar sam narisal notri in ne bi tukaj spraševal. Še bolje pa bi bilo če bi tebi dal kaj narisat ko imaš tak umetniški navdih, kaj praviš? Vem za nekaj primerov ko so ljudje servisiral avtomobile na pooblaščenem servisu in niso imeli žigosane knjižice. Sploh na servisu v mojem kraju se kaj takega lahko zgodi ker so totalno nesposobni. In zakaj ob reklamaciji ni nihče niti vprašal za servisno knjižico, kaj da bi jo šele pogledal in noter kaj vpisal (pa je bil avto že 2x na reklamaciji).

Gre se pa zaradi nižjih stroškov servisa, mi dol visijo žigi in rožice pa srčki.
Vseeno hvala za komentar.

Uporabniški avatar
lazo
Novinec

Napisal/-a lazo Sr avg 18, 2004 7:00 am

sam ce ga ze das redno servisirat,pol pa ti zahtevi naj ti udarijo stempiljko not,če so že oni tok pozabljivi :wink:
lep pozdrav,lazo

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr avg 18, 2004 7:04 am

Čisto normalno se mi zdi, da če greš v garancijskem roku na servis, redni seveda, da sam preveriš če so ti potrdili servisno knjigo. Vsaj jaz sem svojčas to preverjal, ker sem enkrat moral celo nazaj na servis it, da so mi jo naknadno poštemplali.

Maxxo
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxxo Sr avg 18, 2004 7:07 am

A je tukaj mogoče kdo ki bi mi lahko bolj iz prakse povedal kako je s temi stvarmi? Nekdo ki je že servisiral Renaulta na pooblaščenem servisu?

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr avg 18, 2004 7:46 am

Servisno knjigo ti definitivno poštemplajo, ko opravijo redni servis. Poleg tega dobiš štempel tudi v del, kjer je pregled karoserije, kar je pogoj, da lahko kasneje v primeru prerjavenja uveljavljaš garancijo na prerjavenje. Pri avtih v današnjem času ga pa ni za srat z garancijo, ker mislim, da ga skoraj ni junaka pod soncem, ki ne bi imel prav nobene garancijske reklamacije na avtu. No ja - sem karikirano pretiraval, ampak mislim, da je % avtov, ki imajo v garancijski dobi kakršnokoli reklamacijo, bistveno večji, kot je bil recimo pred 20 leti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov